Crowdfundingsucces lunchroom Rotterdam

23 december 2014 |
Crowdfundingsucces lunchroom Rotterdam<

Ondernemerskoppel Paul Bakker (28) en Eline Moor (30) zijn trots, want de crowdfundingactie voor hun nieuw te openen lunchroom in Rotterdam is
nu al geslaagd. Het doel was voor het einde van dit jaar via crowdfunding 49500 euro op te halen, maar acht dagen voor het einde van de actie heeft het duo al 53450 euro opgehaald. Ik sprak met Paul over deze actie en natuurlijk over zijn toekomstige lunchroom in Rotterdam.

Foto: Paul Bakker en Eline Moor

Waarom crowdfunding?
Paul heeft heel bewust voor crowdfunding gekozen. "Op dit moment werkt het bankenlandschap niet echt mee. Banken vragen 30 tot 50 procent eigen vermogen en dat is best fors. Daarom besloten mijn vriendin en ik voor crowdfunding te gaan. Een crowdfundingcampagne kun je bovendien inzetten als één groot marketingkanon. We hebben al heel veel leuke berichten ontvangen van mensen die betrokken zijn. Het is fijn om te weten dat we eind februari, begin maart een lunchroom kunnen openen met mensen die vanaf het prille begin betrokken zijn bij het bedrijf."

Investeerders
Op dit moment hebben 81 mensen in de lunchroom, die Baker & Moore gaat heten, geïnvesteerd. Paul: "Zo'n 30 procent van deze investeerders zijn mensen uit eigen kring. De overige 70 procent zijn mensen die afkomen op het rendement van 27,5 procent." Volgens de ondernemer is het gelukt om partijen buiten Rotterdam aan te trekken door een grote campagne. "Ik ben al maanden fanatiek campagne aan het voeren en dat loont. Zo ben ik erg actief op social media en heb ik ook verschillende persberichten verzonden."

Persoonlijke aanpak
De ondernemers hebben bewust voor de site Crowdaboutnow.nl gekozen. Paul: "Andere horecabedrijven liepen goed op deze site en volgens mij is het crowdfundingplatform essentieel voor je succes. Ik ben via deze site ook in contact gekomen met andere horecaondernemers en zij vertelden mij dat een persoonlijke aanpak essentieel is. Daarom kies ik er ook voor om elke investeerder persoonlijk te bedanken." Lees meer over de onderneming van Paul en Eline op hun site "BakerandMoore.nl.":http://www.bakerandmoore.nl/
Meer lezen over crowdfunding? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: