Starten met to go? Leer van HMSHost!

21 mei 2013 |
Starten met to go? Leer van HMSHost!<

Veel horecaondernemers kijken met lede ogen hoe consumenten tankstations, woonboulevards en outlets bij retail ‘leegplunderen’ op het gebied van food & beverage. Er zijn genoeg ondernemers
in de horecabranche die het zelf aanbieden van to go overwegen. Gaat het gouden bergen opleveren? De redactie ging voor u in de leer bij HMSHost op Schiphol en presenteert u de volgende concepten in een showcase.

Bread!


Bread! is een centraal herkenningspunt van de vernieuwde Lounge 3. Hier worden ter plekke sandwiches gemaakt naar wens van de gast. Gehaaste reizigers kunnen voor de ´fast lane´ kiezen en een keuze maken uit een selectie verse producten. Belangrijke elementen in het uitstraling van Bread! zijn puurheid en eerlijkheid.

Bubbles Seafood & Wine Bar


Deze luxe seafoodbar biedt een breed scala aan gastronomische visgerechten, gecombineerd met een uitstekende en uitgebreide wijncollectie. Wijn en champagne kunnen zowel per glas als per fles worden besteld. Een absolute eyecatcher in deze bar is de ledverlichte achterwand met alle flessen wijnen en champagnes en het zoutwateraquarium met daarin tropische vissen.

Café Chocolat


Chocolade als culinaire verleiding is naar een nieuw niveau getild in de vorm van Café Chocolat in Lounge 1. De menukaart biedt een breed aanbod van met chocolade verwerkte producten. Om ter plekke te nuttigen of mee te nemen als geschenk. De focus ligt op kwaliteit en presentatie, waarbij het team van Café Chocolat zijn best doet om de dag van de reiziger aangenamer te maken.

Dutch Kitchen & Bar



In de authentieke Dutch Kitchen & Bar aan de Holland Boulevard tussen Lounge 2 en 3 kunnen reizigers dineren in een unieke setting. Waarbij de stoelen zijn ontworpen in de vorm van bijvoorbeeld delfts blauwe theekopjes. Uit de open keuken komen Nederlandse specialiteiten zoals kroketten, landbrood en poffertjes.


De Dutch Bar biedt een selectie van wereldse dranken met een Nederlandse touch en is uitgeroepen tot meest gastvrije horecalocatie op de luchthaven.

East bar & bites


East bar & bites biedt reizigers een smaakbeleving door het brengen van Aziatische sfeer en lekkernijen. East bar & bites onderscheidt zich van andere horecagelegenheden door het uitserveren van trendy Aziatische sake-cocktails en hapjes. Op het menu staan voorgerechten zoals Japanse yakitori, sushi en wasabi crackers. Verder kunnen gasten genieten van diverse soorten Oosterse thee.

Fair Taste Café


HMSHost´s belangstelling voor maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft geleid tot het Fair Taste Café. Van Max Havelaar koffie tot broodjes gemaakt van biologische en ethisch verantwoorde ingrediënten. Bijna alle producten die bij het Fair Taste Café verkrijgbaar zijn, voldoen ten minste aan één van de volgende kwaliteiten of kenmerken: fair trade, biologisch, lokaal, recyclebaar of Rainforest Alliance gecertificeerd.

Grand Café Het Paleis


Het ontwerp van Het Paleis is geïnspireerd op het beroemde Paleis voor Volksvlijt uit het ‘oude’ Amsterdam. Het opvallende gebouw heeft reusachtige bogen en een terras. Grand Café Het Paleis is gevestigd in Lounge 1 met een zeer hoog plafond, kroonluchters en een origineel brouwvat. Het interieur creëert een aangename en stijlvolle sfeer waarin iedereen de drukte van de luchthaven even kan vergeten.

JuicyDetails


Reizigers kunnen zich bij de bar van JuicyDetails te buiten gaan aan smoothies en shots met gezonde combinaties van vruchten en groenten. Het assortiment bestaat uit sappen en smoothies die vers voor de neus van de gast worden bereid door één van de juicers.


Reizigers hebben onder meer de keuze uit een Jetlag Fighter, een Energy Bomb, of een shot puur sap van tarwegras.

Park Café


In het Airport Park in Lounge 1 kunnen reizigers ontspannen zoals tijdens een dagje in een park. In het Park Café kunnen gasten terecht voor gegrilde panini’s, sandwiches, gastronomische hamburgers, salades, verse sappen, bier en fair trade koffie. Gasten kunnen hun eigen hamburger versieren door het toevoegen van hun favoriete sauzen en extra toppings bij het ‘pick up & burger pimp station’.

Harvest Market


Bij Harvest Market lijkt het alsof je op de markt staat in, plaats van op het vliegveld. In de nieuwe eetgelegenheid op de D-Pier staan verse en lokale producten centraal. Het concept maakt in het assortiment een link naar gezonde en verse producten die Nederland te bieden heeft. Het menuaanbod is seizoensgebonden. Onder meer pizza’s en hamburgers worden op bestelling gebakken.

Lees meer!
Weten wat HMSHost zegt over de kansen en valkuilen van 'to go' voor traditionele horecabedrijven in Nederland? Lees dan eind mei de special Hotel & Food & Beverage van hotelvakblad Hospitality Management. Wie de papieren editie heeft gemist, of niet ontvangt... Begin juni is Hotel & Food & Beverage 2013 online te lezen en te downloaden via de website van Hospitality Management.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Onderzoek: Laag alcoholische bieren steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Dit en ...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Koffie & thee Interview
Interview met een theesommelier: Is thee een belevingsproduct?

Aandacht maakt succes. Theesommelier Karin Kamstra is ervan overtuigd. Maar zie je dit ook terug in de manier waarop thee wordt geserveerd? Het drankje is inmiddels meer dan 7000 jaar oud en nog steeds is het overal te verkrijgen. Van een bekertje op het tankstation tot aan een uitgebreide high tea,...

Columns Blog
Horecaondernemer, kijk uit voor stress!

Het is hollen of stilstaan. Het ene moment is het loei druk en kun je het niet bijbenen en het volgende moment kun je een kanon afschieten. De horeca in een bedrijfstak waar de vraag naar diensten fluctueert. Mensen gaan rond dezelfde periode op vakantie, eten op vaste tijden en gaan het liefst uit ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: