Délifrance wil naar treinstations, maar mag nog niet

12 maart 2018 | Thijs Jacobs

Délifrance, één van de grootste en bekendste formules in het lunchsegment, mag niet zomaar mee in de tender om reizigers op stations te voorzien van haar Franse specialiteiten. FFC beheert vanaf 1 april 2018 de masterfranchise van de formule in de Benelux. Ook al is FFC de grootste zelfstandige fastservice franchiseorganisatie in Nederland, zonder partner mag zij zich niet aanmelden voor de tender. “Ben je als grootste franchiseorganisatie toch opeens te klein”, grapt Bas Holshuijsen, algemeen directeur FFC.

Enthousiaste partner gezocht

Volgens Holshuijsen is samenwerking met een grote operator (organisatie die werkt met eigen personeel) een harde eis vanuit de NS. En de tijd tikt voor FFC, de sluitingsdatum voor het aanmelden komt namelijk steeds dichterbij. Délifrance past perfect op het station volgens Holshuijsen: “We hebben al meer dan 60 grab-en-go corners in het petrolkanaal. Dit kunnen we gemakkelijk doorvertalen naar het station. Ook internationaal gezien is er ervaring genoeg. In meer dan 16 landen is Délifrance actief en we zijn te vinden op verschillende vliegvelden en in grote winkelcentra. We zouden het een groot gemis vinden als de bekendste lunchformule zichzelf niet eens mag presenteren aan de NS. Daarom zoeken we nu een enthousiaste operator die samen met ons het allernieuwste concept van Délifrance op het station gaat krijgen.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Ondernemen
Regels btw-aangifte en btw-tarieven in de horeca

Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de Belastingdienst, ook voor de ondernemer zelf. Het geeft rust, duidelijkheid en een goed inzicht van zaken, mits goed ingericht. Dit artikel geeft antwoord op de vragen die bij de ...

Wet- en regelgeving Columns
Fooien: dit zijn de regels

In de horeca zijn fooien een gebruikelijk fenomeen. Stond er voorheen een fooienpot zichtbaar op een centrale plek, bijvoorbeeld receptie of bar, tegenwoordig worden fooien vaak via de bankpas/creditcard gedaan. De geschiedenis van fooien gaat ver terug. Niettemin is de term 'fooi' in de ...

Fastservice Verbouwen
Foodmaster Schoonrewoerd geheel omgebouwd

Na een intensieve verbouwing is nu ook Foodmaster Schoonrewoerd geheel omgebouwd naar de nieuwe huisstijl. De locatie, gelegen aan een kruispunt, is met de blauwe Foodmaster gevel nu echt niet meer te missen. Wanneer je binnenstapt in deze knusse vestiging waan je je direct in de traditionele e...

Culinair Rotterdam
Foodhallen Rotterdam onthult eerste standhouders

Na vier succesvolle jaren in Amsterdam opent de tweede locatie van indoor food market De Foodhallen deze zomer in het monumentale Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid in Rotterdam. Geen gevalletje copy-paste. Foodhallen verzamelt dit keer het beste van 010. Vijf lokale ondernemers tekenden afgelopen...

Wet- en regelgeving Ondernemen Longread
(On)gerechtvaardigd vertrouwen in de overheid

Eric de Vries ziet het helemaal zitten. Er staat een leuk pandje te huur aan een sfeervol plein met mooie oude bomen. Ideaal voor een café met een leuk terras erbij op het plein. Eric heeft kort daarvoor alle benodigde horecapapieren gehaald. Hij is verstandig en gaat eerst bij de gemeente in...

Amsterdam Koffie & thee
Komt de beste barista ter wereld uit Nederland?

Dit jaar wordt de World Barista Championship in Nederland gehouden, in Amsterdam om precies te zijn. Lex Wenneker, zelf een Amsterdammer, is kanshebber voor de titel. Wordt hij straks daadwerkelijk de beste barista ter wereld? Vanaf 20 juni De kansen zijn er, in 2016 (in Dublin) werd hij zesde...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: