Starten met to go? Leer van HMSHost!

21 mei 2013 |
Starten met to go? Leer van HMSHost!<

Veel horecaondernemers kijken met lede ogen hoe consumenten tankstations, woonboulevards en outlets bij retail ‘leegplunderen’ op het gebied van food & beverage. Er zijn genoeg ondernemers
in de horecabranche die het zelf aanbieden van to go overwegen. Gaat het gouden bergen opleveren? De redactie ging voor u in de leer bij HMSHost op Schiphol en presenteert u de volgende concepten in een showcase.

Bread!


Bread! is een centraal herkenningspunt van de vernieuwde Lounge 3. Hier worden ter plekke sandwiches gemaakt naar wens van de gast. Gehaaste reizigers kunnen voor de ´fast lane´ kiezen en een keuze maken uit een selectie verse producten. Belangrijke elementen in het uitstraling van Bread! zijn puurheid en eerlijkheid.

Bubbles Seafood & Wine Bar


Deze luxe seafoodbar biedt een breed scala aan gastronomische visgerechten, gecombineerd met een uitstekende en uitgebreide wijncollectie. Wijn en champagne kunnen zowel per glas als per fles worden besteld. Een absolute eyecatcher in deze bar is de ledverlichte achterwand met alle flessen wijnen en champagnes en het zoutwateraquarium met daarin tropische vissen.

Café Chocolat


Chocolade als culinaire verleiding is naar een nieuw niveau getild in de vorm van Café Chocolat in Lounge 1. De menukaart biedt een breed aanbod van met chocolade verwerkte producten. Om ter plekke te nuttigen of mee te nemen als geschenk. De focus ligt op kwaliteit en presentatie, waarbij het team van Café Chocolat zijn best doet om de dag van de reiziger aangenamer te maken.

Dutch Kitchen & Bar



In de authentieke Dutch Kitchen & Bar aan de Holland Boulevard tussen Lounge 2 en 3 kunnen reizigers dineren in een unieke setting. Waarbij de stoelen zijn ontworpen in de vorm van bijvoorbeeld delfts blauwe theekopjes. Uit de open keuken komen Nederlandse specialiteiten zoals kroketten, landbrood en poffertjes.


De Dutch Bar biedt een selectie van wereldse dranken met een Nederlandse touch en is uitgeroepen tot meest gastvrije horecalocatie op de luchthaven.

East bar & bites


East bar & bites biedt reizigers een smaakbeleving door het brengen van Aziatische sfeer en lekkernijen. East bar & bites onderscheidt zich van andere horecagelegenheden door het uitserveren van trendy Aziatische sake-cocktails en hapjes. Op het menu staan voorgerechten zoals Japanse yakitori, sushi en wasabi crackers. Verder kunnen gasten genieten van diverse soorten Oosterse thee.

Fair Taste Café


HMSHost´s belangstelling voor maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft geleid tot het Fair Taste Café. Van Max Havelaar koffie tot broodjes gemaakt van biologische en ethisch verantwoorde ingrediënten. Bijna alle producten die bij het Fair Taste Café verkrijgbaar zijn, voldoen ten minste aan één van de volgende kwaliteiten of kenmerken: fair trade, biologisch, lokaal, recyclebaar of Rainforest Alliance gecertificeerd.

Grand Café Het Paleis


Het ontwerp van Het Paleis is geïnspireerd op het beroemde Paleis voor Volksvlijt uit het ‘oude’ Amsterdam. Het opvallende gebouw heeft reusachtige bogen en een terras. Grand Café Het Paleis is gevestigd in Lounge 1 met een zeer hoog plafond, kroonluchters en een origineel brouwvat. Het interieur creëert een aangename en stijlvolle sfeer waarin iedereen de drukte van de luchthaven even kan vergeten.

JuicyDetails


Reizigers kunnen zich bij de bar van JuicyDetails te buiten gaan aan smoothies en shots met gezonde combinaties van vruchten en groenten. Het assortiment bestaat uit sappen en smoothies die vers voor de neus van de gast worden bereid door één van de juicers.


Reizigers hebben onder meer de keuze uit een Jetlag Fighter, een Energy Bomb, of een shot puur sap van tarwegras.

Park Café


In het Airport Park in Lounge 1 kunnen reizigers ontspannen zoals tijdens een dagje in een park. In het Park Café kunnen gasten terecht voor gegrilde panini’s, sandwiches, gastronomische hamburgers, salades, verse sappen, bier en fair trade koffie. Gasten kunnen hun eigen hamburger versieren door het toevoegen van hun favoriete sauzen en extra toppings bij het ‘pick up & burger pimp station’.

Harvest Market


Bij Harvest Market lijkt het alsof je op de markt staat in, plaats van op het vliegveld. In de nieuwe eetgelegenheid op de D-Pier staan verse en lokale producten centraal. Het concept maakt in het assortiment een link naar gezonde en verse producten die Nederland te bieden heeft. Het menuaanbod is seizoensgebonden. Onder meer pizza’s en hamburgers worden op bestelling gebakken.

Lees meer!
Weten wat HMSHost zegt over de kansen en valkuilen van 'to go' voor traditionele horecabedrijven in Nederland? Lees dan eind mei de special Hotel & Food & Beverage van hotelvakblad Hospitality Management. Wie de papieren editie heeft gemist, of niet ontvangt... Begin juni is Hotel & Food & Beverage 2013 online te lezen en te downloaden via de website van Hospitality Management.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Food Amsterdam
Amsterdams hamburgerrestaurant Lombardo’s ondersteunt Villa Joep met speciale burger

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vanaf vandaag tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, die ontwikkeld werd ...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: