Culinaire academie in Twente

23 april 2014 |
Culinaire academie in Twente<

Op woensdag 23 april zullen Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink & Cyrano Vintertainment de Academie voor Gastronomie presenteren door middel van de lancering van de website,
www.academietwente.nl. De Academie voor Gastronomie Twente biedt de mogelijkheid om uw culinaire passie te ontwikkelen en delen met andere liefhebbers. De Academie voor Gastronomie Twente geeft workshops, masterclasses, cursussen en training over wijn, spijs, bier, smaak en gastronomie.

Twentse gastvrijheid
Twente staat bekend om haar 'Twentse gastvrijheid', maar wat betekent dat? Jonge Twentse talenten uit de horeca willen zij op weg helpen en op een hoger niveau brengen. Daarom werken wij nauw samen met instanties zoals het ROC van Twente en de Cas Spijkers Academie, maar ook met bekende vinologen, chef-koks en leveranciers. Naast de mensen uit het 'vak' zijn er liefhebbers en mensen met passie voor lekker eten en drinken. De Academie voor Gastronomie Twente biedt voor iedere doelgroep diverse programma’s op elk niveau.

Regio op de kaart
De oprichters van de academie, Bart Loskamp (Tuindorphotel ’t Lansink), Ronald Janssen (Cyrano) en Richard van den Hoeven ( Tuindorphotel ’t Lansink), willen de regio Twente culinair en gastronomisch op de kaart zetten. Er zullen diverse programma’s ontwikkeld worden waarvoor men zich kan inschrijven, zowel voor de professional als de amateur/liefhebber.

Wijntraining
Tevens is de Academie voor Gastronomie Twente een unieke samenwerking aangegaan met Wijntraining online (e-learning voor SWEN). Winetraining Online heeft een tweetal web-based trainingen ontwikkeld die perfect aansluiten op de SWEN-opleidingen van de Wijnacademie. Het betreft een interactieve wijncursus die men overal ter wereld 24/7 kan volgen wanneer het uitkomt. En daarmee perfect te combineren met de 'natte' cursussen aangeboden door de Academie voor Gastronomie Twente.

Eerste cursus
Op 17 mei aanstaande zal het eerste programma starten, te weten de Basiscursus wijn (op zaterdag):
De Academie voor Gastronomie Twente organiseert in het voorjaar van 2014 een landelijk erkende wijncursus voor wijnliefhebbers bij ‘t Lansink op de zaterdagmiddag. In een ontspannen sfeer krijgt het weekend extra cachet!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: