BRAM’S Gourmet Frites gaat internationaal

8 juli 2019 | David Bakker

Naast Irish stew en Dublin Coddle genieten Ieren vanaf deze maand ook van de rasechte Hollandse patat van BRAM’S Gourmet Frites. Op zondag 7 juli opende Bram Ladage met zijn formule BRAM’s Gourmet Frites de eerste overzeese vestiging in een buitenwijk van de historisch hoofdstad Dublin, Artane.

De BRAM’S Container wordt geplaatst bij een tankstation van Cirkle-K, een bekende benzinepompformule in Ierland die ruim 420 vestigingen exploiteert. Met deze eerste vestiging is het zaadje gepland en streeft BRAM’S naar meer vestigingen in Ierland in de nabije toekomst.

Langgekoesterde droom

De komst van de overzeese vestiging is een langgekoesterde droom van BRAM’S die eindelijk in vervulling gaat. Rocco Ladage vertelt: “Een paar jaar geleden werd interesse in onze formule getoond vanuit het buitenland en daar wilden we direct wat mee. Na onze vestiging in Essen, Duitsland, werd het hoog tijd om BRAM’S ook aan de andere kant van de oceaan te vestigen.” Rocco Ladage ziet in het buitenland nog een hoop groeimogelijkheden en met de vestiging in Ierland is een mooie eerste stap gezet.

Het volksvoedsel van Ierland

Dat de eerste overzeese vestiging zijn standplaats vindt in Ierland is geen onverwachte keuze: Ieren weten immers wel raad met de aardappel. Vroeger was deze goudgele knol het volksvoedsel van het land en tegenwoordig weten ze het product op wel 50 manieren te bereiden. Daarnaast hebben Nederland en Ierland een hoop overeenkomsten, wat de kans op succes alleen maar vergroot: de landen zijn klein en overzichtelijk, kennen veel groene gebieden, hebben zelfs dezelfde koeien en de bevolking is dol op aardappels. Het menu blijft vooralsnog hetzelfde als in Nederland, maar de kans op uitbreiding van het assortiment naar de behoeften en wensen van de Ieren is groot.  “We sluiten niet uit dat er in de toekomst een patatje lamsstoof of Irish stew op het menu verschijnt!” vult Rocco aan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Onderzoek: Laag alcoholische bieren steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Dit en ...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Koffie & thee Interview
Interview met een theesommelier: Is thee een belevingsproduct?

Aandacht maakt succes. Theesommelier Karin Kamstra is ervan overtuigd. Maar zie je dit ook terug in de manier waarop thee wordt geserveerd? Het drankje is inmiddels meer dan 7000 jaar oud en nog steeds is het overal te verkrijgen. Van een bekertje op het tankstation tot aan een uitgebreide high tea,...

Columns Blog
Horecaondernemer, kijk uit voor stress!

Het is hollen of stilstaan. Het ene moment is het loei druk en kun je het niet bijbenen en het volgende moment kun je een kanon afschieten. De horeca in een bedrijfstak waar de vraag naar diensten fluctueert. Mensen gaan rond dezelfde periode op vakantie, eten op vaste tijden en gaan het liefst uit ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: