BRAM’S Gourmet Frites gaat internationaal

8 juli 2019 | David Bakker

Naast Irish stew en Dublin Coddle genieten Ieren vanaf deze maand ook van de rasechte Hollandse patat van BRAM’S Gourmet Frites. Op zondag 7 juli opende Bram Ladage met zijn formule BRAM’s Gourmet Frites de eerste overzeese vestiging in een buitenwijk van de historisch hoofdstad Dublin, Artane.

De BRAM’S Container wordt geplaatst bij een tankstation van Cirkle-K, een bekende benzinepompformule in Ierland die ruim 420 vestigingen exploiteert. Met deze eerste vestiging is het zaadje gepland en streeft BRAM’S naar meer vestigingen in Ierland in de nabije toekomst.

Langgekoesterde droom

De komst van de overzeese vestiging is een langgekoesterde droom van BRAM’S die eindelijk in vervulling gaat. Rocco Ladage vertelt: “Een paar jaar geleden werd interesse in onze formule getoond vanuit het buitenland en daar wilden we direct wat mee. Na onze vestiging in Essen, Duitsland, werd het hoog tijd om BRAM’S ook aan de andere kant van de oceaan te vestigen.” Rocco Ladage ziet in het buitenland nog een hoop groeimogelijkheden en met de vestiging in Ierland is een mooie eerste stap gezet.

Het volksvoedsel van Ierland

Dat de eerste overzeese vestiging zijn standplaats vindt in Ierland is geen onverwachte keuze: Ieren weten immers wel raad met de aardappel. Vroeger was deze goudgele knol het volksvoedsel van het land en tegenwoordig weten ze het product op wel 50 manieren te bereiden. Daarnaast hebben Nederland en Ierland een hoop overeenkomsten, wat de kans op succes alleen maar vergroot: de landen zijn klein en overzichtelijk, kennen veel groene gebieden, hebben zelfs dezelfde koeien en de bevolking is dol op aardappels. Het menu blijft vooralsnog hetzelfde als in Nederland, maar de kans op uitbreiding van het assortiment naar de behoeften en wensen van de Ieren is groot.  “We sluiten niet uit dat er in de toekomst een patatje lamsstoof of Irish stew op het menu verschijnt!” vult Rocco aan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: