Copper Branch wint de wedstrijd voor Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Auteur: Redactie
Copper Branch wint de wedstrijd voor Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Utrecht en Rotterdam. De inzending van Copper Branch, de 'Copper Power', werd door de jury unaniem verkozen tot het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland!

De prijs werd op vrijdag 4 november door redacteur David Bakker - van vakblad Lunchroom - uitgereikt aan eigenaar Stephen Nieuwenhuis en manager Pawan Karaya in het Utrechtse filiaal van Copper Branch. "Fantastisch! We zijn nu anderhalfjaar open hier in Utrecht, en een halfjaar in Rotterdam. Het is prachtig om zo een prijs in ontvangst te mogen nemen. Een schiterrend restultaat voor het team", klonk het blij uit de mond van Nieuwenhuis.

Zijn manager Pawan Karaya is de geestelijk vader van het broodje. "We hebben er een paar maanden over gedaan om het broodje te ontwikkelen. Proeven en testen en weer proeven en testen. Het was een mooie zoektocht naar de balans tussen de gekruide shiitakes en frisse bearnaissesaus."

De mystery jury was vol lof over de smaak van het volledig veganistische broodje. De versheid van het brood werd uitstekend beoordeeld, evenals de harmonie en balans van het broodje. De gemarineerde shiitakes, sriracha-ratatouille en bearnaisesaus zorgde voor een ware smaaksensatie.

Bekijk hier de receptenlijst en de bereidingswijze.

Waar werd op gelet?

Deze prijs is een vakprijs. Daarom werd er door de jury goed gelet op de prijs-kwaliteitverhouding, de originaliteit van de receptuur, de presentatie en uiteraard de smaak. De prijs heet dan ook niet voor niets het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland.

Reacties van de jury

Een greep uit de reacties van de vakjury: "kakelvers brood met een verrassen frisse bearnaisesaus en krachtig gekruide shiitakes." "Een broodje dat goed in balans is. De kruidige shiitakes zijn mooi krokant terwijl de bearnaisesaus het frisse en noodzakelijke element is."

Over het winnende broodje

Het broodje wordt samengesteld op moment van bestelling waarbij alle ingrediënten (dagvers) voorbereid klaar liggen. Het broodje wordt over de lengte door midden gesneden en op hetzelfde moment wordt de sriracha-ratatouille en de gemarineerde shiitake verwarmd. Beide helften van het broodje worden besmeerd met een dun laagje bearnaisesaus. Op de onderste helft van het broodje wordt de babyspinazie gelegd, de sriracha-ratatouille en daarbovenop de gemarineerde shiitake. Daaroverheen gerookte paprikapoeder en het broodje wordt afgemaakt met plakjes tomaat en alfalfa. Dit geheel wordt gesloten met de bovenste helft van de Barra.

Over het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

De wedstrijd 'Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland' is een initiatief van vakblad Lunchroom, een titel van Uitgeverij PS: bv. Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland wordt ieder jaar georganiseerd.

Over Copper Branch

Copper Branch is een horecaconcept gebaseerd op plantaardige producten. In volle expansie in Noord-Amerika (76 restaurants geopend en 20 nieuwe in de steigers) verovert Copper Branch nu ook het Europese continent. In Nederland zijn twee Copper Branch filialen. Een in Utrecht en een in Rotterdam. Beide worden gefranchised door Stephen Nieuwenhuis.

Overig nieuws