Broodjeszaak Sal Meijer leeft voort

23 december 2015 |
Broodjeszaak Sal Meijer leeft voort<

Eigenaar Maurits Blog van de in Amsterdam wereldberoemde broodjeszaak Sal Meijer zal komend voorjaar, op een later bekend te maken locatie
in Amsterdam, een nieuwe zaak openen. Daarmee blijft een heel speciaal en authentiek stukje Amsterdam behouden. Maurits Blog, schoonzoon van oprichter Sal Meijer, en zijn vrouw Marjan Blog-Meijer, hebben afgelopen maandag een overeenkomst getekend met Claudia en Martijn Koppert om deze stap mogelijk te maken.

Continuïteit Sal Meijer gewaarborgd
Voor Maurits Blog staat voorop dat de continuïteit van Sal Meijer nu gewaarborgd is. Tot voor kort zag het er naar uit dat de voor eind december aangekondigde sluiting van de beroemde broodjeszaak aan de Scheldestraat, na 58 jaar, het einde van Sal Meijer zou betekenen.
Maurits Blog: ”De door onze Joodse en niet-Joodse klanten zo gewaardeerde en vertrouwde sfeer van de broodjeszaak en onze zelfgemaakte vleeswaren en broodjes, zijn nu gelukkig veiliggesteld. Ik kijk uit naar de heropening van Sal Meijer komend voorjaar op een nieuwe locatie in Amsterdam en om aldaar onze klanten weer te mogen ontvangen!”

Koosjer
Maurits Blog zal ook op de nieuwe locatie het gezicht van de broodjeszaak zijn en de bereiding van de vleeswaren volgens eigen recept voor zijn rekening nemen. De keuken en de broodjeszaak blijven onder toezicht staan van het Rabbinaat, zodat klanten er van op aan kunnen dat het vlees koosjer is.
Martijn Koppert: “Als ik in A'dam was ging ik altijd graag even bij Sal Meijer een broodje eten. Een goede vriend uit de stad had mij er 20 jaar geleden op geattendeerd. Ik vroeg me destijds af waar je nou het lekkerste broodje van Amsterdam kon eten. Hij zei: ‘Dat is er maar één: Sal Meijer’! Sindsdien ging ik elk jaar wel een paar keer terug om een broodje eten. De authenticiteit van de zaak en de kwaliteit van de producten spraken me enorm aan”.

Niet te begrijpen
“Vorig jaar hebben we al wel eens met Maurits over samenwerking gesproken, alleen ging het toen niet door omdat we te druk waren met andere dingen. Eind dit jaar stond ik op een beurs in de RAI en ging ik weer even een broodje eten. Maurits vertelde dat hij ging sluiten. Ik begreep het niet en was bang dat het broodje Meijer helemaal zou verdwijnen”, licht Martijn verder toe.

Start levering aan de horeca
Om de de producten van Sal Meijer voor meer mensen toegankelijk te maken, zal volgend jaar tevens gestart worden met het leveren van de volgens eigen recept gemaakte vleeswaren en broodjes aan de horeca. Hierdoor kunnen straks op meer plaatsen in Amsterdam mensen genieten van onder meer een echt traditioneel Joods broodje warm pekelvlees, oftewel “broodje Meijer”.

Over Sal Meijer
Broodjeszaak Sal Meijer is wereldberoemd in Amsterdam en ver daar buiten. De producten, waaronder de bekende broodjes leverworst, pekelvlees en ossenworst, worden volgens eigen recept en Onder Rabbinaal Toezicht gemaakt. De eerste Joodse broodjeszaak van na de oorlog was oorspronkelijk gevestigd in de Jodenbreestraat, verhuisde daarna naar de Nieuwmarkt en is tot eind 2015 gevestigd aan de Scheldestraat 45 in Amsterdam. Maurits Blog, schoonzoon van oprichter Sal Meijer, en zijn vrouw Marjan Blog-Meijer zullen in het voorjaar van 2016 op een later bekend te maken locatie, de deuren van de nieuwe broodjeszaak Sal Meijer openen.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: