Culinaire academie in Twente

23 april 2014
Culinaire academie in Twente

Op woensdag 23 april zullen Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink & Cyrano Vintertainment de Academie voor Gastronomie presenteren door middel van de lancering van de website,
www.academietwente.nl. De Academie voor Gastronomie Twente biedt de mogelijkheid om uw culinaire passie te ontwikkelen en delen met andere liefhebbers. De Academie voor Gastronomie Twente geeft workshops, masterclasses, cursussen en training over wijn, spijs, bier, smaak en gastronomie.

*Twentse gastvrijheid*
Twente staat bekend om haar 'Twentse gastvrijheid', maar wat betekent dat? Jonge Twentse talenten uit de horeca willen zij op weg helpen en op een hoger niveau brengen. Daarom werken wij nauw samen met instanties zoals het ROC van Twente en de Cas Spijkers Academie, maar ook met bekende vinologen, chef-koks en leveranciers. Naast de mensen uit het 'vak' zijn er liefhebbers en mensen met passie voor lekker eten en drinken. De Academie voor Gastronomie Twente biedt voor iedere doelgroep diverse programma’s op elk niveau.

*Regio op de kaart*
De oprichters van de academie, Bart Loskamp (Tuindorphotel ’t Lansink), Ronald Janssen (Cyrano) en Richard van den Hoeven ( Tuindorphotel ’t Lansink), willen de regio Twente culinair en gastronomisch op de kaart zetten. Er zullen diverse programma’s ontwikkeld worden waarvoor men zich kan inschrijven, zowel voor de professional als de amateur/liefhebber.

*Wijntraining*
Tevens is de Academie voor Gastronomie Twente een unieke samenwerking aangegaan met Wijntraining online (e-learning voor SWEN). Winetraining Online heeft een tweetal web-based trainingen ontwikkeld die perfect aansluiten op de SWEN-opleidingen van de Wijnacademie. Het betreft een interactieve wijncursus die men overal ter wereld 24/7 kan volgen wanneer het uitkomt. En daarmee perfect te combineren met de 'natte' cursussen aangeboden door de Academie voor Gastronomie Twente.

*Eerste cursus*
Op 17 mei aanstaande zal het eerste programma starten, te weten de Basiscursus wijn (op zaterdag):
De Academie voor Gastronomie Twente organiseert in het voorjaar van 2014 een landelijk erkende wijncursus voor wijnliefhebbers bij ‘t Lansink op de zaterdagmiddag. In een ontspannen sfeer krijgt het weekend extra cachet!

Overig nieuws