De 'E' in EFFF staat voor 'Europa'

28 januari 2011 |
De 'E' in EFFF staat voor 'Europa'<

Met de aanwezigheid van diverse (inter)nationale regiopleinen wordt de ‘E’ van 'European' nieuw leven ingeblazen tijdens de 17e editie van de European Fine Food Fair (EFFF) Deze vakbeurs voor gepassioneerde gastronomen vindt plaats van 31 januari tot en met 2 februari in MECC Maastricht.
(Inter)nationale regiopleinen
De gastronomische regio’s Andalusië (Spanje), Roero (Italië), Pfalz (Duitsland), Vlaanderen (België) en Limburg (Nederland) presenteren zich met authentieke streekproducten, specialiteiten en ambachtelijke bereidingstechnieken op de EFFF. Met trots voor het eigen achterland kleuren streekproducenten met hun producten de gastronomische authenticiteit van hun regio in. De streekproducten zijn te vinden op het Andalusië Plein, Pfalz Plein, Roero Plein, Wereld Plein, Vlaanderen Plein en Limburg Plein.

Euro-Toques Nederland
Evenals voorgaande jaren verzorgt Euro-Toques Nederland tijdens de EFFF een afwisselend programma met niet te missen kookdemo’s en wedstrijden. Zo geven Alain Caron en Robert Buurma interessante en innoverende kookdemo’s, vertoont Nel Schellekens haar kookkunsten met geitenvlees en geeft Gerard Walters een demonstratie met visgerechten. Op dinsdag 1 februari gaan jonge talentvolle koks de strijd met elkaar aan om de felbegeerde ‘Young Rubbens Chef Award”

Culinaire Saisonnier
Ook dit jaar verzorgen vakmensen uit heel Europa demonstraties in de keuken van Culinaire Saisonnier op de EFFF. Om volledig aan te sluiten op het beursthema ‘internationalisering door regionalisering’ worden dit jaar enkele regio’s centraal gesteld door de verschillende chefs en patissiers. Niet de producten staan in het middelpunt, maar alle aandacht gaat uit naar diepgaande en boeiende demonstraties door de allerbeste vakmensen. Chefs die u op het kookpodium van Culinaire Saisonnier kunt verwachten zijn onder andere Renato Favaro van Ristorante Favaro (Esch-sur-Alzette, Luxemburg), Laury Zioui van L’Eveil des Sens (Montigny-le-Tilleul, België) en Frederik Deceunick en het gehele team van Sel Gris (Duinbergen, België). Op woensdag 2 februari om 14.00 uur wordt op de stand van Culinaire Saisonnier voor de tweede keer de felbegeerde EFFF Star uitgereikt. Deze jaarlijkse prijs geldt als ultieme beloning voor een gastronomisch product.

Opening door Paul van de Bunt
De EFFF wordt op maandag 31 januari om 11.15 uur met een culinaire show geopend. Tweesterrenchef Paul van de Bunt van Restaurant De Leuf deelt zijn kookkunsten tijdens een kookdemonstratie met het publiek. Masterchef en tv kok Alain Caron zal Van de Bunt tijdens de demonstratie het hemd van het lijf vragen. Jos Hessels, Gedeputeerde van de Provincie Limburg, geeft de beleidsvisie op streekgebonden gastronomie en legt uit welke stappen in dit kader door de Provincie Limburg ondernomen worden. De samenwerking met Roero en Pfalz is hierbij één van de speerpunten.

Kijk voor het volledige beursprogramma, de deelnemerslijst en overige actuele informatie op www.efff.nl
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: