Crowdfundingsucces lunchroom Rotterdam

23 december 2014 |
Crowdfundingsucces lunchroom Rotterdam<

Ondernemerskoppel Paul Bakker (28) en Eline Moor (30) zijn trots, want de crowdfundingactie voor hun nieuw te openen lunchroom in Rotterdam is
nu al geslaagd. Het doel was voor het einde van dit jaar via crowdfunding 49500 euro op te halen, maar acht dagen voor het einde van de actie heeft het duo al 53450 euro opgehaald. Ik sprak met Paul over deze actie en natuurlijk over zijn toekomstige lunchroom in Rotterdam.

Foto: Paul Bakker en Eline Moor

Waarom crowdfunding?
Paul heeft heel bewust voor crowdfunding gekozen. "Op dit moment werkt het bankenlandschap niet echt mee. Banken vragen 30 tot 50 procent eigen vermogen en dat is best fors. Daarom besloten mijn vriendin en ik voor crowdfunding te gaan. Een crowdfundingcampagne kun je bovendien inzetten als één groot marketingkanon. We hebben al heel veel leuke berichten ontvangen van mensen die betrokken zijn. Het is fijn om te weten dat we eind februari, begin maart een lunchroom kunnen openen met mensen die vanaf het prille begin betrokken zijn bij het bedrijf."

Investeerders
Op dit moment hebben 81 mensen in de lunchroom, die Baker & Moore gaat heten, geïnvesteerd. Paul: "Zo'n 30 procent van deze investeerders zijn mensen uit eigen kring. De overige 70 procent zijn mensen die afkomen op het rendement van 27,5 procent." Volgens de ondernemer is het gelukt om partijen buiten Rotterdam aan te trekken door een grote campagne. "Ik ben al maanden fanatiek campagne aan het voeren en dat loont. Zo ben ik erg actief op social media en heb ik ook verschillende persberichten verzonden."

Persoonlijke aanpak
De ondernemers hebben bewust voor de site Crowdaboutnow.nl gekozen. Paul: "Andere horecabedrijven liepen goed op deze site en volgens mij is het crowdfundingplatform essentieel voor je succes. Ik ben via deze site ook in contact gekomen met andere horecaondernemers en zij vertelden mij dat een persoonlijke aanpak essentieel is. Daarom kies ik er ook voor om elke investeerder persoonlijk te bedanken." Lees meer over de onderneming van Paul en Eline op hun site "BakerandMoore.nl.":http://www.bakerandmoore.nl/
Meer lezen over crowdfunding? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: