De 'E' in EFFF staat voor 'Europa'

28 januari 2011 |
De 'E' in EFFF staat voor 'Europa'<

Met de aanwezigheid van diverse (inter)nationale regiopleinen wordt de ‘E’ van 'European' nieuw leven ingeblazen tijdens de 17e editie van de European Fine Food Fair (EFFF) Deze vakbeurs voor gepassioneerde gastronomen vindt plaats van 31 januari tot en met 2 februari in MECC Maastricht.
(Inter)nationale regiopleinen
De gastronomische regio’s Andalusië (Spanje), Roero (Italië), Pfalz (Duitsland), Vlaanderen (België) en Limburg (Nederland) presenteren zich met authentieke streekproducten, specialiteiten en ambachtelijke bereidingstechnieken op de EFFF. Met trots voor het eigen achterland kleuren streekproducenten met hun producten de gastronomische authenticiteit van hun regio in. De streekproducten zijn te vinden op het Andalusië Plein, Pfalz Plein, Roero Plein, Wereld Plein, Vlaanderen Plein en Limburg Plein.

Euro-Toques Nederland
Evenals voorgaande jaren verzorgt Euro-Toques Nederland tijdens de EFFF een afwisselend programma met niet te missen kookdemo’s en wedstrijden. Zo geven Alain Caron en Robert Buurma interessante en innoverende kookdemo’s, vertoont Nel Schellekens haar kookkunsten met geitenvlees en geeft Gerard Walters een demonstratie met visgerechten. Op dinsdag 1 februari gaan jonge talentvolle koks de strijd met elkaar aan om de felbegeerde ‘Young Rubbens Chef Award”

Culinaire Saisonnier
Ook dit jaar verzorgen vakmensen uit heel Europa demonstraties in de keuken van Culinaire Saisonnier op de EFFF. Om volledig aan te sluiten op het beursthema ‘internationalisering door regionalisering’ worden dit jaar enkele regio’s centraal gesteld door de verschillende chefs en patissiers. Niet de producten staan in het middelpunt, maar alle aandacht gaat uit naar diepgaande en boeiende demonstraties door de allerbeste vakmensen. Chefs die u op het kookpodium van Culinaire Saisonnier kunt verwachten zijn onder andere Renato Favaro van Ristorante Favaro (Esch-sur-Alzette, Luxemburg), Laury Zioui van L’Eveil des Sens (Montigny-le-Tilleul, België) en Frederik Deceunick en het gehele team van Sel Gris (Duinbergen, België). Op woensdag 2 februari om 14.00 uur wordt op de stand van Culinaire Saisonnier voor de tweede keer de felbegeerde EFFF Star uitgereikt. Deze jaarlijkse prijs geldt als ultieme beloning voor een gastronomisch product.

Opening door Paul van de Bunt
De EFFF wordt op maandag 31 januari om 11.15 uur met een culinaire show geopend. Tweesterrenchef Paul van de Bunt van Restaurant De Leuf deelt zijn kookkunsten tijdens een kookdemonstratie met het publiek. Masterchef en tv kok Alain Caron zal Van de Bunt tijdens de demonstratie het hemd van het lijf vragen. Jos Hessels, Gedeputeerde van de Provincie Limburg, geeft de beleidsvisie op streekgebonden gastronomie en legt uit welke stappen in dit kader door de Provincie Limburg ondernomen worden. De samenwerking met Roero en Pfalz is hierbij één van de speerpunten.

Kijk voor het volledige beursprogramma, de deelnemerslijst en overige actuele informatie op www.efff.nl
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: