Burgerz en De Portare Via in Haagse Hofhouse

22 mei 2017 | Roy Spijker

Twee nieuwe restaurants sluiten zich aan bij de nieuwe hotspot van Den Haag Hofhouse. Ook het veel geprezen foodconcept Burgerz én houtovenpizzeria da portare VIA openen hun deuren in de nieuwe horecagelegenheid die momenteel verrijst naast Station Den Haag Centraal.

Dit spraakmakende horecaconcept wordt medio juni officieel geopend. Dit nieuwe pareltje van de hofstad is een plek waar iedereen terecht kan voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Gasten kunnen hier op maar liefst 1.000 m2 genieten van onder meer Mexicaans, Aziatisch en Italiaans eten, burgers en gezonde salades van de bekende horecaformule SLA. Hofhouse is gevestigd aan de Rijnstraat, nabij Centraal Station. 

De architectuur en het interieur van het spraakmakende pand is ontworpen door het befaamde architectenbureau OMA, opgericht door Rem Koolhaas. De exploitatie van Hofhouse is in handen van ISS Facility Services.
 

Pure burgers
Burgers zijn hip en happening en mogen dus zeker niet ontbreken in Hofhouse. Burgerz heeft er met hun nieuwe stek in Hofhouse hun vierde vestiging in Nederland bij. Ook hier serveren de drie zussen Stevie, Joey en Chrissy hun gezonde, pure, eerlijke kwaliteitsburgers.

De burgers van het familiebedrijf zijn 100% zelf gemaakt. Net als alle andere sidedishes. Tot de sauzen aan toe. Burgerz biedt overigens niet alleen rundvleesburgers, maar ook kip, vis, vegetarische en veganistische burgers. 

Voor de lunch bestaat de aanbieding uit een assortiment aan kleine snack- en lunchburgers en tot 5 verschillende funky verse frites. Voor de middagborrel serveert Burgerz verse Amerikaanse en internationale snacks. Ook voor het ontbijt hebben de zussen een gerecht om van te smullen. Geen burgers, maar ook een typisch Amerikaans gerecht: pancakes met maple syrup, vers fruit en huisgemaakte sauzen.
 

Ambachtelijke pizza's
Mama Mia riepen velen uit na het proeven van de houtoven pizza’s van da portare VIA. Met vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Zwolle, heeft Den Haag nu de primeur in Zuid-Holland. Al 11 jaar lang worden de ambachtelijke pizza’s door menigeen versmaden.

Gemaakt van enkel kwalitatieve en eerlijke, dagverse producten mag da portare VIA niet ontbreken in Hofhouse. Ga af op de geur van deze heerlijke ovenverse pizza’s en proef VIA’s kwaliteit en cultuur!

Food & Drinks
Hofhouse huisvest fantastische horecaconcepten om van te smullen. Er valt steeds iets nieuws te ontdekken bij onze ‘Coffee & Bakery’, ‘Healthy’, ‘Mexican’, ‘Asian’, ‘Grill’ en ‘Italian’ foodconcepten. In totaal wordt Hofhouse ingevuld door 8 verschillende horecabelevingen verspreid over 6 vaste eilanden en 2 dynamische pop-up elementen die per seizoen wisselen.

Daarnaast is de bar van Hofhouse uitgerust met een groot assortiment speciaal bieren, wine by the glass, spirits en cocktails. De locatie beschikt over circa 350 zitplaatsen en biedt ruimte voor take-away.

Transparant interieur
De horecaconcepten staan centraal in de ruimte en bieden de bezoekers zo letterlijk een kijkje in de keuken. Er zijn diverse zitgedeeltes; klassieke tafelsetting voor lunchen en dineren, barplaatsen voor snelle consumptie en zithoeken voor borrels en groepen.

Het interieur van Hofhouse kenmerkt zich door een transparante uitstraling, grote planten en heldere zichtlijnen. Opvallend is de architectonische aardbol in het plafond die een verbindingselement vormt met de daarboven gelegen ruimte. Aan de buitenzijde bevindt zich vanaf dit voorjaar een mooi terras met grote ronde boombakken.

Activiteiten
Hofhouse biedt meer dan alleen een plek waar gasten terecht kunnen voor een hapje en een drankje. In de zomer staan tal van activiteiten op de planning, waaronder ondernemersborrels en vrijdagmiddagborrels. Daarnaast zijn er op zondag de zogenaamde taste of a Lazy Sunday events en worden er ook geregeld workshops gehouden. Houd de evenementenagenda de komende maanden in de gaten voor een up-to-date overzicht.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: