De Zwarte Ruiter geeft 10 snoeiharde redenen waarom plantaardig eten rock’n’roll is

29 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Op vrijdag 1 november is het World Vegan Day. Die dag serveert de Zwarte Ruiter (Den Haag) alleen plantaardig eten. Twee jaar geleden is het poppodium annex eetcafé op groen gegaan met 80 procent vegetarische gerechten op de kaart. Goed voor de gezondheid, voor de dieren en voor de planeet. En als je dat niet van een restaurant aan wilt nemen, neem dan een voorbeeld aan de rap groeiende hall of fame van vegan muzikanten.

The future is vegan, ook in Den Haag

De Grote Markt is in Den Haag voorloper op het gebied van duurzaamheid. Er wordt elektrisch gekookt, waar mogelijk biologisch en lokaal, en er wordt gebruik gemaakt van elektrisch rijdende busjes. Sinds 2017 spannen de horecazaken zich samen extra in om gezond eten te serveren en tegelijk de ecologische voetafdruk en daarmee klimaatverandering tegen te gaan.

Gezonde junkfood

Ondanks wat weerstand in het begin is de plantaardige koers succesvol gebleken en still going strong, met dank aan creatieve chefs & de samenwerking met Vegan XL. Dit Haagse bedrijf speurt wereldwijd naar het nieuwste en lekkerste dat er op vegan gebied te krijgen is. Het keukenteam van de Zwarte Ruiter experimenteert er met deze producten op los om steeds lekkerder plantaardig te koken. Omdat een mens ook gewoon wil schransen soms, staan er altijd vegan junkfood opties op de kaart. Aanvallen op katervoedsel maar dan bereid met oesterzwammen, vegan mayo & home made vegan burgers.

De muziek loopt voorop - van Bob Marley tot Billie Eilish

Touren is topsport en veel muzikanten zeggen dan ook vegan te eten om gezondheidsredenen. Van The Beatles, Bob Marley & Morrissey wisten de meeste mensen het al, en op Instagram staat de next generation in de frontlinie met o.a. Billie Eilish, Miley Cyrus & Ariana Grande. Maar wist je dat plantaardig eten in de seks, drugs & rock’n’rollwereld van de hardere genres net zo ingeburgerd is? Hier 10 legendarische bands rocking the vegan lifestyle:

Heel Rage Against The Machine
Black Sabbath (Geezer Butler, Bill Ward, Ozzy Osbourne ná het vleermuisincident)
Nirvana (Kurt Cobain & Krist Novoselic)
Red Hot Chili Peppers' Anthony Kiedis & Flea
Kirk Hammett (Metallica)
Jimmy Page (Led Zeppelin)
Def Leppard gitarist Phil Collen
The Mars Volta (Cedric-Bixler Zavala, Omar Rodríguez-López)
Eddie Vedder (Pearl Jam)
Derrick Green (Sepultura)

 

Naast een bewezen positief effect op de gezondheid, is plantaardig eten ook dè manier om iets goeds te doen voor de planeet en dierenwelzijn. Wie doet er mee & eet vegan for a day?

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: