Chef van ongeopend restaurant wint prijs

29 november 2014 |
Chef van ongeopend restaurant wint prijs<

Op vrijdag 5 december opent in het voormalig missiehuis van de ‘Heilige Harten’ in Tilburg het gloednieuwe restaurant Monarh. Een week voor de
opening van het gloednieuwe restaurant wint Paul Kappé van Monarh al de finale van Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland. De jury onder leiding van topchef Soenil Bahadoer van het met twee sterren bekroonde restaurant de Lindehof in Nuenen riep de “Varkensnek, buikspek, varkenspoot en kaantje” uit als winnaar. Aan de wedstrijd deden 13 toprestaurants uit heel Nederland mee.

Varkensvlees als culinaire uitdaging
De wedstrijd het “Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland” is een jonge wedstrijd die dit jaar kon rekenen op een enorme toename van deelnemende restaurants. Onder de 13 finalisten zijn toprestaurants als Restaurant Brienen aan de Maas uit Well (Limburg), ’t Korensant uit Molenrij (Groningen), Dorset uit Borne (Overijssel), Tante Kee uit Kaag (Zuid-Holland) en Bloemenbeek uit De Lutte (Overijssel). Zij deden mee met gerechten waarin de bekende en minder bekende onderdelen van het varken het hoofdbestanddeel zijn. De deelnemende koks lieten met hun deelname zien dat varkensvlees absoluut niet misstaat op de kaart van top-restaurants.

Nieuw toprestaurant
Paul Kappé van het nog te openen Monarh uit Tilburg bereidde tijdens de wedstrijd een uitdagend gerecht. Hij stoofde en bakte vlees uit de varkensnek, pekelde en pocheerde buikspek van het varken en kookte en bakte varkenspoot. Van de huid van de varkenspoot maakte hij kaantje. Het gerecht serveerde Paul Kappé met een crème van wortel van de barbecue, een structuur van wortel met gember en ras hanout en een jus met wortel. De jury waardeerde het gerecht met het hoogste aantal punten vanwege de bijzondere smaak en beleving. Vooral het gebruik van de verschillende onderdelen van het varken en het subtiel gebruik van specerijen, sprak de jury aan. Paul Kappé en zijn collega’s gingen compleet uit hun dak bij het horen van hun prijs. Voor hen was de deelname aan de wedstrijd extra spannend omdat hun restaurant komende week voor het eerst opent in het compleet verbouwde en gerestaureerde missiehuis van de Heilige Harten in Tilburg. Het restaurant heeft de ambitie om tot de top van Nederlandse restaurants te gaan horen. Tijdens de voorbereiding van hun nieuwe restaurant, bezocht het team toprestaurants door heel Europa om inspiratie op te doen.

Finale op 29 november in Culinair Theater in Eindhoven
De finale van Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland vond plaats op 29 november in het Culinair Theater van Hanos in Eindhoven. Daar presteerden 13 toprestaurants hun gerechten aan de jury en de bezoekers van de wedstrijd. De wedstrijd werd gepresenteerd door de Belgische tv-presentatrice Sabine Goedthals.

Thijs Jacobs












Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: