Cornelis Bar & Kitchen opent in Rotterdam

31 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Na een maandenlange verbouwing opent Cornelis deze week officieel de deuren in het centrum van Rotterdam. Met wijds openslaande raampartijen naar het imposante Stadhuis, een robuuste bar, rijke geuren van Bourgondische gerechten én prachtig geselecteerde glazen wijn kunnen de betere levensgenieters hier hun hart ophalen. Niemand minder dan chefkok IJsbrant Wilbrenninck heeft een perfect staaltje werk verricht aan een indrukwekkende menukaart met eerlijke gerechten. Denk aan een Dry aged Côte de Boeuf of Procureur van het Berkshire varken gegrild op houtskool voor de rijke authentieke smaak.  


Zomerterras grenzend aan Stadhuis

Tegenover het historisch Stadhuis heeft Cornelis maandenlang getimmerd aan een nieuwe Rotterdamse Horeca-hotspot. Althans niet helemaal nieuw. Bijna anderhalve eeuw geleden was men op deze plek al welkom bij de grootouders van Cornelis voor een goed glas wijn en een stevige pot stovend vlees. Nu, meer dan 100 jaar later, ervaar je dezelfde Rotterdamse gastvrijheid bij Cornelis Jr. Geniet boven in het sfeervolle restaurant van een uitgebreid diner of schuif beneden aan in het bargedeelte en kies voor het ‘shared dining’ concept. Fijne kleinere gerechten om te delen. Met de bijpassende dranken zit het bij Cornelis ook wel goed: met meer dan twintig kwaliteitswijnen geschonken per glas én diverse speciaal bieren op de tap, garandeert Cornelis je een beleving op niveau. Zomertip? Strijk neer op het gigantische terras van maar liefst 120 m2!

Kwaliteitskeuken met speciale houtskool Robata Flame Grill

Samen met IJsbrant Wilbrenninck heeft chef-kok Karim Aggoun gewerkt aan een bijzonder menu met traditionele en pure gerechten. Bij Cornelis wordt uitsluitend gewerkt met producten waarvan de afkomst bekend is, om deze reden is gekozen voor een samenwerking met hoogwaardige leveranciers. Op het menu vind je gerechten zoals: Dry aged Côte de boeuf van de Simmentaler, gebakken procureur van het Berkshire varken, gekonfijte parelhoenbout, Rib Eye, lady- en Tunasteaks. Op traditionele wijze gegrild op houtskool in de nieuwe Robata Flame Grill waardoor de authentieke smaak bewaard blijft. Kies gepofte aardappel of handgesneden frieten als bijgerecht en de Bourgondische plank is gevuld.

Drink & Dance

Cornelis houdt wel van een borrel. Naast het restaurantgedeelte beschikt Cornelis over een aparte wijnbar waar de gasten gedurende de avond terecht kunnen voor een goed glas wijn of cocktail. Schuif aan de robuuste bar óf waag in de weekenden een fijn dansje op de dansvloer. De DJ zorgt hier voor de perfecte tunes voor onvergetelijke avonden bij Cornelis. Bedrijfsleider Tommy Louers vertelt:  'Met Cornelis brengen we een uniek tweeledig concept naar Rotterdam: een kwaliteitskeuken boven en de bar beneden. Een sfeervolle plek waar kan worden gegeten en gedronken op niveau. Geen chique restaurant of ingewikkelde club met veel poespas, maar een échte zaak waar met veel liefde en passie mooie gerechten en wijnen worden geserveerd.'

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Food Amsterdam
Amsterdams hamburgerrestaurant Lombardo’s ondersteunt Villa Joep met speciale burger

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vanaf vandaag tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, die ontwikkeld werd ...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Opening
Anne&Max opent eerste vestiging in Apeldoorn

Op maandag 16 december zal in het centrum van Apeldoorn een nieuwe Anne&Max in samenwerking met foodservicebedrijf Albron openen. Het pand ligt op de hoek van de Hoofdstraat en de Kapelstraat. Met een paar minuten lopen sta je voor de deur bij CODA; hét cultuurhuis van Apeldoorn. Het pand...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: