Dit zijn de 10 meest populaire gerechten van 2019

11 december 2019 | Thijs Jacobs

We zijn de laatste maand van het jaar weer ingegaan. Een mooi moment om terug te blikken op de food highlights van het afgelopen jaar. Welke gerechten waren de grote favorieten in Nederland? En in welke mate verschilt dit van de populairste gerechten wereldwijd? Van Poké Bowls tot de alom bekende pizza en chickenwings. Deliveroo biedt je een inkijkje in wat Nederlanders het liefst bestelden. En wat gaat 2020 ons brengen? Wat worden de foodtrends van het volgende jaar?

Deliveroo’s 10 meest bestelde gerechten in Nederland

Sushi Burrito - Sushito | JP Heije- Amsterdam
9 Hotwings Boxmeal - KFC Eindhoven- Eindhoven
Groene Curry - Bird Thais Restaurant - Amsterdam
Aloha Way Ohana - Poké Sushi - Den Haag
Gyros - Meat&Greek - Amsterdam
Whopper® Menu - Burger King Spui - Den Haag
Cheeseburger - Five Guys Den Haag -  Den Haag
Van Dobben Croquet - Van Dobben Eetsalon - Amsterdam
The Classic - The Poke Box Posthoornstraat - Rotterdam
Prosciutto di Parma - Pietza - Eindhoven

 


De Poke Bowl is een blijvertje! Ook in 2019 blijft dit gerecht tot de grote favorieten horen. Daarnaast valt het op dat ook de meer traditionele take-away en streetfood gerechten zoals het broodje Croquet van Van Dobben Eetsalon en de Gyros van Meat&Greek veelvuldig besteld worden.

 

Top 10 favoriete gerechten wereldwijd

Poké Signature Super Protéiné - Pokawa - Parijs
Cheeseburger - Five Guys - Londen
Burrito Pollo - Gonzalez & Co - Barcelona
Salmon Pokè - Pokèria by NIMA - Milaan
Footlong Sub - Subway - Dublin
Tommy the Chook - Boss Burger Co - Geelong
??+?? - ?????? Tam's Shop - Hong Kong
Shack Burger - Shake Shack - Dubai
Big Giant Menu - Quick - Luik
Sushi Burrito - Sushito - Amsterdam

 

Ook in deze lijst zien we weer diverse Poke Bowl-gerelateerde gerechten terugkomen, net als in Nederland. En daarnaast ook nationale favorieten zoals het Big Giant Menu van Quick in Luik en streetfoodgerechten zoals de Cheeseburger van Five Guys in Londen. 

De foodtrends voor 2020

Welke trends zien we in 2020? De experts van Deliveroo voorspellen, op basis van data-analyse, de volgende stromingen of bewegingen:

Vegan is hot

Deliveroo heeft laten weten dat het afgelopen jaar veganistische bestellingen via het platform in Nederland met 450% zijn gestegen. Plantaardige voeding wordt, terecht, steeds populairder en deze trend zal zich voortzetten de komende jaren. Steeds meer mensen zijn parttime veganist, waarmee de helft van hun voedingspatroon gebaseerd is op plantaardige voeding.

Grazing

De tijden van drie maaltijden per dag liggen achter ons. Tegenwoordig eten we kleinere maaltijden gedurende de dag en dat tot wel zes keer per dag. Vooral in de wintermaanden hebben we behoefte aan wat extra energie.
 

Op echt vuur 

Alles van de grill of BBQ lijkt in te slaan als een bom. De unieke rokerige smaak die een grill of BBQ aan het eten geeft valt goed in de smaak.

Street food

Food trucks en foodhallen poppen overal ter wereld op en worden steeds populairder. Of het nu voor lunch of avondeten is. Er is een grote variëteit aan keukens en mogelijkheden en ook de bestellingen vanuit deze keukens nemen wereldwijd toe. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: