Breadbox failliet

17 juli 2009 |
Breadbox failliet<

Breadbox, een Eindhovense keten van cateringbedrijven, is deze week door de Bossche rechtbank failliet verklaard. Bij het bedrijf zijn dertig mensen in vaste dienst en werkten nog eens tien uitzendkrachten, zo is te lezen in het Eindhovens Dagblad. Breadbox heeft vier vestigingen in IJsselmuiden, Maarssen, Rotterdam en Eindhoven. In Eindhoven heeft het bedrijf de bedrijfhuisvesting aan de Kanaaldijk-Noord en een broodjeszaak tegenover het Centraal Station. Deze lunchroom blijft voorlopig geopend. Het personeel wordt ontslag aangezegd maar zij zullen voor een deel salaris ontvangen via het UWV. Zolang het voor wat betreft kosten verantwoord is, zal de Eindhovense curator die zaak openhouden.

Op vier locaties worden de dagverse producten gemaakt voor de cateringservice van het bedrijf. In de verschillende regio's heeft Breadbox verschillende zakelijke klanten. Volgens curator Willem Berendsen van advocatenkantoor Holland Van Gijzen is het wegvallen van een belangrijke klant mogelijk een van de belangrijkste oorzaken van het bankroet.

"De eigenaar van Breadbox liet weten dat vijftig procent van de jaaromzet wegviel toen opdrachtgever Defensie het contract met het bedrijf beëindigde", aldus Berendsen. Volgens de curator is het bedrijf vorig jaar daardoor diep in de rode cijfers terechtgekomen.

Hoewel Breadbox eind dit jaar weer quite hoopte te spelen, kampte het bedrijf met ernstige kasstroom-problemen. Berendsen onderzoekt momenteel of een doorstart tot de mogelijkheden behoort. Een klein deel van het personeel van Breadbox bestaat uit beperkt verstandelijk gehandicapten. De Eindhovense eigenaar wilde zo meewerken aan hun integratie in de samenleving.

Lunchroom, Frank Lindner


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide bereiden, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: