Crowdfundingsucces lunchroom Rotterdam

23 december 2014 |
Crowdfundingsucces lunchroom Rotterdam<

Ondernemerskoppel Paul Bakker (28) en Eline Moor (30) zijn trots, want de crowdfundingactie voor hun nieuw te openen lunchroom in Rotterdam is
nu al geslaagd. Het doel was voor het einde van dit jaar via crowdfunding 49500 euro op te halen, maar acht dagen voor het einde van de actie heeft het duo al 53450 euro opgehaald. Ik sprak met Paul over deze actie en natuurlijk over zijn toekomstige lunchroom in Rotterdam.

Foto: Paul Bakker en Eline Moor

Waarom crowdfunding?
Paul heeft heel bewust voor crowdfunding gekozen. "Op dit moment werkt het bankenlandschap niet echt mee. Banken vragen 30 tot 50 procent eigen vermogen en dat is best fors. Daarom besloten mijn vriendin en ik voor crowdfunding te gaan. Een crowdfundingcampagne kun je bovendien inzetten als één groot marketingkanon. We hebben al heel veel leuke berichten ontvangen van mensen die betrokken zijn. Het is fijn om te weten dat we eind februari, begin maart een lunchroom kunnen openen met mensen die vanaf het prille begin betrokken zijn bij het bedrijf."

Investeerders
Op dit moment hebben 81 mensen in de lunchroom, die Baker & Moore gaat heten, geïnvesteerd. Paul: "Zo'n 30 procent van deze investeerders zijn mensen uit eigen kring. De overige 70 procent zijn mensen die afkomen op het rendement van 27,5 procent." Volgens de ondernemer is het gelukt om partijen buiten Rotterdam aan te trekken door een grote campagne. "Ik ben al maanden fanatiek campagne aan het voeren en dat loont. Zo ben ik erg actief op social media en heb ik ook verschillende persberichten verzonden."

Persoonlijke aanpak
De ondernemers hebben bewust voor de site Crowdaboutnow.nl gekozen. Paul: "Andere horecabedrijven liepen goed op deze site en volgens mij is het crowdfundingplatform essentieel voor je succes. Ik ben via deze site ook in contact gekomen met andere horecaondernemers en zij vertelden mij dat een persoonlijke aanpak essentieel is. Daarom kies ik er ook voor om elke investeerder persoonlijk te bedanken." Lees meer over de onderneming van Paul en Eline op hun site "BakerandMoore.nl.":http://www.bakerandmoore.nl/
Meer lezen over crowdfunding? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: