Culinair Peru blijft ontwikkelen

24 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Met de culinaire route ‘Ruta de la Quinua’ in aantocht, diverse culinaire onderscheidingen en drie noteringen in de ‘Top 50 Beste Restaurants Ter Wereld’, waaronder een top vier notering voor Restaurant Central in Lima, wordt Peru geroemd om haar smaakvolle en uitgebreide keuken. En niet voor niets! Een reis door Peru staat gelijk aan een culinaire ontdekkingstocht. Niet alleen in het land zelf maar nu ook in Nederland.

Culinaire topbestemming
De culinaire ontwikkeling binnen Peru blijft zich ontwikkelen en uitbreiden. Van 2 tot en met 11 september 2016 wordt in Lima voor de negende keer de gastronomische beurs Mistura georganiseerd. Tien dagen lang komen smaken, kleuren en geuren uit alle Peruaanse regio’s samen. De plek om de Peruaanse keuken te ontdekken, een feest voor je smaakpupillen. Met bijna 400.000 bezoekers vorig jaar was het een succesvolle beurs dat dit jaar nog groter uitpakt. Niet in Lima gedurende dit culinaire festijn? Niet getreurd, ook in Nederland is er genoeg te genieten van al het lekkers uit Peru.

Embassy Festival Peru

Peru op het Embassy Festival Den Haag
Zaterdag 3 september 2016 is de Lange Voorhout in Den Haag het decor van het vierde Embassy Festival. Op het buitenterrein verzamelen zich diverse ambassades om het beste vanuit hun land te laten ervaren. Het belooft een bruisend festival te worden. De internationale muziek, culinaire hoogstand en het uitgebreide culturele programma verrassen jong en oud. Als onderdeel van de Internationale Market is ook de Ambassade van Peru met een mooie tent aanwezig. Erick García, Commercial Counsellor van Peru in Rotterdam, is in de Peruaanse tent aanwezig, waar gasten genieten van de wereldberoemde Peruaanse gastronomie van restaurant ‘Somos Peru’, gevestigd in Den Haag. Naast lekker eten, houden de Peruanen ook van dansen. In de Creative Arena wordt de Peruviaanse nationale trots gedanst: Marinera.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: