De Beren bezorgrestaurants maakt groeispurt; drie vestigingen binnen drie weken

7 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Binnen een tijdsbestek van drie weken opende De Beren maar liefst drie gloednieuwe bezorgrestaurants; in Leiden-Zuid, Dordrecht-Zuid én Apeldoorn-West. De teller staat nu op 23. Het bijzondere aan de groei, is dat deze kenmerkend is voor de interne kansen bij De Beren.

De franchisenemers die aan het roer staan van twee van de drie geopende vestigingen, hebben al een ruime staat van dienst bij De Beren. Het bezorgrestaurant in Dordrecht-Zuid is alweer de derde vestiging van franchisenemers Kim Korthorst en Wiekash Sheombarsing. Ook de franchisenemers in Leiden zijn geen onbekenden voor de formule; Max de Lange en Vincent Verweij groeien door vanuit hun rol als vestigingsmanagers naar eigenaars van een eigen bezorgrestaurant.

Deze voorbeelden dienen als extra motivatie voor nieuwe franchisenemers die zich willen aansluiten bij de formule. Zo mag Leander Korenromp, die zijn eerste vestiging in Apeldoorn-West heeft geopend, alvast rekening houden met een vliegende start. Menig Apeldoorner is - sinds de komst van het De Beren restaurant in die stad - reeds bekend met de formule.

De toekomst

Het doel van De Beren bezorgrestaurants, om drastisch te groeien en daarmee heel Nederland te veroveren, wordt vermoeilijkt door de zoektocht naar geschikte panden. Harrit Boonstra: “De zoektocht naar panden verlangzaamt ons groeiproces. Daarom zoeken we momenteel een manager expansie & acquisitie die ons hierbij gaat helpen. We zijn er van overtuigd dat we daarmee binnen twee jaar kunnen groeien naar 50 vestigingen. Dat doel houden we voor ogen.” Op de vraag of de formule is uitgegroeid voor dit jaar: “Absoluut niet. Sterker nog, nummer 24 staat al op de planning. En wel in Beverwijk.”

Over De Beren bezorgrestaurants

Bij De Beren bezorgrestaurants kan de consument complete maaltijden afhalen of laten bezorgen, thuis of op het werk. De formule staat bekend om haar klassiekers; spareribs, saté en burgers, maar voorziet de consument tegenwoordig ook van een gezonde maaltijd en biedt steeds meer vegetarische en vegan opties aan. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Video
Op reportage: Brownies&downies Woerden

"Onze medewerkers zijn puur", laat Dave van der Wolk weten in een interview met Lunchroom.nl. Het is een belangrijk onderdeel in het concept van de alsmaar groeiende lunchroom. ‘Onze kanjers (red. de medewerkers van Brownies & Downies) zijn het gezicht van de zaak." Het c...

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goede foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naa...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: