De vierde genomineerde: Broodje Oriënt

5 september 2014
De vierde genomineerde: Broodje Oriënt

Het is zover. Vandaag maken we de vijf genomineerden voor de titel 'Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland' bekend. De spanning stijgt, want we maken ieder uur
een genomineerde bekend. Hier komt nummer 4. Uiteraard in willekeurige volgorde gepresenteerd.

Roffel, roffel...We presenteren met trots de vierde genomineerde:
*Broodje Oriënt*
Een ambachtelijk broodje met een rustieke look, een luchtige kruimstructuur en een dunne, krokante korst. Het broodje Oriënt is een 'reis over de smaakpapillen'. Zoet, zuur, zout, pikant komen elkaar tegen, samen met het knapperige brood, de roergebakken knapperige groenten en het malse gemarineerde vlees. Gemaakt door:
*Lunchroom Bij Roon*
Geesterduin 60
1902EL Castricum

Ronald Tik: van harte gefeliciteerd met de nominatie!

*Ingrediënten:*
1 stuk rustieke bol
100 gr procureurlap
60 gr roerbakgroenten, bestaande uit witte kool, prei, rode peper en paprika
40 gr zoetzure saus
1 el Kikkoman sojasaus om de roerbakgroente af te blussen
Marinade voor het vlees: 5 el neutrale olie, 1 knoflookteen fijngesneden, 2 el ketjap manis, 1 el maggi, 1 tl bruine basterdsuiker, sap van een halve citroen en een kwart ui gesnipperd en een mespunt sambal
Garnering: komkommerlinten, wat gehakte kruiden , paprika en rode peper

*Receptuur:*
Oven voorverwarmen op 210 graden, Marinade maken, vlees erin leggen, een kwartier lang het vlees ‘bakken’ in de oven (in de marinade op 200 graden). Vervolgens het vlees verder garen op 120 graden in de combi steamer; 3 kwartier met 90 % vocht (nog steeds in de marinade). Een rustieke bol afbakken op 180 graden gedurende 10 min. Groenten roerbakken en afblussen met sojasaus. Broodje opensnijden, roerbakgroente erop, vlees trancheren en op de roerbakgroente, zoetzure saus erover. Gehakte kruiden, rode peper en paprika om het bord op te maken.

*Prijs:*
€ 8,25

Overig nieuws