Brabantse Gastvrijheid Award 2018

14 maart 2018 | Thijs Jacobs

In het jaar dat Noord-Brabant de titel draagt van European Region of Gastronomy 2018, organiseert VisitBrabant samen met haar partners dit jaar voor het eerst de Brabantse Gastvrijheid Award binnen de vrijetijdssector.

Hiermee wordt niet alleen gastvrijheid onlosmakelijk verbonden met Brabant, het biedt de meest gastvrije locaties in Brabant ook het podium dat ze verdienen. Het is de ambitie dat de award jaarlijks wordt uitgereikt.

Nominaties

Gastvrijheid en gastronomie gaan in Brabant hand in hand. Iedereen met een locatie in de horeca- en/of recreatiebranche in Brabant die eten, drinken, ontspanning, vermaak en/of verblijf biedt, kan genomineerd worden. Inschrijven kan vanaf 13 maart tot eind april via brabantgastvrij.nl. Op 2 juni worden de genomineerden bekend gemaakt en in december wordt de Brabantse Gastvrijheid Award 2018 uitgereikt aan de locatie met het meest gastvrije totaalconcept van Noord-Brabant.

Heleen Huisjes, directeur VisitBrabant: “Gastvrijheid geeft gasten het gevoel dat ze welkom zijn. Door hen aandacht te geven, te weten wat hun behoeften zijn en door hen positief te verrassen. Met als ultiem doel gasten een beleving te bieden die zorgt voor onvergetelijke herinneringen. In Brabant zijn we daar goed in en dat verdient een podium.”

Vakjury, mysterybezoek en stemmen


Een professionele vakjury beoordeelt behalve de inschrijvingen ook de online aanwezigheid, bereikbaarheid en review scores van deze locaties. Een mysterybezoeker beoordeelt de genomineerden vervolgens in de praktijk en de locaties kunnen hun achterban oproepen te stemmen via brabantgastvrij.nl. Hier staat tevens alle informatie over de award en het verkiezingsreglement.

De vakjury bestaat uit Hein van Oorschot, Voorzitter van het College van Bestuur NHTV, Frans Goenee, Inspiratie manager Efteling, Coen Schelfhorst, Eigenaar OOKs Hospitality & Leisure, Eric Andersen, Docent Food & Gastronomie NHTV en Heleen Huisjes, Directeur VisitBrabant.

De Brabantse Gastvrijheid Award 2018 wordt mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, Efteling, Koninklijke Horeca Nederland, NHTV, Omroep Brabant en VisitBrabant. Juryleden, organisator en partners van de verkiezing zijn uitgesloten van deelname.
 

Maand van de Brabantse gastvrijheid 


Het programma van European Region of Gastronomy 2018 eindigt in december met de maand van de Brabantse Gastvrijheid. Dan wordt ook de Brabantse Gastvrijheid Award 2018 uitgereikt. Het hele jaar door nodigen we bezoekers uit om de Brabantse gastvrijheid en gastronomie te beleven met het programma Brabant Celebrates Food.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt en duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

Koffie & thee
De red cups zijn terug bij Starbucks

De dagen worden korter, de temperatuur daalt gestaag en na het lange wachten is het vanaf vandaag eindelijk zo ver: de red cup is weer verkrijgbaar bij Starbucks! Het is de perfecte tijd om lekker warm binnen te zitten en samen met je vrienden en familie te genieten van de knusse wintermaanden. De s...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: