De vierde genomineerde: Broodje Oriënt

5 september 2014 |
De vierde genomineerde: Broodje Oriënt<

Het is zover. Vandaag maken we de vijf genomineerden voor de titel 'Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland' bekend. De spanning stijgt, want we maken ieder uur
een genomineerde bekend. Hier komt nummer 4. Uiteraard in willekeurige volgorde gepresenteerd.

Roffel, roffel...We presenteren met trots de vierde genomineerde:
Broodje Oriënt
Een ambachtelijk broodje met een rustieke look, een luchtige kruimstructuur en een dunne, krokante korst. Het broodje Oriënt is een 'reis over de smaakpapillen'. Zoet, zuur, zout, pikant komen elkaar tegen, samen met het knapperige brood, de roergebakken knapperige groenten en het malse gemarineerde vlees. Gemaakt door:
Lunchroom Bij Roon
Geesterduin 60
1902EL Castricum

Ronald Tik: van harte gefeliciteerd met de nominatie!

Ingrediënten:
1 stuk rustieke bol
100 gr procureurlap
60 gr roerbakgroenten, bestaande uit witte kool, prei, rode peper en paprika
40 gr zoetzure saus
1 el Kikkoman sojasaus om de roerbakgroente af te blussen
Marinade voor het vlees: 5 el neutrale olie, 1 knoflookteen fijngesneden, 2 el ketjap manis, 1 el maggi, 1 tl bruine basterdsuiker, sap van een halve citroen en een kwart ui gesnipperd en een mespunt sambal
Garnering: komkommerlinten, wat gehakte kruiden , paprika en rode peper

Receptuur:
Oven voorverwarmen op 210 graden, Marinade maken, vlees erin leggen, een kwartier lang het vlees ‘bakken’ in de oven (in de marinade op 200 graden). Vervolgens het vlees verder garen op 120 graden in de combi steamer; 3 kwartier met 90 % vocht (nog steeds in de marinade). Een rustieke bol afbakken op 180 graden gedurende 10 min. Groenten roerbakken en afblussen met sojasaus. Broodje opensnijden, roerbakgroente erop, vlees trancheren en op de roerbakgroente, zoetzure saus erover. Gehakte kruiden, rode peper en paprika om het bord op te maken.

Prijs:
€ 8,25

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: