Design in Berlijnse horeca

15 december 2015 |
Design in Berlijnse horeca<

Een wereldstad als Berlijn herbergt een enorme variëteit aan horecazaken. Om op te vallen in deze stad, moet je van goeden huize komen. Bovendien
moeten de menukaart, de locatie, de aankleding en de ‘vibe’ helemaal kloppen. We gingen voor je op zoek naar de ‘hottest places in town’ en kwamen te gekke zaken tegen.

Schneeweiß: wit en ‘down-to-earth’

Natuurlijk kun je ook opvallen door ‘gewoon te blijven’. Zeker in een wijk als Friedrichshain, waar je struikelt over de clubs, hamburger joints en hipster bars. Schneeweiß noemt zich een baken van rust te midden van deze modegevoelige omgeving. Eenmaal binnen bij Schneeweiß, geniet je van Duitse gerechten (de schnitzel is befaamd!) en hartelijke bediening. Zoals het hoort. Bovendien is het interieur helemaal afgestemd op de naam: helemaal wit.

NENI: hip rooftop restaurant

NENI Berlin is een culinair mozaïek van Perzische, Arabische, Marokkaanse, Turkse, Spaanse, Duitse, Israëlische en Oostenrijkse invloeden en bevindt zich op de ‘rooftop’ van het 25hours Bikini Berlin hotel. De pannen worden vanuit de keuken op tafel gezet, dus de presentatie is zonder enige poespas. In verschillende lijstjes van hippe Berlijnse restaurants vind je NENI op de eerste plaats.

Chutnify: kleurrijke Indiase hotspot

Locals zullen in Berlijn niet snel naar een willekeurig Indiaas restaurant gaan, maar voor de liefhebbers van de Indiase keuken is Chutnify ‘the place to be’. Het interieur is kleurrijk en gezellig en het eten is geweldig. Ongetwijfeld een van de meest bruisende zaken in de stad.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: