College De Brink maakt beste lunch

13 maart 2012 |
College De Brink maakt beste lunch<

Negen vmbo-scholen deden mee met de finales van de Culinaire Vakwedstrijden in College De Brink in Laren. Opdracht was om een viergangenlunch te koken en deze succesvol uit te serveren.

Negen horecascholen
De koks konden prijzen winnen voor hun kooktechniek en voor de hygiëne. De gastvrouw deed een aantal tafeldekoefeningen, ontwierp de menukaart en serveerde de lunch uit voor de gasten. Negen horecascholen uit de regio Noord-Holland deden mee aan de wedstrijd.

De jury
De jury bestond uit koks en gastheren. Wilco Berends (De Nederlanden Vreeland), Jamie van Heije (Ron Blaauw Amsterdam) en Alex Marcus (Hygiënespecialist) beoordeelden de koks. Rogier Sluyter (Goede Gooijer Blaricum) en Peter Bruins (Bokkedoorns Overveen) jureerden bij de gastheren/gastvrouwen.

De winnaars
Shella Molenaar wist de eerste prijs in de categorie Serveertechnieken te behalen, terwijl de koks Ray Drisdale en Sebastiaan Schreuder de eerste prijs in de wacht sleepten voor de categorie Koken Hygiëne en een tweede prijs in de categorie Kooktechniek.

Op de foto: De winnaars Sabastiaan, Shella en Ray.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: