Dit zijn de kanshebbers op een Horecava Innovation Award 2014

18 december 2013 |
Dit zijn de kanshebbers op een Horecava Innovation Award 2014<

Uit 118 inzendingen heeft de jury van de Horecava Innovation Award 2014 zestien innovaties genomineerd. Verrassende producten en
diensten, vaak met een hoog duurzaamheidsgehalte, die de ondernemer in staat stellen zijn omzet te verhogen; iets waar iedere horecaonderneming naar op zoek is in deze uitdagende tijden.

Bekendmaking winnaars
Alle nominaties zijn te bewonderen op de themawereld INNOVEER! tijdens de komende Horecava, van 13 tot en met 16 januari 2014 in Amsterdam RAI. Maandag 13 januari worden de categoriewinnaars bekend gemaakt en wordt de Horecava Innovation Award uitgereikt aan de overall winnaar.

Duurzaam produceren
Genomineerd zijn zestien nieuwe producten, praktische- en servicegerichte concepten die op basis van de laatste technologie tegemoet komen aan de huidige wensen van de gast. Opvallend, soms verbazingwekkend eenvoudig, is dat ze in spelen op de behoefte aan vers en gezond. Duurzaamheid is daarbij de norm; produceren voor het heden, zonder de behoeften van toekomstige generaties in gevaar te brengen.

Toetsing
De 18 man sterke deskundige vakjury toetst onder meer in hoeverre de innovaties kansen bieden om efficiënter te werken, de kwaliteit te verbeteren of om meer beleving te creëren. De categorieën waarin wordt beoordeeld zijn Food & Beverage, Interior & Design, Equipment & Services en Concepts & Co-Creation. De competitie om de Horecava Innovation Award staat open voor alle fabrikanten en leveranciers, dus niet alleen voor exposanten.

Nominaties Horecava Innovation Award 2014

+Categorie Food & Beverage+
Flammkuchen, flinterdunne hartige plaatkoek, Flammkuchen Nederland, Rotterdam
Bionade Bio Cola, biologische cola, 50% minder suiker, 2food, Amersfoort
Bubblefroot, milkshake met smaakbolletjes, Foodkitchen, Zevenbergen
Verse kruiden infusions, verse kruiden voor thee, Koppert Cress, Monster

+Categorie Interior & Design+
PhoneBob, mobiele telefoon oplader, NBMI-Medialine, Deurne
Infrarood verwarmingspanelen, warmtegevend kunstwerk, Infralia, Wevelgem (B)
Airblade Tapkraan, kraan en handendroger ineen, Dyson Nederland, Amsterdam
Illuminated Water, flesjes water met ingebouwde led verlichting, Leroy Import Export, Vugt

+Categorie Equipment & Services+
Chargebar, oplaadkiosk voor mobiele telefoons, Chargebar, Tilburg
Oakyapp, web-app voor hotels, Oaky BV, Amsterdam
Mobiele bordenwarmer, LuJaBa, Ede
Gastologie bordspel, bordspel rond gastvrijheid, Sok Organiseert, Nijmegen

+Categorie Concepts & Co-Creation+
Ecodish, vaatwasmiddel 100% veilig voor mens en dier, Ecodish Greenovations, Oldenzaal
Ice Pan, concept voor live ijsbereiding op locatie, Miracle Ice, Alkmaar
Kromkommer, concept rond gekke groenten, Kromkommer BV, Rotterdam
The living menu, layar toepassing voor menukaarten, Hospitality people, Venlo

Karel de Vos Award
Ook komende editie zal de Karel de Vos Award weer worden uitgereikt. Deze prijs is een eerbetoon aan de vorig jaar overleden initiatiefnemer en drijvende kracht achter de Horecava Innovation Award. Hij gaat naar de meest gastgerichte innovatie, die de horecaondernemer ondersteunt in zijn bedrijfsvoering en wordt geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet.

Publieksprijs
Het publiek kan ook een stem uitbrengen op haar favoriete innovatie. Dit gebeurt via de website en tijdens de Horevaca. De publiekswinnaar wordt donderdag 16 januari, op de laatste beursdag, bekend gemaakt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: