Design in Berlijnse horeca

15 december 2015 |
Design in Berlijnse horeca<

Een wereldstad als Berlijn herbergt een enorme variëteit aan horecazaken. Om op te vallen in deze stad, moet je van goeden huize komen. Bovendien
moeten de menukaart, de locatie, de aankleding en de ‘vibe’ helemaal kloppen. We gingen voor je op zoek naar de ‘hottest places in town’ en kwamen te gekke zaken tegen.

Schneeweiß: wit en ‘down-to-earth’

Natuurlijk kun je ook opvallen door ‘gewoon te blijven’. Zeker in een wijk als Friedrichshain, waar je struikelt over de clubs, hamburger joints en hipster bars. Schneeweiß noemt zich een baken van rust te midden van deze modegevoelige omgeving. Eenmaal binnen bij Schneeweiß, geniet je van Duitse gerechten (de schnitzel is befaamd!) en hartelijke bediening. Zoals het hoort. Bovendien is het interieur helemaal afgestemd op de naam: helemaal wit.

NENI: hip rooftop restaurant

NENI Berlin is een culinair mozaïek van Perzische, Arabische, Marokkaanse, Turkse, Spaanse, Duitse, Israëlische en Oostenrijkse invloeden en bevindt zich op de ‘rooftop’ van het 25hours Bikini Berlin hotel. De pannen worden vanuit de keuken op tafel gezet, dus de presentatie is zonder enige poespas. In verschillende lijstjes van hippe Berlijnse restaurants vind je NENI op de eerste plaats.

Chutnify: kleurrijke Indiase hotspot

Locals zullen in Berlijn niet snel naar een willekeurig Indiaas restaurant gaan, maar voor de liefhebbers van de Indiase keuken is Chutnify ‘the place to be’. Het interieur is kleurrijk en gezellig en het eten is geweldig. Ongetwijfeld een van de meest bruisende zaken in de stad.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: