Culi festival tijdens Nijmeegse Vierdaagse

18 juni 2015 |
Culi festival tijdens Nijmeegse Vierdaagse<

Deze zomer kunnen bezoekers van de Vierdaagsefeesten zeven dagen lang genieten van een prikkelende festivalbeleving tijdens SMKMRKT Labyrinth
op de Waalkade. SMKMRKT Festival bereikte afgelopen Pinksteren een kokend hoogtepunt met 5.000 bezoekers op Eerste Pinksterdag en ruim 12.000 bezoekers in totaal. Het evenement bewees daarmee een blijvertje te zijn in de Nijmeegse festivalkalender.

Data
De vierde editie van SMKMRKT vindt plaats van zaterdag 18 tot en met vrijdag 24 juli rondom het karakteristieke Labyrinth kunstwerk op de Waalkade.



Eten, drinken, dansen en relaxen
De organisatie voegt de elementen eten, drinken, relaxen en dansen samen tot een evenement voor jong en oud. Een ruim opgezet evenement op de mooiste locatie van Nijmegen zorgt voor ultieme ontspanning. Diverse bands en dj-collectieven zorgen voor een feestje aan de waterkant. Het Labyrinth kunstwerk werd in 1982 gerealiseerd door Klaus van der Locht. Dit icoon op de Waalkade is erg geliefd onder Nijmegenaren en krijgt nu een nieuwe bestemming tijdens de Zomerfeesten.

SMKMRKT Boulevard
Op SMKMRKT Boulevard wordt het gezelligste en langste terras van Nijmegen gecreëerd met een prachtig uitzicht over de Waal. De laan loopt vanaf de rotonde tot aan het Labyrinth en is de plek waar bezoekers tot in de late uurtjes kunnen proeven van een uiteenlopend aanbod aan gerechten. Van de Aziatische fingerfood van Try Thai tot Mexicaanse specialiteiten van Tati tot aan de Italiaanse Cucina van Pasta Mobile.



De Biertuin
De sfeervol aangeklede Biergarten naast het Labyrinth voelt als een knusse tuin. Bezoekers kunnen speciaalbier bestellen bij de bar van Café van Ouds, bijzondere wijnen drinken bij de Délicia’s wijnbar of een aparte frisdrank uitproberen van Fentimans en plaatsnemen aan één van de meterslange biertafels. De geur van kruidige kip en sappige spareribs van de BBQ komt de bezoekers tegemoet op het Grillplein. Hier gaan de Rotterdamse mannen van Streetfood BBQ los. Deze Caribische koks weten pas echt van wanten als om barbecueën gaat.

Intieme concerten en kleine feestjes
In de avond kunnen bezoekers met een goed glas wijn in de hand genieten van bands in de soul-, jazz- en funkhoek zoals Voyage Sans Fin, Terra Volta en Assorted Travellers. Met het ondergaan van de zon kan er gedanst worden op dj-collectieven Het Zusje van Debbie, Underpants en Gwandoya met een fantastisch uitzicht en het Labyrinth als stralend middelpunt. Dit is slechts een greep uit de programmering en de complete line-up zal later bekend worden gemaakt.

Ontwerpwedstrijd
SMKMRKT stimuleert kunst en geeft beginnende ontwerpers een podium. Er is een ontwerpwedstrijd voor de vlaggen die zullen wapperen op de Waalkade. De drie beste inzendingen zullen schitteren tijdens de Vierdaagsefeesten en geven de ontwerper hiermee eeuwige faam. Deelnemers kunnen hun inzending van 19 juni t/m 3 juli sturen naar pleunie@smkmrkt.nl.



Zomerse sfeer op de Waalkade
Met SMKMRKT Boulevard, het langste terras van Nijmegen, de Biertuin en het Grillplein, concerten en feestjes wordt deze bijzondere plek nieuw leven in geblazen. De organisatie hoopt de Vierdaagsefeesten compleet te maken met een bruisend evenement op de Waalkade.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: