De beste burger van Rotterdam

6 mei 2016 |
De beste burger van Rotterdam<

Handzaamheid, vlees, saus, broodje, groente en presentatie, het waren de zes criteria waarop de blog LiveLikeTom maar liefst 40 hamburgers van
Rotterdamse burgerrestaurants beoordeelde. Uit die test kwam de hamburger De Burger Club van het op de Nieuwe Binnenweg gevestigde Burger Club als beste naar voren. Volgens de blog LiveLikeTom steeg hun culiburger boven alle andere hamburgers uit vanwege de handzaamheid, een combinatie van perfect gegaard vlees en een mooie balans van ingrediënten. De Burger Club mag de titel een jaar lang dragen.

Smelt op de tong
Ze hadden het zelf niet verwacht, maar Nanet Molenaar en Luis Ruiz van Burger Club mochten toch echt de prijs voor Beste Burger van Rotterdam ontvangen. Blogger Serge van LiveLikeTom testte meer dan veertig hamburgers bij 36 verschillende zaken in Rotterdam, maar vond hun hamburger De Burger Club boven de toch al uitstekende culinaire burgerparade uitsteken. Serge: “Het vlees is zo goed samengesteld en subtiel gegaard dat het bijna op je tong smelt, zo mals. Wat er verder op de burger zit: gekarameliseerde ui, tomaat, sla, pancetta, Irish cheddar, jalapeños, chorizo, augurk en de geheime Burger Club-saus. En dat allemaal in de juiste verhoudingen, zodat de smaak van de burger het belangrijkste blijft.” Het feit dat de hamburger ook nog eens heel goed in de hand ligt vanwege de optimale stapeling, maakt hem volgens LiveLikeTom tot een winnaar.

Stormloop
Bijzonder aan Burger Club is dat gasten kunnen kiezen uit drie soorten vlees: MRIJ (van keurslager Piet van den Berg) , Wagyu rund en Iberico varkensvlees. Serge van LiveLikeTom koos voor de MRIJ variant, vlees van de zogeheten MRIJ koeien. Maar de burger met wagyu rundvlees die hij ook probeerde, beviel hem net zo goed: "Welke variant je ook kiest, je krijgt een heerlijke hamburger voorgeschoteld." Sinds bekend is dat de Burger Club de prijs mocht ontvangen, loopt het storm in de zaak. Nanet: "Mensen komen binnen met het krantenknipsel in hun hand. Het is een leuke erkenning na anderhalf jaar hard werken. Onze ligging is niet heel centraal, dus mensen hebben een duwtje in de rug nodig om ons op te zoeken." De Burger Club is gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg. Vanaf 15 mei mag het restaurant het vlonderterras weer neerleggen en opent de zaak ook voor de lunch.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: