De Zwarte Ruiter geeft 10 snoeiharde redenen waarom plantaardig eten rock’n’roll is

29 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Op vrijdag 1 november is het World Vegan Day. Die dag serveert de Zwarte Ruiter (Den Haag) alleen plantaardig eten. Twee jaar geleden is het poppodium annex eetcafé op groen gegaan met 80 procent vegetarische gerechten op de kaart. Goed voor de gezondheid, voor de dieren en voor de planeet. En als je dat niet van een restaurant aan wilt nemen, neem dan een voorbeeld aan de rap groeiende hall of fame van vegan muzikanten.

The future is vegan, ook in Den Haag

De Grote Markt is in Den Haag voorloper op het gebied van duurzaamheid. Er wordt elektrisch gekookt, waar mogelijk biologisch en lokaal, en er wordt gebruik gemaakt van elektrisch rijdende busjes. Sinds 2017 spannen de horecazaken zich samen extra in om gezond eten te serveren en tegelijk de ecologische voetafdruk en daarmee klimaatverandering tegen te gaan.

Gezonde junkfood

Ondanks wat weerstand in het begin is de plantaardige koers succesvol gebleken en still going strong, met dank aan creatieve chefs & de samenwerking met Vegan XL. Dit Haagse bedrijf speurt wereldwijd naar het nieuwste en lekkerste dat er op vegan gebied te krijgen is. Het keukenteam van de Zwarte Ruiter experimenteert er met deze producten op los om steeds lekkerder plantaardig te koken. Omdat een mens ook gewoon wil schransen soms, staan er altijd vegan junkfood opties op de kaart. Aanvallen op katervoedsel maar dan bereid met oesterzwammen, vegan mayo & home made vegan burgers.

De muziek loopt voorop - van Bob Marley tot Billie Eilish

Touren is topsport en veel muzikanten zeggen dan ook vegan te eten om gezondheidsredenen. Van The Beatles, Bob Marley & Morrissey wisten de meeste mensen het al, en op Instagram staat de next generation in de frontlinie met o.a. Billie Eilish, Miley Cyrus & Ariana Grande. Maar wist je dat plantaardig eten in de seks, drugs & rock’n’rollwereld van de hardere genres net zo ingeburgerd is? Hier 10 legendarische bands rocking the vegan lifestyle:

Heel Rage Against The Machine
Black Sabbath (Geezer Butler, Bill Ward, Ozzy Osbourne ná het vleermuisincident)
Nirvana (Kurt Cobain & Krist Novoselic)
Red Hot Chili Peppers' Anthony Kiedis & Flea
Kirk Hammett (Metallica)
Jimmy Page (Led Zeppelin)
Def Leppard gitarist Phil Collen
The Mars Volta (Cedric-Bixler Zavala, Omar Rodríguez-López)
Eddie Vedder (Pearl Jam)
Derrick Green (Sepultura)

 

Naast een bewezen positief effect op de gezondheid, is plantaardig eten ook dè manier om iets goeds te doen voor de planeet en dierenwelzijn. Wie doet er mee & eet vegan for a day?

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: