Culinair Peru blijft ontwikkelen

24 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Met de culinaire route ‘Ruta de la Quinua’ in aantocht, diverse culinaire onderscheidingen en drie noteringen in de ‘Top 50 Beste Restaurants Ter Wereld’, waaronder een top vier notering voor Restaurant Central in Lima, wordt Peru geroemd om haar smaakvolle en uitgebreide keuken. En niet voor niets! Een reis door Peru staat gelijk aan een culinaire ontdekkingstocht. Niet alleen in het land zelf maar nu ook in Nederland.

Culinaire topbestemming
De culinaire ontwikkeling binnen Peru blijft zich ontwikkelen en uitbreiden. Van 2 tot en met 11 september 2016 wordt in Lima voor de negende keer de gastronomische beurs Mistura georganiseerd. Tien dagen lang komen smaken, kleuren en geuren uit alle Peruaanse regio’s samen. De plek om de Peruaanse keuken te ontdekken, een feest voor je smaakpupillen. Met bijna 400.000 bezoekers vorig jaar was het een succesvolle beurs dat dit jaar nog groter uitpakt. Niet in Lima gedurende dit culinaire festijn? Niet getreurd, ook in Nederland is er genoeg te genieten van al het lekkers uit Peru.

Embassy Festival Peru

Peru op het Embassy Festival Den Haag
Zaterdag 3 september 2016 is de Lange Voorhout in Den Haag het decor van het vierde Embassy Festival. Op het buitenterrein verzamelen zich diverse ambassades om het beste vanuit hun land te laten ervaren. Het belooft een bruisend festival te worden. De internationale muziek, culinaire hoogstand en het uitgebreide culturele programma verrassen jong en oud. Als onderdeel van de Internationale Market is ook de Ambassade van Peru met een mooie tent aanwezig. Erick García, Commercial Counsellor van Peru in Rotterdam, is in de Peruaanse tent aanwezig, waar gasten genieten van de wereldberoemde Peruaanse gastronomie van restaurant ‘Somos Peru’, gevestigd in Den Haag. Naast lekker eten, houden de Peruanen ook van dansen. In de Creative Arena wordt de Peruviaanse nationale trots gedanst: Marinera.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt en duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

Koffie & thee
De red cups zijn terug bij Starbucks

De dagen worden korter, de temperatuur daalt gestaag en na het lange wachten is het vanaf vandaag eindelijk zo ver: de red cup is weer verkrijgbaar bij Starbucks! Het is de perfecte tijd om lekker warm binnen te zitten en samen met je vrienden en familie te genieten van de knusse wintermaanden. De s...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: