De bestsellers van 2013

13 december 2013 |
De bestsellers van 2013<

Inspiratie nodig voor een nieuwe menukaart? Daar kan de nieuwste editie van De CuliTip van 2013 u gemakkelijk bij helpen. De redactie heeft voor u de bestsellers van de lunchrooms
die geïnterviewd zijn voor de lunchroomformule uit het vakblad Lunchroom, voor u op een rij gezet in De CuliTip. De recepten graag digitaal lezen? Dat kan heel gemakkelijk én gratis! Download De CuliTip 2013 en geniet van de recepten en ondernemersinformatie. Alvast twee recepten als voorproefje.
Lekkerzzz, Heerenveen, Dieti Mulder
Broodje Heerenveen



Ingrediënten
stokbroodje
kruidenboter
champignons
ui
Riperkritetsiis (Riperkritekaas)

Bereiding
Bak de champignons en ui en voeg wat zout en tijm toe. Snijd het stokbroodje doormidden, smeer het in met kruidenboter en leg daarop de gebakken ui en champignons en ten slotte drie plakjes Riperkritekaas. Acht minuten in de oven.

KEEK, Utrecht, Maria de Zwart
12-uurtje



Ingrediënten
2 spelt-volkoren boterhammen
kopje soep (afhankelijk van het seizoen)
gebakken halloumi
gegrilde groente
rode humus
pesto

Bereiding
Voor dit gerecht gebruik je twee borden. De soep wordt gemaakt met groenten uit het seizoen. Leg twee spelt-volkoren boterhammen op het ene bord. Op het andere bord maak je een combinatie van vier soorten beleg: rode humus, gegrilde halloumi, pesto en gegrilde groenten. Halloumi is een Cypriotische kaas en wordt krokant gebakken. Bestrooi dit bordje met een leuke mix van pitten en strooi er verse, geknipte tuinkers overheen.

Meer bestsellers lezen? Download De CuliTip 2013 en geniet van de recepten en ondernemersinformatie.
Alle lunchroomformules lezen? Bezoek onze pagina waar alle digitale edities zijn gepresenteerd. U download de edities gratis.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide bereiden, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: