Bruschetta met tzatziki en kip

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (4 personen)

4 ciabattabroodjes met olijven
1 komkommer
150 gram Griekse yoghurt
1 teen knoflook, geperst
2 eetlepels verse munt of dille, fijngehakt
4 eetlepels olijfolie
versgemalen peper
zout
1 eetlepel citroensap
1 volle theelepel gemalen komijn
chilipeper uit een molentje
400 gram kipfilet, in reepjes
1 tomaat
50 gram veldsla

Bereiding

Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in kleine blokjes en schep in een zeef om met wat zout. Laat de komkommer zo een half uur uitlekken. Dep de komkommerblokjes droog met keukenpapier en meng ze in een kom met de yoghurt, knoflook, munt en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. De tzatziki wordt lekkerder wanneer u de saus minstens 4 uur laat staan.
Meng in een kom het citroensap met 2 eetlepels olijfolie, komijn, chilipeper en zwarte peper naar smaak. Schep de kipreepjes erdoor en laat ze 15 minuten marineren.
Snijd de ciabattabroodjes overlangs open en rooster de snijvlakken in een grillpan mooi bruin. Bak de kipreepjes in een koekenpan zonder extra olie in 4-5 minuten bruin en gaar, schep ze steeds om. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Bestrijk de ciabattabruschette royaal met tzatziki en verdeel er wat veldsla over. Schep de kipreepjes erop en garneer met de tomaatreepjes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: