Derde steunpakket aanstaande, maar wel in afgeslankte vorm

27 augustus 2020 | redactie

Het is nog te vroeg om te juichen, maar volgens Haagse ingewijden komt er een derde steunpakket, dat tot 1 juli 2021 van kracht zal zijn. Voor de horeca betekent dit concreet dat de NOW-regeling (overigens wel in afgeslankte vorm) blijft bestaan. De regeling wordt tussentijds getoetst, dus kan dan gewijzigd worden.

Nu kom je in aanmerking voor de NOW-regeling bij 20 procent omzetverlies. De nieuwe drempel wordt 30 procent omzetverlies. De vergoeding voor loonkosten gaat in stappen omlaag, naar 60 procent. Vooral de zwaar getroffen sectoren, zoals cultuur, de evenementenbranche en de horeca, maken gebruik van de steunpakketten. Ook de Tozo (de steunmaatregel voor zzp'ers) wordt verlengd, net als de tegemoetkoming voor vaste lasten voor het MKB.

Sinds het begin van juli heeft het UWV al zo'n 1,5 miljard euro aan steun uitgekeerd. 9.000 aanvragen zijn afgewezen. Via de eerste NOW-regeling werd tot eind juni 8 miljard euro aan voorschotten uitbetaald aan werkgevers in Nederland. Er is ook kritiek op de plannen, omdat bedrijven in leven worden gehouden die anders ook failliet waren gegaan. Ook zou het in NOW 3.0 makkelijker worden om werknemers te ontslaan, wat volgens velen onwenselijk is, ook omdat juist het werkgelegenheidseffect van de regeling hiermee wordt ondermijnd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel zes; de ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Lunchroom wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernemers. ...

Interview Longread Themamaand energie
Lunchroomondernemers besparen op energie en maken zich op voor een tijdperk na corona

Besparen op vaste lasten is onvermijdelijk in deze uitdagende tijden. Een van de terugkerende posten is energie. Wanneer je het energieverbruik kunt laten dalen in de lunchroom, dan is er een goede besparing mogelijk. Zeker nu, want je mag immers geen gasten ontvangen in je lunchroom, waardoor de ve ...

Achtergronden Gastronomie
Tijdelijk vegan burgerrestaurant tijdens Nationale Week Zonder Vlees 

Speciaal ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby - een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager om te laten proeven dat vegetarisch vleesch minstens net zo lekker is als dierlijk vlees. Zélfs ...

Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

Wet- en regelgeving
Alcohol straks lastiger te verkrijgen door jongeren

‘Alcohol onder de 16, natuurlijk niet’, ‘Geen 16? Geen druppel’, ‘Geen 18? Geen druppel’ en ‘NIX18’, deze slogans zullen bijna iedereen bekend in de oren klinken. Het verkopen van alcohol aan iemand die hier nog te jong voor is, is verboden. Ondanks de ...

Food
Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: