College De Brink maakt beste lunch

13 maart 2012 |
College De Brink maakt beste lunch<

Negen vmbo-scholen deden mee met de finales van de Culinaire Vakwedstrijden in College De Brink in Laren. Opdracht was om een viergangenlunch te koken en deze succesvol uit te serveren.

Negen horecascholen
De koks konden prijzen winnen voor hun kooktechniek en voor de hygiëne. De gastvrouw deed een aantal tafeldekoefeningen, ontwierp de menukaart en serveerde de lunch uit voor de gasten. Negen horecascholen uit de regio Noord-Holland deden mee aan de wedstrijd.

De jury
De jury bestond uit koks en gastheren. Wilco Berends (De Nederlanden Vreeland), Jamie van Heije (Ron Blaauw Amsterdam) en Alex Marcus (Hygiënespecialist) beoordeelden de koks. Rogier Sluyter (Goede Gooijer Blaricum) en Peter Bruins (Bokkedoorns Overveen) jureerden bij de gastheren/gastvrouwen.

De winnaars
Shella Molenaar wist de eerste prijs in de categorie Serveertechnieken te behalen, terwijl de koks Ray Drisdale en Sebastiaan Schreuder de eerste prijs in de wacht sleepten voor de categorie Koken Hygiëne en een tweede prijs in de categorie Kooktechniek.

Op de foto: De winnaars Sabastiaan, Shella en Ray.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: