Chef van ongeopend restaurant wint prijs

29 november 2014 |
Chef van ongeopend restaurant wint prijs<

Op vrijdag 5 december opent in het voormalig missiehuis van de ‘Heilige Harten’ in Tilburg het gloednieuwe restaurant Monarh. Een week voor de
opening van het gloednieuwe restaurant wint Paul Kappé van Monarh al de finale van Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland. De jury onder leiding van topchef Soenil Bahadoer van het met twee sterren bekroonde restaurant de Lindehof in Nuenen riep de “Varkensnek, buikspek, varkenspoot en kaantje” uit als winnaar. Aan de wedstrijd deden 13 toprestaurants uit heel Nederland mee.

Varkensvlees als culinaire uitdaging
De wedstrijd het “Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland” is een jonge wedstrijd die dit jaar kon rekenen op een enorme toename van deelnemende restaurants. Onder de 13 finalisten zijn toprestaurants als Restaurant Brienen aan de Maas uit Well (Limburg), ’t Korensant uit Molenrij (Groningen), Dorset uit Borne (Overijssel), Tante Kee uit Kaag (Zuid-Holland) en Bloemenbeek uit De Lutte (Overijssel). Zij deden mee met gerechten waarin de bekende en minder bekende onderdelen van het varken het hoofdbestanddeel zijn. De deelnemende koks lieten met hun deelname zien dat varkensvlees absoluut niet misstaat op de kaart van top-restaurants.

Nieuw toprestaurant
Paul Kappé van het nog te openen Monarh uit Tilburg bereidde tijdens de wedstrijd een uitdagend gerecht. Hij stoofde en bakte vlees uit de varkensnek, pekelde en pocheerde buikspek van het varken en kookte en bakte varkenspoot. Van de huid van de varkenspoot maakte hij kaantje. Het gerecht serveerde Paul Kappé met een crème van wortel van de barbecue, een structuur van wortel met gember en ras hanout en een jus met wortel. De jury waardeerde het gerecht met het hoogste aantal punten vanwege de bijzondere smaak en beleving. Vooral het gebruik van de verschillende onderdelen van het varken en het subtiel gebruik van specerijen, sprak de jury aan. Paul Kappé en zijn collega’s gingen compleet uit hun dak bij het horen van hun prijs. Voor hen was de deelname aan de wedstrijd extra spannend omdat hun restaurant komende week voor het eerst opent in het compleet verbouwde en gerestaureerde missiehuis van de Heilige Harten in Tilburg. Het restaurant heeft de ambitie om tot de top van Nederlandse restaurants te gaan horen. Tijdens de voorbereiding van hun nieuwe restaurant, bezocht het team toprestaurants door heel Europa om inspiratie op te doen.

Finale op 29 november in Culinair Theater in Eindhoven
De finale van Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland vond plaats op 29 november in het Culinair Theater van Hanos in Eindhoven. Daar presteerden 13 toprestaurants hun gerechten aan de jury en de bezoekers van de wedstrijd. De wedstrijd werd gepresenteerd door de Belgische tv-presentatrice Sabine Goedthals.

Thijs Jacobs












Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: