De Stadskantine open voor een goede hap

2 februari 2011 |
De Stadskantine open voor een goede hap<

In Amsterdam heeft De Stadskantine onlangs de deuren geopend. De zaak van de broers Jelle en Douwe Maijer geeft gehoor aan de veelgehoorde wens van mensen om “even snel lekker te eten”. De Stadskantine is in de strikte zin van het woord geen restaurant, maar de eerste kantine voor de stad.

Alleen of samen
Het concept is ingericht als een plek waar mensen alleen of in gezelschap een lekkere snelle hap kunnen eten, waar men kan neerstrijken achter de laptop met een latte en een stuk verse appeltaart, of een goed belegde boterham. Vanzelfsprekend is er draadloos internet.

Idee
De gebroeders Maijer kwamen tijdens een fietstocht in Zuid-Frankrijk op het idee iets te willen ondernemen voor Amsterdammers die geen zin hebben te koken, die geen tijd hebben of het gewoon niet kunnen. Restaurants kunnen prijzig zijn en zijn niet altijd even uitnodigend om zomaar alleen binnen te stappen. Afhaalmaaltijden vervelen en zijn niet altijd voedzaam.

Bestel-krijg-eet of neem mee
Met de komst van De Stadskantine heeft de hoofdstad een nieuwe plek gekregen voor een goede, snelle maaltijd. Gasten bestellen, betalen met pin en aan het eind van de counter staat de bestelling klaar. Meenemen kan ook.

Uitnodigend
De prijzen zijn klein en de kwaliteit van het keuzeaanbod is groot. De inrichting is praktisch, clean en overzichtelijk. De grote houten tafels nodigen uit plaats te nemen, alleen, of samen.

Aanbod
Op het avondmenu (vanaf 17.00 uur) staat ‘avondeten’, voor een vaste prijs van € 8,85. Elke dag kan worden gekozen uit drie maaltijden: vlees, vis en vegetarisch. Het aanbod wisselt dagelijks en verandert met de seizoenen mee.
Voorlopig is het aanbod lunch en diner, vanaf 12.00 tot 22.00 uur. Binnenkort starten de broers ook met het aanbieden van het ontbijt.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: