De Haven van Huizen organiseert inzamelactie voor Speelgoedbank Hilversum

8 december 2017 | Thijs Jacobs

Voor kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben is een verjaardagscadeautje of een Sinterklaas- of kerstcadeau geen vanzelfsprekendheid. Om ook die kinderen de mogelijkheid te bieden onbezorgd te spelen, zamelt restaurant De Haven van Huizen de hele maand december speelgoed in voor Speelgoedbank Hilversum.

Speelgoedactie

“Ieder kind heeft recht om te spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders. Speelgoed is weliswaar geen eerste levensbehoefte, maar het draagt wel bij aan de ontwikkeling van een kind”, zegt Sjoerd van Barneveld, medewerker van Debuut BV waartoe De Haven van Huizen behoort. “Vandaar dat wij ook dit jaar weer onze speelgoedactie opzetten voor kinderen uit de omgeving.”

De speelgoedactie bleek in andere restaurants van Debuut BV eerder al een groot succes, daarom haakt dit jaar ook De Haven van Huizen aan. Onder een grote kerstboom in het restaurant wordt de hele maand december speelgoed ingezameld. Gasten kunnen daar bruikbaar speelgoed achterlaten dat compleet, heel en niet-gewelddadig is. Wie iets bijdraagt aan de speelgoedactie krijgt van De Haven van Huizen een gratis kopje koffie.

Het ingezamelde speelgoed wordt aangeboden aan Speelgoedbank Hilversum. Die stichting verdeelt het vervolgens onder gezinnen in Huizen en omgeving die niet of nauwelijks over de middelen beschikken om speelgoed voor hun kinderen aan te schaffen.
 

Over De Haven van Huizen

De Haven van Huizen is onderdeel van Debuut BV, dat verantwoordelijk is voor verschillende succesvolle horecaconcepten als STAN&CO Utrecht en Arnhem, Belgian Beer Café Olivier in Utrecht en Leiden, en Stadscafé De Vooruitgang in Eindhoven.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: