De vierde genomineerde: Broodje Oriënt

5 september 2014 |
De vierde genomineerde: Broodje Oriënt

Het is zover. Vandaag maken we de vijf genomineerden voor de titel 'Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland' bekend. De spanning stijgt, want we maken ieder uur
een genomineerde bekend. Hier komt nummer 4. Uiteraard in willekeurige volgorde gepresenteerd.

Roffel, roffel...We presenteren met trots de vierde genomineerde:
Broodje Oriënt
Een ambachtelijk broodje met een rustieke look, een luchtige kruimstructuur en een dunne, krokante korst. Het broodje Oriënt is een 'reis over de smaakpapillen'. Zoet, zuur, zout, pikant komen elkaar tegen, samen met het knapperige brood, de roergebakken knapperige groenten en het malse gemarineerde vlees. Gemaakt door:
Lunchroom Bij Roon
Geesterduin 60
1902EL Castricum

Ronald Tik: van harte gefeliciteerd met de nominatie!

Ingrediënten:
1 stuk rustieke bol
100 gr procureurlap
60 gr roerbakgroenten, bestaande uit witte kool, prei, rode peper en paprika
40 gr zoetzure saus
1 el Kikkoman sojasaus om de roerbakgroente af te blussen
Marinade voor het vlees: 5 el neutrale olie, 1 knoflookteen fijngesneden, 2 el ketjap manis, 1 el maggi, 1 tl bruine basterdsuiker, sap van een halve citroen en een kwart ui gesnipperd en een mespunt sambal
Garnering: komkommerlinten, wat gehakte kruiden , paprika en rode peper

Receptuur:
Oven voorverwarmen op 210 graden, Marinade maken, vlees erin leggen, een kwartier lang het vlees ‘bakken’ in de oven (in de marinade op 200 graden). Vervolgens het vlees verder garen op 120 graden in de combi steamer; 3 kwartier met 90 % vocht (nog steeds in de marinade). Een rustieke bol afbakken op 180 graden gedurende 10 min. Groenten roerbakken en afblussen met sojasaus. Broodje opensnijden, roerbakgroente erop, vlees trancheren en op de roerbakgroente, zoetzure saus erover. Gehakte kruiden, rode peper en paprika om het bord op te maken.

Prijs:
€ 8,25

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: