De 5 mooiste cafés ter wereld

13 februari 2015
De 5 mooiste cafés ter wereld

Zijn cafés tegenwoordig vooral gelegenheden waar je heen gaat voor de gezelligheid, in vroeger tijden waren cafés ook de plaats voor
intellectuelen om met elkaar in discussie te gaan over belangrijke zaken in de wereld. Daarbij hoorde natuurlijk een chique omgeving, waar de gentlemen zich helemaal thuisvoelden. Reis terug in de tijd en ontdek de 5 mooiste cafés ter wereld...

*1. Café New York, Boedapest*
"Dit café":http://www.newyorkcafe.hu/ was de ontmoetingsplaats van artiesten in de vroege 20e eeuw. Tegenwoordig is het een café en een restaurant.


*2. Café Florian, Venetië*
"Het Venetiaanse café":http://www.caffeflorian.com/ dateert uit de 18e eeuw en was een ontmoetingsplaats van schrijvers en artiesten. Nu betalen gasten maar liefst 10 euro voor een koffie. Maar dan heb je ook wat.


*3. Café Central, Wenen*
De Weense cafés zijn de inspiratiebronnen voor veel koffieplaatsen over de hele wereld. "Café Central":http://www.palaisevents.at/en/cafecentral.html ging open in de 19e eeuw is nog niets van zijn charme verloren.


*4. Café Imperial, Praag*
"Dit café":http://www.cafeimperial.cz/ leidde tot de opening van vele andere grand cafés in de stad. Het voorbeeld van Art Deco is nog steeds populair bij toeristen en inwoners van Praag.


*5. Café de la Paix, Parijs*
Het "eerste café van de wereld":http://www.cafedelapaix.fr/fr/index.php is gebouwd door dezelfde architect die ook het Opera House (waar Het Spook van de Opera zich zou schuilhouden) ontwierp. Cafébezoekers kijken hier vanzelfsprekend hun ogen uit.


~Christel Tuin~

Overig nieuws