Bistro nieuwe stijl geopend in hartje Amsterdam

21 december 2017 | Thijs Jacobs

Op 15 december 2017 opende Bistro Berlage in de Beurs van Berlage haar deuren. In deze nieuwe stijl bistro worden eigentijdse klassiekers voor lunch en diner geserveerd met een Nederlandse touch. Deze aanpak komt ook terug in het elegante interieur waar authentieke, monumentale elementen worden gecombineerd met een moderne uitstraling. Centraal in de zaak staat een grote eilandbar die zich uitstekend leent voor de borrel. Op deze iconische locatie met een rijke geschiedenis is Bistro Berlage klaar voor de toekomst.

Transformatie naar hedendaagse bistro 


De herinrichting van het Beursplein in Amsterdam - het plein tussen de Beurs van Berlage en de Bijenkorf – was een prachtige aanleiding om in het voormalig Grand Café een geheel nieuw horecaconcept te realiseren. Een transformatie van een traditionele lunchzaak naar een hedendaagse bistro waar gasten terecht kunnen voor koffie, lunch, borrel en diner.

Het enthousiaste team wordt geleid door chef-kok Herb van Drongelen en manager Diederik Luijt. Van Drongelen, voorheen chef-kok bij onder andere de Ysbreeker en het Hyatt Regency in Birmingham, start met Bistro Berlage aan een nieuw culinair avontuur in Amsterdam. Op de menukaart staan eigentijdse klassiekers met een eigen signatuur die associëren met de rijke geschiedenis van het beursgebouw en haar plaats in Amsterdam. De ingrediënten zijn dagvers en worden met zorg en aandacht bereid. Veel producten komen van lokale bodem zoals het brood van Bakkerij Mama, de kaas van Fromagerie Kef, vlees van Lindenhoff en Wild van Wild en worsten van Brandt en Levie.

Naast mooie vlees- en visgerechten, denk een dry aged runderlende met rode wijnjus en frites of een rode poonfilet met peterseliewortel mousseline, spinazie en saus van Zeeuwse mosselen, serveert Bistro Berlage ook een aantal smaakvolle vegetarische gerechten. “Bij veel restaurants is vega een bijzaak, terwijl je er hartstikke leuke dingen mee kunt doen. Het is een belangrijke markt; mensen eten bewuster en het aantal flexitariërs is enorm toegenomen”, aldus de chef-kok. Zo staat op het lunchmenu een gepofte bietjessalade met pruim, Hollandse geiten- en schapenkaas, veenbessen en walnoot en op de dinerkaart geroosterde bloemkool met aardpeer, gerookte amandel, brokkelkaas en prei-as olie.

Elegant interieur


Het interieur is ontwikkeld in samenwerking met Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek. Het monumentale karakter werd gekoesterd en aangevuld met een modern, elegant interieur. De authentieke gewelven waren een inspiratie voor de ronde vormen in het ontwerp. De blauwe kleur van de drie tegeltableaus van de Nederlandse kunstenaar Jan Toorop komen terug in het meubilair. De grote eilandbar met koperen schubben nodigt uit voor borrelen en biedt deels ruimte voor eten aan de bar. De combinatie van hoge en lage zitjes en ronde en vierkante tafels zorgt voor een dynamisch karakter. In het voorjaar wordt het nieuwe terras van Bistro Berlage gelanceerd als onderdeel van het nieuwe Beursplein.

 
 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Events
VeggieWorld naar Jaarbeurs

Op 10 en 11 maart komt de grootste internationale veggie beurs van Europa terug naar de Jaarbeurs in Utrecht. ProVeg International gelooft in een plantaardige toekomst en laat bezoekers beleven hoe lekker en leuk plantaardig leven is. VeggieWorld is het jaarlijkse hoogtepunt voor vegetariërs en...

Bier Ondernemen
Bierfabriek lanceert flessenlijn

Tijdens Horecava 2018 in RAI Amsterdam heeft Bierfabriek met trots haar bieren op fles gepresenteerd aan de Horeca van Nederland. Met een feestelijk startschot in het 850m2 grote pop-up restaurant werd het nieuwe hoofdstuk ingeluid. Vanaf heden zijn de Bianco, een bovengistend blond, Rosso, een robi...

Opening Lunchroom
Nieuwe Kwalitaria in Brummel

Na Kwalitaria Eerbeek en Warnsveld opent bedrijfsleider Job van der Neer vrijdag 19 januari een derde Kwalitaria in Brummel. De nieuwe locatie is net als Kwalitaria Warnsveld volledig in de nieuwste stijl van Kwalitaria. Van der neer legt uit: “Kwaliteit staat bij al onze vestigingen vooro...

Amsterdam Opening
Nieuwe Mexicaanse hotspot in Amsterdam

Op 1 februari opent Arriba Arriba haar deuren op de Rozengracht in Amsterdam. Een kleurrijke Mexicaanse street food hang-out met Zuid-Amerikaanse invloeden. Hier kan je 7 dagen per week vanaf 12 uur terecht om even snel je taco cravings te stillen of om uitgebreid te tafelen. Alle gerechten op de ka...

Opening Lunchroom
Nieuwe lunchroom in Katwijk

Dinsdag opende een nieuwe lunchroom in Katwijk haar deuren. Lunchroom 't Leutje werkt met personeel met een beperking. Er worden broodjes, koffie en thee geserveerd door de jongeren; zelfs kinderen hebben in deze lunchroom een goede dagbesteding, zo lezen we op allesoverkatwijk.nl. Verse prod...

Food Achtergronden
Gezonder eten stijgt meer in prijs dan ongezonder eten

Gezondere voedingsmiddelen zijn in tien jaar tijd gemiddeld 22 procent duurder geworden, ongezondere producten stegen gemiddeld 13 procent in prijs. Suiker, snoep en ijs waren in 2017 zelfs goedkoper dan tien jaar eerder. Dat blijkt uit een nieuwe analyse die het CBS in samenwerking met het Voedings...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: