Blog: de start van onze brasserie

29 mei 2015
Blog: de start van onze brasserie

Eerst even voorstellen, wij zijn Patricia Dhondt en Edwin Tunnissen. In deze blog gaan wij jullie gedurende één jaar deelgenoot maken van de
realisatie van onze droom: Brasserie Een Mooie Dag.

*Droom*
Onze droom is het openen van een brasserie en dat is wat wij in de 3e week van september gaan doen. Wij waren beiden al werkzaam in de horeca; Patricia als gastvrouw in een grand café en Edwin als horeca marketing manager bij de Makro.

*Samenwerken*
Jarenlang liepen wij al met het idee rond om een eigen zaak te beginnen. Wij kunnen goed samen werken en samenwerken. Ook kan onze werkervaring in de horeca daarbij een toegevoegde waarde zijn. Verschillende locaties werden bekeken, maar de droom kwam niet verder dan een goed idee.
Totdat wij begin dit jaar in gesprek kwamen met een makelaar die letterlijk voor onze neus een nieuw centrumplan aan het ontwikkelen is. De raderen gingen direct aan het draaien en wij stelden onszelf de vraag waarom we buiten onze woonplaats op zoek waren naar een nieuwe uitdaging. Op 100 meter loopafstand wordt een compleet nieuw winkelcentrum gebouwd, Duiven is een groeigemeente en er is in Duiven een zeer beperkt horeca-aanbod.

*Ondernemersplan*
Na enkele gesprekken met de makelaar en de verhuurder (gemeente Duiven) zijn wij begonnen met het schrijven van het ondernemersplan. Het plan en plaatje dat wij al in ons hoofd hadden zitten kwam in tekst en cijfers op papier te staan. Een accountant die van ons plan had gehoord, bood spontaan zijn hulp aan bij het opstellen van een exploitatie- en financieringsbegroting.


~Edwin en Patricia~

De startersdag van de KvK werd bezocht en daar kregen wij veel bruikbare informatie. In de stand van Koninklijke Horeca Nederland hebben wij ons direct ingeschreven als aspirant-lid. Hierdoor konden wij gebruik maken van juridische ondersteuning. Dat kwam mooi uit, want we hadden in de tussentijd een concept-huurovereenkomst ontvangen. Dit concept werd binnen 3 dagen gecheckt en de wijzigingen zijn uiteindelijk door de makelaar verwerkt.

*Bank was ons goed gezind*
Met het ondernemersplan en de financiële onderbouwing zijn wij op gesprek geweest bij een bank. De bank zag dat wij veel tijd hadden gestoken in het ondernemersplan maar was vooral geraakt door ons verhaal en enthousiasme. Ondanks dat de banken terughoudend zijn met het financieren van horeca, hadden wij na één vervolgafspraak alles rond.

*Een Mooie Dag*
Eind februari hebben wij Brasserie Een Mooie Dag ingeschreven bij de KvK en de huurovereenkomst is getekend.
In de volgende blog lezen jullie hoe wij vorderen met de voorbereidingen.

Wij wensen je Een Mooie Dag!
Patricia & Edwin

#eenmooiedag

Overig nieuws