De Zwarte Ruiter geeft 10 snoeiharde redenen waarom plantaardig eten rock’n’roll is

29 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Op vrijdag 1 november is het World Vegan Day. Die dag serveert de Zwarte Ruiter (Den Haag) alleen plantaardig eten. Twee jaar geleden is het poppodium annex eetcafé op groen gegaan met 80 procent vegetarische gerechten op de kaart. Goed voor de gezondheid, voor de dieren en voor de planeet. En als je dat niet van een restaurant aan wilt nemen, neem dan een voorbeeld aan de rap groeiende hall of fame van vegan muzikanten.

The future is vegan, ook in Den Haag

De Grote Markt is in Den Haag voorloper op het gebied van duurzaamheid. Er wordt elektrisch gekookt, waar mogelijk biologisch en lokaal, en er wordt gebruik gemaakt van elektrisch rijdende busjes. Sinds 2017 spannen de horecazaken zich samen extra in om gezond eten te serveren en tegelijk de ecologische voetafdruk en daarmee klimaatverandering tegen te gaan.

Gezonde junkfood

Ondanks wat weerstand in het begin is de plantaardige koers succesvol gebleken en still going strong, met dank aan creatieve chefs & de samenwerking met Vegan XL. Dit Haagse bedrijf speurt wereldwijd naar het nieuwste en lekkerste dat er op vegan gebied te krijgen is. Het keukenteam van de Zwarte Ruiter experimenteert er met deze producten op los om steeds lekkerder plantaardig te koken. Omdat een mens ook gewoon wil schransen soms, staan er altijd vegan junkfood opties op de kaart. Aanvallen op katervoedsel maar dan bereid met oesterzwammen, vegan mayo & home made vegan burgers.

De muziek loopt voorop - van Bob Marley tot Billie Eilish

Touren is topsport en veel muzikanten zeggen dan ook vegan te eten om gezondheidsredenen. Van The Beatles, Bob Marley & Morrissey wisten de meeste mensen het al, en op Instagram staat de next generation in de frontlinie met o.a. Billie Eilish, Miley Cyrus & Ariana Grande. Maar wist je dat plantaardig eten in de seks, drugs & rock’n’rollwereld van de hardere genres net zo ingeburgerd is? Hier 10 legendarische bands rocking the vegan lifestyle:

Heel Rage Against The Machine
Black Sabbath (Geezer Butler, Bill Ward, Ozzy Osbourne ná het vleermuisincident)
Nirvana (Kurt Cobain & Krist Novoselic)
Red Hot Chili Peppers' Anthony Kiedis & Flea
Kirk Hammett (Metallica)
Jimmy Page (Led Zeppelin)
Def Leppard gitarist Phil Collen
The Mars Volta (Cedric-Bixler Zavala, Omar Rodríguez-López)
Eddie Vedder (Pearl Jam)
Derrick Green (Sepultura)

 

Naast een bewezen positief effect op de gezondheid, is plantaardig eten ook dè manier om iets goeds te doen voor de planeet en dierenwelzijn. Wie doet er mee & eet vegan for a day?

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: