Chef van ongeopend restaurant wint prijs

29 november 2014 |
Chef van ongeopend restaurant wint prijs<

Op vrijdag 5 december opent in het voormalig missiehuis van de ‘Heilige Harten’ in Tilburg het gloednieuwe restaurant Monarh. Een week voor de
opening van het gloednieuwe restaurant wint Paul Kappé van Monarh al de finale van Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland. De jury onder leiding van topchef Soenil Bahadoer van het met twee sterren bekroonde restaurant de Lindehof in Nuenen riep de “Varkensnek, buikspek, varkenspoot en kaantje” uit als winnaar. Aan de wedstrijd deden 13 toprestaurants uit heel Nederland mee.

Varkensvlees als culinaire uitdaging
De wedstrijd het “Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland” is een jonge wedstrijd die dit jaar kon rekenen op een enorme toename van deelnemende restaurants. Onder de 13 finalisten zijn toprestaurants als Restaurant Brienen aan de Maas uit Well (Limburg), ’t Korensant uit Molenrij (Groningen), Dorset uit Borne (Overijssel), Tante Kee uit Kaag (Zuid-Holland) en Bloemenbeek uit De Lutte (Overijssel). Zij deden mee met gerechten waarin de bekende en minder bekende onderdelen van het varken het hoofdbestanddeel zijn. De deelnemende koks lieten met hun deelname zien dat varkensvlees absoluut niet misstaat op de kaart van top-restaurants.

Nieuw toprestaurant
Paul Kappé van het nog te openen Monarh uit Tilburg bereidde tijdens de wedstrijd een uitdagend gerecht. Hij stoofde en bakte vlees uit de varkensnek, pekelde en pocheerde buikspek van het varken en kookte en bakte varkenspoot. Van de huid van de varkenspoot maakte hij kaantje. Het gerecht serveerde Paul Kappé met een crème van wortel van de barbecue, een structuur van wortel met gember en ras hanout en een jus met wortel. De jury waardeerde het gerecht met het hoogste aantal punten vanwege de bijzondere smaak en beleving. Vooral het gebruik van de verschillende onderdelen van het varken en het subtiel gebruik van specerijen, sprak de jury aan. Paul Kappé en zijn collega’s gingen compleet uit hun dak bij het horen van hun prijs. Voor hen was de deelname aan de wedstrijd extra spannend omdat hun restaurant komende week voor het eerst opent in het compleet verbouwde en gerestaureerde missiehuis van de Heilige Harten in Tilburg. Het restaurant heeft de ambitie om tot de top van Nederlandse restaurants te gaan horen. Tijdens de voorbereiding van hun nieuwe restaurant, bezocht het team toprestaurants door heel Europa om inspiratie op te doen.

Finale op 29 november in Culinair Theater in Eindhoven
De finale van Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland vond plaats op 29 november in het Culinair Theater van Hanos in Eindhoven. Daar presteerden 13 toprestaurants hun gerechten aan de jury en de bezoekers van de wedstrijd. De wedstrijd werd gepresenteerd door de Belgische tv-presentatrice Sabine Goedthals.

Thijs Jacobs












Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Amsterdam
Amsterdams hamburgerrestaurant Lombardo’s ondersteunt Villa Joep met speciale burger

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vanaf vandaag tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, die ontwikkeld werd ...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Opening
Anne&Max opent eerste vestiging in Apeldoorn

Op maandag 16 december zal in het centrum van Apeldoorn een nieuwe Anne&Max in samenwerking met foodservicebedrijf Albron openen. Het pand ligt op de hoek van de Hoofdstraat en de Kapelstraat. Met een paar minuten lopen sta je voor de deur bij CODA; hét cultuurhuis van Apeldoorn. Het pand...

trends Bezorgen
Dit zijn de 10 meest populaire gerechten van 2019

We zijn de laatste maand van het jaar weer ingegaan. Een mooi moment om terug te blikken op de food highlights van het afgelopen jaar. Welke gerechten waren de grote favorieten in Nederland? En in welke mate verschilt dit van de populairste gerechten wereldwijd? Van Poké Bowls tot de alom bek...

trends Interview Longread
De allergrootste foodtrend? Vegan!

We kunnen er eigenlijk niet omheen: dé absolute foodtrend is vegan food. 2018 was het jaar van de vleesvervangers, 2019 bleek die van een verdere doorontwikkeling en verdere aandacht voor vegan in de professionele horecakeuken. In Dordrecht, uitgerekend de stad van de paardenslachterijen, ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: