Broodje zalmburger

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (4 personen)

400 gram verse zalmfilet, direct uit de koelkast
2 sneetjes oud wit brood
25 gram gepelde pistachenootjes
2 eiwitten
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
(citroen)peper (versgemalen)
2 eetlepels verse dille, gehakt
3 eetlepels boter of vloeibare margarine
4 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels mayonaise
4 volkoren piramidebroodjes
½ komkommer, in plakjes

Bereiding

Verkruimel het brood. Voeg pistachenootjes toe en maal tot broodkruim. Voeg zout en peper toe. Doe dit mengsel op een bord. Klop één eiwit los. Snijd de zalm in stukjes. Meng het andere eiwit met één volle theelepel zout, gemalen koriander en citroenpeper. Schep er één eetlepel dille door. Vorm het zalmmengsel tot vier burgers. Haal ze door het losgeklopte eiwit en daarna door het broodkruim. Bak de zalmburgers  gaar. Meng de yoghurt met mayonaise, 1 eetlepel dille en zout en peper.  Bestrijk de snijvlakken van de broodjes met dit sausje. Verdeel komkommer over de onderkanten en leg de burgers erop.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Video
Op reportage: Brownies&downies Woerden

"Onze medewerkers zijn puur", laat Dave van der Wolk weten in een interview met Lunchroom.nl. Het is een belangrijk onderdeel in het concept van de alsmaar groeiende lunchroom. ‘Onze kanjers (red. de medewerkers van Brownies & Downies) zijn het gezicht van de zaak." Het c...

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goede foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naa...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: