Crowdfundingsucces lunchroom Rotterdam

23 december 2014
Crowdfundingsucces lunchroom Rotterdam

Ondernemerskoppel Paul Bakker (28) en Eline Moor (30) zijn trots, want de crowdfundingactie voor hun nieuw te openen lunchroom in Rotterdam is
nu al geslaagd. Het doel was voor het einde van dit jaar via crowdfunding 49500 euro op te halen, maar acht dagen voor het einde van de actie heeft het duo al 53450 euro opgehaald. Ik sprak met Paul over deze actie en natuurlijk over zijn toekomstige lunchroom in Rotterdam.

~Foto: Paul Bakker en Eline Moor~

*Waarom crowdfunding?*
Paul heeft heel bewust voor crowdfunding gekozen. "Op dit moment werkt het bankenlandschap niet echt mee. Banken vragen 30 tot 50 procent eigen vermogen en dat is best fors. Daarom besloten mijn vriendin en ik voor crowdfunding te gaan. Een crowdfundingcampagne kun je bovendien inzetten als één groot marketingkanon. We hebben al heel veel leuke berichten ontvangen van mensen die betrokken zijn. Het is fijn om te weten dat we eind februari, begin maart een lunchroom kunnen openen met mensen die vanaf het prille begin betrokken zijn bij het bedrijf."

*Investeerders*
Op dit moment hebben 81 mensen in de lunchroom, die Baker & Moore gaat heten, geïnvesteerd. Paul: "Zo'n 30 procent van deze investeerders zijn mensen uit eigen kring. De overige 70 procent zijn mensen die afkomen op het rendement van 27,5 procent." Volgens de ondernemer is het gelukt om partijen buiten Rotterdam aan te trekken door een grote campagne. "Ik ben al maanden fanatiek campagne aan het voeren en dat loont. Zo ben ik erg actief op social media en heb ik ook verschillende persberichten verzonden."

*Persoonlijke aanpak*
De ondernemers hebben bewust voor de site "Crowdaboutnow.nl":https://www.crowdaboutnow.nl/bakerandmoore gekozen. Paul: "Andere horecabedrijven liepen goed op deze site en volgens mij is het crowdfundingplatform essentieel voor je succes. Ik ben via deze site ook in contact gekomen met andere horecaondernemers en zij vertelden mij dat een persoonlijke aanpak essentieel is. Daarom kies ik er ook voor om elke investeerder persoonlijk te bedanken." Lees meer over de onderneming van Paul en Eline op hun site "BakerandMoore.nl.":http://www.bakerandmoore.nl/

"*Meer lezen over crowdfunding? Klik hier!*":http://www.lunchroom.nl/?q=crowdfunding&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws