Délifrance wil naar treinstations, maar mag nog niet

12 maart 2018 | Thijs Jacobs

Délifrance, één van de grootste en bekendste formules in het lunchsegment, mag niet zomaar mee in de tender om reizigers op stations te voorzien van haar Franse specialiteiten. FFC beheert vanaf 1 april 2018 de masterfranchise van de formule in de Benelux. Ook al is FFC de grootste zelfstandige fastservice franchiseorganisatie in Nederland, zonder partner mag zij zich niet aanmelden voor de tender. “Ben je als grootste franchiseorganisatie toch opeens te klein”, grapt Bas Holshuijsen, algemeen directeur FFC.

Enthousiaste partner gezocht

Volgens Holshuijsen is samenwerking met een grote operator (organisatie die werkt met eigen personeel) een harde eis vanuit de NS. En de tijd tikt voor FFC, de sluitingsdatum voor het aanmelden komt namelijk steeds dichterbij. Délifrance past perfect op het station volgens Holshuijsen: “We hebben al meer dan 60 grab-en-go corners in het petrolkanaal. Dit kunnen we gemakkelijk doorvertalen naar het station. Ook internationaal gezien is er ervaring genoeg. In meer dan 16 landen is Délifrance actief en we zijn te vinden op verschillende vliegvelden en in grote winkelcentra. We zouden het een groot gemis vinden als de bekendste lunchformule zichzelf niet eens mag presenteren aan de NS. Daarom zoeken we nu een enthousiaste operator die samen met ons het allernieuwste concept van Délifrance op het station gaat krijgen.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Advertorial
Nieuw bezorgconcept voor friet

De markt voor thuisbezorging is het snelst groeiende segment binnen de totale foodmarkt, en kan een enorme bijdrage leveren aan de omzet van uw restaurant. Volgens het FoodService Instituut Nederland zal deze groei zeker tot in 2025 nog sterk aanhouden. Friet speelt een grote rol in het aanbod va...

Opening Verbouwen
Smaak Lokaal weer open

Ruim 6 weken geleden ging Smaak Lokaal, na een flinke verbouwing, weer open in winkelcentrum De Laverije in Rijen. Eigenaren Anielka Menner en Rob Marcelissen lanceerden toen ook meteen een gloednieuw eetconcept. Dagelijks kun je nu vanaf 09.30 uur genieten van allerlei hartige en zoete hapjes, die ...

Opening Den Haag
Popocatepetl Den Haag wordt STAN&CO

Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl Den Haag maakt op de huidige locatie aan het Buitenhof in Den Haag in 2019 plaats voor STAN&CO. De eigentijds ingerichte STAN&CO wordt een plek om te ontbijten, lunchen én dineren. “Op deze manier kan het prachtige pand aan het Buitenhof st...

Amsterdam Opening
The Food Department haalt Amsterdamse horeca naar Magna Plaza

Jarenlang zaten de ramen dichtgeplakt. "Dat snap je toch niet?", gnuift Laurens van Rooijen. Al is het toekomstige The Food Department nog meer bouwplaats dan foodhal, het herwonnen uitzicht op de Nieuwe Kerk, de Nieuwezijds Voorburgwal en de Spuistraat is nu al onweerstaanbaar. Minstens z...

Opening Culinair
Pas geopend G7 Food & Drinks in Gruizenkerkje uniek voor Sittard

Horecaondernemers Danny Meijers en Rik Opstals van restaurant De Kolentip in Maasbracht hebben per 1 november 2018 een tweede restaurant geopend: G7 Food & Drinks in Sittard. In G7 wordt verrassend, creatief en betaalbaar gekookt met dagverse producten. Het restaurant is gevestigd aan de voet va...

Awards Bezorgen
De Best Restaurant Awards van Thuisbezorgd.nl zijn terug

Thuisbezorgd.nl, de grootste online eten-bestelsite van Nederland organiseert voor de vijfde keer de prestigieuze Best Restaurant Awards. De genomineerden zijn bekend en het is tijd voor consumenten om hun favoriete restaurant te beoordelen. Met iedere review maakt de consument bovendien kans op een...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: