Debuut opent horeca in Capital C Amsterdam

29 januari 2018 | Thijs Jacobs

Horecaonderneming Debuut heeft een contract getekend met Capital C, het nieuwe centrum voor de creatieve industrie dat in 2019 haar deuren opent in de voormalige Diamantbeurs in Amsterdam. Debuut opent hier een all day concept en start daarmee haar eerste horecaconcept in Amsterdam.

Het centrum voor de creatieve industrie

De voormalige Diamantbeurs aan het Weesperplein wordt momenteel door Zadelhoff en Sijthoff Media in samenwerking met Peak Development herontwikkeld tot he?t nieuwe creatieve hoofdkantoor van Amsterdam. Een plek waar creatieve bureaus, ontwerpers, digitale media, kunst, cultuur en fotografie samenkomen. In het gebouw vestigen zich creatieve bedrijven, start-ups, zelfstandigen & mediabedrijven. Ook is er ruimte voor workshops, (pop-up) exposities, minicolleges en events. De inrichting gebeurt in samenwerking met een selecte groep kunstenaars, topontwerpers en jong talent.

All day horecaconcept

Het horecaconcept van Debuut komt in de oude beurszaal van het gebouw. Het wordt ruim 500 m² groot en is verdeeld over twee etages. Evenals in de rest van het pand, zal ook op deze plek een bijzondere kunstinstallatie onderdeel uitmaken van het interieur. Debuut zal tevens alle food & beverage verzorgen van de events in het gebouw. Daarnaast worden er meerdere ruimtes in het pand gecree?erd voor private dining, allen ingericht door topdesigners.

Fred Bus, directie Debuut: ‘We zijn ongelooflijk blij dat we nu onze eerste stap in Amsterdam zetten en vooral op zo’n iconische plek. Omdat hier allerlei mensen uit de creatieve sector samenkomen, voor inspiratie, netwerk en het ontwikkelen van nieuwe ideee?n, zetten we hier een all day concept neer. Een verlenging van een huiskamer waar je de hele dag terecht kunt, dat is precies onze kracht.’

Willem Sijthoff, initiatiefnemer en mede-eigenaar Capital C: ‘De formule die Debuut hier gaat neerzetten speelt samen met de bijzondere kunstwerken die je door het hele pand zult vinden en de events die we organiseren een belangrijke rol in het terugbrengen van het open karakter van het gebouw. Door deze nieuwe invulling krijgt het gebouw weer een publieke functie.’

Over Debuut

Debuut heeft 28 horecazaken in Nederland waaronder STAN&CO (in 2016 bekroond tot beste restaurant & bar), Belgisch bier Cafe? Olivier, Waag Leiden en De Vooruitgang. Debuut heeft o.a. concepten in: Den Haag, Rotterdam, Utrecht & Eindhoven. Deze nieuwe locatie die in 2019 opent, is de eerste zaak van Debuut in Amsterdam.

Over Capital C

De Diamantbeurs was als centrum van de diamanthandel ooit een belangrijke aanjager van de Amsterdamse economie. Nu, ruim een eeuw later is die rol overgenomen door de creatieve industrie. Sijthoff Media en Zadelhoff BV kochten het gebouw uit 1911 enkele jaren geleden met het plan om hier een nieuw creatief hoofdkantoor van te maken. Op dit moment wordt het gebouw gerenoveerd en gerestaureerd. Naar verwachting opent Capital C haar deuren in de eerste helft van 2019.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: