Doppio viert jubileum met reis naar Italië

21 september 2017 | Roy Spijker

Espressobarketen Doppio Espresso bestaat 10 jaar en organiseert ter ere van dit jubileum een reis naar Italië, daar waar het allemaal begon. Met als doel inspiratie en ideeën opdoen én om te genieten van de Italiaanse koffiecultuur.

In april 2017 vierde Doppio Espresso het tienjarig jubileum. In Groningen begon het allemaal, in een kleine zaak aan de Brugstraat. Op dezelfde plek huist nu een moderne, Italiaans aandoende espressobar met een oppervlakte van vierhonderd vierkante meter. Misschien wel de grootste koffiezaak van Nederland. De formule heeft inmiddels 33 vestigingen verspreid over Nederland en is een aantal toonaangevende brancheprijzen rijker.

Doppio Espresso vindt zijn roost in Italie. In 2006 schreef Peter van Eijl tijdens zijn studie zijn plan voor een espressobar die hoogwaardige koffie bereikbaar kon maken voor het grote publiek. Het plan werd een boekwerk, en de basis voor een nieuw concept: Doppio Espresso. De naam heeft bijzondere twee betekenissen voor de eigenaren Peter van Eijl en Jonathan Teoh. Ten eerste omdat zij als 'Doppio Espresso' overtuigd zijn en aantoonbaar mogelijk maken dat de dubbelshot (Doppio = dubbel) extractie superieur en stabieler is dan de enkelshot. Daarnaast was het aloude traditie om met de broers tijdens de roadtrip na het passeren van de Italiaanse grens een caffè doppio (doppio espresso) te drinken.

Doppio Espresso is niet alleen een Italiaanse naam, maar heeft ook sterke banden met het land. Tijdens de trip naar Italie, is onder andere de stad Milaan bezocht. Doppio laat haar gasten graag ‘een momentje in Milaan’ ervaren. En waar kunnen de ondernemers dit gevoel het beste beleven als in de stad zelf.

Daarnaast is koffiebrander Stel Moka bezocht. Stel Moka brandt al sinds jaar en dag de Classic Espresso Blend van Doppio. Deze blend vind je in elke vestiging, elke dag en is een combinatie van de beste koffiebonen uit Latijns-Amerika en Oost-Azië. In Italië worden deze bonen door de meester¬brander van Stel Moka gebrand volgens een signatuur die deze koffieboon inmiddels zo geliefd heeft gemaakt. Met deze koffie won Doppio in 2008 de AD Koffietest en in 2014 de Best Coffee Chain of Western Europe.

De trip eindigde aan Lago Maggiore, het meer waar eigenaar Peter geïnspireerd raakte en zijn caffe doppio’s het liefst dronk. De omgeving rondom Lago Maggiore laat je het typische Italië beleven. Het rustige meer op de grens van Zwitserland, Lombardije en Piemonte. Geliefd vanwege het heerlijke klimaat, het decor van Alpen naar heuvels, de gastvrije mensen en het heerlijke eten.

Doppio Awards uitreiking

Een bijzonder moment was de Doppio Awards uitreiking. De Doppio Awards zijn een nieuw thema binnen de formule. Barista SCA gecertificeerd, focus op kwaliteit van koffie, gasten een onuitwisbare ervaring meegeven, alles onder controle door cijfers op orde; Al deze aspecten maken een Doppio vestiging kanshebber op een award.

Awards zijn er te winnen in de categorie Gastvrij (mystery visit scores, actief op social media), Professioneel (hygiëne, toekomstgericht), Focus (koffiekwaliteit, personeelstraining) en Beste Nieuwkomer. Daarbij is er een overall winnaar: De beste Doppio van het jaar. Het zijn niet zomaar categorieën, maar de kernwaarden van Doppio Espresso. Het idee is toppers in het zonnetje zetten en goede prestaties belonen. En het geeft de ondernemers de kans te laten zien waar zij met hun team in uitblinken.

Aan het idyllische Lago Maggiore werden de Awards uitgereikt. Doppio Drachten (Focus), Doppio Amsterdam Kinkerstraat (Professioneel), Doppio Utrecht Nobelstraat (Gastvrij) en Doppio Den Haag (Beste Nieuwkomer) zijn de trotse winnaars van de eerste Doppio Awards. De overall winnaar is Doppio Nijmegen, de zaak die in alles uitblinkt. Ondernemer Marcel en zijn team scoren in alle categorieën het beste en hebben hiermee een Doppio Takeover gewonnen. Dit houdt in dat het hoofdkantoor van Doppio Espresso een dag zijn vestiging overneemt, zodat Marcel en zijn team kunnen genieten van een dagje weg.

Met de reis naar Italië willen Doppio Espresso haar passie voor koffie en ambacht overbrengen op zijn ondernemers. Het genieten van een heerlijke cappuccino of espresso op een terras in Italië, maar dan in je eigen woonplaats; dat willen ze bij Doppio iedereen laten beleven. Een momentje in Milaan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: