Dit zijn de 5 leukste koffiebars

24 juli 2015
Dit zijn de 5 leukste koffiebars

Het weekend staat voor de deur: een goede tijd om eens kritisch te kijken naar je interieur. Laat je inspireren door deze 5 leuke, hippe koffiebars!

*1. Truth Coffee, Kaapstad*


Er zijn maar een paar cafés in de wereld zo mooi als 'Truth', een zogezegd 'steampunk inspired' ambachtelijke koffieshop die van boven tot onder vol staat met metalen leidingen en eigenzinnige oude machines. Gasten komen hier niet alleen in hordes naartoe voor het interieur; de koffie wordt namelijk allemaal met de hand geroosterd in een vintage gietijzeren ton. De zaak levert deze koffie bovendien aan de beste hotels van Zuid-Afrika.

*2. Coffee Academics, Hong Kong*


Deze prachtige, industriële maar chique ruimte is een populaire plek voor koffieliefhebbers in Hong Kong. Het team houdt ervan om alle nieuwste koffie-apparatuur en technieken uit te proberen, en de barista's zijn meer dan blij om de gasten bij te praten over hun nieuwste brouwsels.

*3. Barista Parlor, Nashville*


Barista Parlor is een voormalige autogarage die in 2012 werd omgebouwd tot een strakke, frisse koffietent. De barista's zijn gekleed in lokaal gemaakte leren schorten en vlinderdasjes.

*4. La Cafeotheque, Parijs*


La Cafeotheque is een van de pioniers op het gebied van ambachtelijke koffie. De koffiebar in de lichtstad staat bekend om zijn zorgvuldig geselecteerde assortiment koffiebonen.

*5. Johan & Nyström, Stockholm*


Hoewel Stockholm al overspoeld is met grote onafhankelijke coffeeshops, is deze flagship store van het koffiemerk Johan & Nyström ook de moeite waard. Het merk wil mensen betere koffie laten drinken. Regelmatig worden er ter plekke dan ook cursussen gegeven.

Overig nieuws