DLC Restaurant Amersfoort geopend

4 april 2016 |
DLC Restaurant Amersfoort geopend<

Afgelopen zaterdag werd het DLC Restaurant op de Wagenwerkplaats in Amersfoort feestelijk geopend. Ruim 150 belangstellenden waren
getuige hoe wethouder Tigelaar en directeur van Stichting Amerpoort Harry Bosma het restaurant officieel openden.

Volledig van gerecyclede materialen gemaakt
Het nieuwe restaurant bestaat volledig uit gerecyclede materialen. Op de kaart staan vis-, vlees- en vegetarische gerechten met pure en eerlijke smaken van dagverse producten. DLC staat dan ook voor Daily Local Cooking.

Bijzonder aan het restaurant is dat het mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft mee te draaien in de maatschappij. Zo hebben cliënten van Stichting Bikkel geholpen bij de bouw en kweken cliënten van zorgorganisatie Amerpoort de groenten in de kas en moestuin van het restaurant.

Warme uitstraling
Het pand heeft een warme, informele uitstraling. Naast het restaurantgedeelte kunnen gasten heerlijk borrelen bij de kachels in de tuinkas, of bij mooi weer op de ruime veranda met uitzicht op de industriële panden van het terrein. Het restaurant is geopend van donderdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur. Daarnaast is de unieke locatie te huur voor bruiloften en (zakelijke) bijeenkomsten.
Tijdens de proefweek heeft het DLC Restaurant ruim 300 gasten ontvangen. De reacties zijn lovend. Op restaurant-aanbodsite Couverts scoren zij met een gemiddelde beoordeling van een 8.7 zeer goed.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: