Cornelis Bar & Kitchen opent in Rotterdam

31 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Na een maandenlange verbouwing opent Cornelis deze week officieel de deuren in het centrum van Rotterdam. Met wijds openslaande raampartijen naar het imposante Stadhuis, een robuuste bar, rijke geuren van Bourgondische gerechten én prachtig geselecteerde glazen wijn kunnen de betere levensgenieters hier hun hart ophalen. Niemand minder dan chefkok IJsbrant Wilbrenninck heeft een perfect staaltje werk verricht aan een indrukwekkende menukaart met eerlijke gerechten. Denk aan een Dry aged Côte de Boeuf of Procureur van het Berkshire varken gegrild op houtskool voor de rijke authentieke smaak.  


Zomerterras grenzend aan Stadhuis

Tegenover het historisch Stadhuis heeft Cornelis maandenlang getimmerd aan een nieuwe Rotterdamse Horeca-hotspot. Althans niet helemaal nieuw. Bijna anderhalve eeuw geleden was men op deze plek al welkom bij de grootouders van Cornelis voor een goed glas wijn en een stevige pot stovend vlees. Nu, meer dan 100 jaar later, ervaar je dezelfde Rotterdamse gastvrijheid bij Cornelis Jr. Geniet boven in het sfeervolle restaurant van een uitgebreid diner of schuif beneden aan in het bargedeelte en kies voor het ‘shared dining’ concept. Fijne kleinere gerechten om te delen. Met de bijpassende dranken zit het bij Cornelis ook wel goed: met meer dan twintig kwaliteitswijnen geschonken per glas én diverse speciaal bieren op de tap, garandeert Cornelis je een beleving op niveau. Zomertip? Strijk neer op het gigantische terras van maar liefst 120 m2!

Kwaliteitskeuken met speciale houtskool Robata Flame Grill

Samen met IJsbrant Wilbrenninck heeft chef-kok Karim Aggoun gewerkt aan een bijzonder menu met traditionele en pure gerechten. Bij Cornelis wordt uitsluitend gewerkt met producten waarvan de afkomst bekend is, om deze reden is gekozen voor een samenwerking met hoogwaardige leveranciers. Op het menu vind je gerechten zoals: Dry aged Côte de boeuf van de Simmentaler, gebakken procureur van het Berkshire varken, gekonfijte parelhoenbout, Rib Eye, lady- en Tunasteaks. Op traditionele wijze gegrild op houtskool in de nieuwe Robata Flame Grill waardoor de authentieke smaak bewaard blijft. Kies gepofte aardappel of handgesneden frieten als bijgerecht en de Bourgondische plank is gevuld.

Drink & Dance

Cornelis houdt wel van een borrel. Naast het restaurantgedeelte beschikt Cornelis over een aparte wijnbar waar de gasten gedurende de avond terecht kunnen voor een goed glas wijn of cocktail. Schuif aan de robuuste bar óf waag in de weekenden een fijn dansje op de dansvloer. De DJ zorgt hier voor de perfecte tunes voor onvergetelijke avonden bij Cornelis. Bedrijfsleider Tommy Louers vertelt:  'Met Cornelis brengen we een uniek tweeledig concept naar Rotterdam: een kwaliteitskeuken boven en de bar beneden. Een sfeervolle plek waar kan worden gegeten en gedronken op niveau. Geen chique restaurant of ingewikkelde club met veel poespas, maar een échte zaak waar met veel liefde en passie mooie gerechten en wijnen worden geserveerd.'

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: