Bomvol programma BBB Maastricht 2018

4 oktober 2018 | David Bakker

Met nog een paar dagen voor de opening van de 64ste editie van BBB Maastricht, presenteert de organisatie een bomvol programma voor horeca professionals uit alle segmenten. Nieuw dit jaar is onder andere de innovatieve netwerkapp Grip die bezoekers en exposanten op basis profielen aan elkaar koppelt tijdens de beurs. schrijf je hier in

Daarnaast organiseert de beurs in samenwerking met Hotel Management School Maastricht op dinsdag een gastronomisch congres met als thema Vital Food. Maar bovenal belooft BBB Maastricht 2018 met ruim 400 exposanten en 15.000 verwachte bezoekers weer een bourgondisch feestje te worden zoals men dat van Maastricht gewend is.

Op dinsdag 9 oktober vindt om 16:00 uur het NK oestersteken plaats in het Wijntheater®. Dit jaar is er een zeer vakkundige en bijzondere jury aanwezig bestaande uit Felix Wilbrink, culinair journalist van de Telegraaf, Wil van Merkenstein van Schmidt zeevis en niemand minder dan de bekende Rotterdams kok Herman den Blijker.

Cooking Mania

Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gevestigde en aanstormende chefs in een intiem kooktheater met tribune met verschillende thematische ingrediënten. De kookwedstrijden kunnen door de aanwezigen tot in het kleinste detail worden gevolgd door de camera’s die alles vastleggen en de beelden live tonen op grote beeldschermen. De koks hebben de taak om ter plaatse een voor- en hoofdgerecht met Limburgse streekproducten te bereiden voor 4 juryleden en 3 gastentafels. De gerechten worden beoordeeld op verschillende elementen, zoals smaak, originaliteit en presentatie. Daarnaast wordt er iedere dag door Ecolab een hygiëneprijs uitgereikt aan de kok die het schoonst werkt volgens de HACCP code.

Demokeuken Folie Culinaire

Ook dit jaar biedt Folie Culinaire, het exclusieve gedeelte van de beurs, weer een spetterend programma met inspirerende masterclasses en kookdemonstraties door (inter)nationale topchefs. Onder andere Lucas Felzine van restaurant Uma, Mart Schepr bekend van restaurant Scherp en Karen Torosyan * van het Brusselse restaurant Bozar zullen hier kun kunsten tonen. Ook Soenil Bahadoer *, Patron Cuisinier van De Lindehof, komt op maandag 8 oktober een demonstratie geven.

BBB Academy

In de BBB Academy worden doorlopend leerzame presentaties gegeven specifiek voor horeca ondernemers. Met onderwerpen zoals wat te doen bij een greep uit de kas, welke bedrijfsvorm moet ik kiezen en hoe verbeter ik mijn hospitality met de nieuwe AVG? probeert de BBB Academy een bijdrage te leveren aan het succes van de horecaondernemer.

Gault&Millau Theater

GaultMillau, bekend van de befaamde gastronomiegidsen, krijgt een speciaal theater op Folie Culinaire. In het voormalig Wijn & Spijs theater koken zes Limburgse topchefs waaronder Servais Tielman (Cucino del Mondo- Heerlen) en Robin van de Bunt (De Leuf- Voerendaal) gerechten met producten van exposanten en die combineren met de mooiste wijnen. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Oslo het duurst, Amsterdam goedkoop

Oslo is de duurste stad van Europa om een terras te pakken. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in de Noorse hoofdstad is € 53,71. Dit is ruim drie keer zo duur als Budapest, waar je € 15,94 kwijt bent voor een rondje (2 espresso, 2 fris, 2 halve liters bier en 2 ros&ea...

Interview Longread
Interview: lunchcafé waar je kunt douchen

Lunchrooms bevinden zich in de meeste gevallen in (stads)centra en stemmen daar het aanbod op af. Winkelend publiek, vriendinnengroepen en schoolgaande jeugd zijn er kind aan huis, maar je zult er zelden een trucker zien. Bij Lunchcafé Jut & Jul is het juist andersom, de truckers kunnen h...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: