Burgemeesters roepen kabinet op coronabeleid 'fundamenteel te herzien'

Auteur: Redactie
Wet- en regelgeving 20 januari 2022
Burgemeesters roepen kabinet op coronabeleid 'fundamenteel te herzien'

In een brief aan het kabinet, gepubliceerd door De Volkskrant, uiten dertig burgemeester stevige kritiek op het huidige coronabeleid van het kabinet. De dertig burgemeesters, waaronder die van Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Breda, zijn van mening dat het beleid fundamenteel moet worden herzien.

De druk op de burgemeesters neemt alsmaar toe. De onvrede in de samenleving over het uitblijven het openen van de horeca en cultuursector wordt met de dag groter. Protestacties van de horeca waren het afgelopen weekend talrijk, verschillende gemeentes reageerden daarop door niet te handhaven, terwijl andere burgemeesters dat wel deden. "De samenleving zoekt de mazen van de wet, uit onvrede over de maatregelen en uit wanhoop over de uitzichtloze positie waarin een groot aantal maatschappelijke sectoren is komen te verkeren", zeggen de burgemeesters daarover in de brief.

De burgemeesters willen perspectief voor de horeca en cultuursector en dringen aan op fundamentele herzieningen van het coronabeleid. Daarin stellen ze drie stappen voor: het ontwikkelen van een langetermijnbeleid, wet- en regelgeving die voorspelbaar en redelijk is én het stoppen met selectieve handhaving.

Petitie

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bood donderdagochtend in Den Haag een petitie aan het kabinet aan die aandringt op versoepeling voor de horeca. De petitie is bijna 50.000 keer ondertekend.

Blijf op de hoogte

Eén keer per week het actuele en relevante lunchroomnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws