De Hooge Heerlijckheid 100 % eko

9 december 2014 |
De Hooge Heerlijckheid 100 % eko<

Restaurant De Hooge Heerlijckheid uit Amerongen is gecertificeerd voor het EKO-keurmerk Horeca. 100% van de inkoop is
van gecontroleerd biologische herkomst.

Foto: Karin en Jeroen de Klerk. Fotograaf: Karen Stork.

Keuze voor biologisch
De Hooge Heerlijckheid in Amerongen kookt al meer dan 10 jaar met passie en liefde voor haar gasten. Het sfeervolle restaurant bevindt zich in het oude historische dorpskern van Amerongen, onder de rook van het kasteel chef-kok Jeroen de Klerk over de keuze voor biologisch: "We merkten dat biologische producten als groente en vlees gewoon lekkerder zijn. En we willen kwaliteit serveren. Smaak en kwaliteit, daar gaat het om. Onze gasten horen graag over de verhalen achter de producten. Met de keuze voor biologisch, heb je een goed verhaal."

Bewust verantwoord gevoel
Met de EKO-certificering tonen zij aan dat 100% van de ingekochte ingrediënten biologisch is. Karin de Klerk: “Het gaat om een bewust verantwoord gevoel. Eten en drinken van al het mooie wat de natuur ons biedt. Het aanbod van biologische producten groeit maar door. Dus 100% biologisch kan nu ook gewoon goed."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: