Bistro in Beurs van Berlage: Bistro Berlage

14 december 2017 | Roy Spijker

Op 15 december 2017 opent Bistro Berlage in de Beurs van Berlage haar deuren. In deze nieuwe stijl bistro worden eigentijdse klassiekers voor lunch en diner geserveerd met een Nederlandse touch. Deze aanpak komt ook terug in het elegante interieur waar authentieke, monumentale elementen worden gecombineerd met een moderne uitstraling. Centraal in de zaak staat een grote eilandbar die zich uitstekend leent voor de borrel. Op deze iconische locatie met een rijke geschiedenis is Bistro Berlage klaar voor de toekomst.

De herinrichting van het Beursplein in Amsterdam - het plein tussen de Beurs van Berlage en de Bijenkorf – was een prachtige aanleiding om in het voormalig Grand Café een geheel nieuw horecaconcept te realiseren. Een transformatie van een traditionele lunchzaak naar een hedendaagse bistro waar gasten terecht kunnen voor koffie, lunch, borrel en diner.

Eigentijdse klassiekers van lokale bodem
Het enthousiaste team wordt geleid door chef-kok Herb van Drongelen en manager Diederik Luijt. Van Drongelen, voorheen chef-kok bij onder andere de Ysbreeker en het Hyatt Regency in Birmingham, start met Bistro Berlage aan een nieuw culinair avontuur in Amsterdam. Op de menukaart staan eigentijdse klassiekers met een eigen signatuur die associëren met de rijke geschiedenis van het beursgebouw en haar plaats in Amsterdam. De ingrediënten zijn dagvers en worden met zorg en aandacht bereid. Veel producten komen van lokale bodem zoals het brood van Bakkerij Mama, de kaas van Fromagerie Kef, vlees van Lindenhoff en Wild van Wild en worsten van Brandt en Levie.

Naast mooie vlees- en visgerechten, denk een dry aged runderlende met rode wijnjus en frites of een rode poonfilet met peterseliewortel mousseline, spinazie en saus van Zeeuwse mosselen, serveert Bistro Berlage ook een aantal smaakvolle vegetarische gerechten. “Bij veel restaurants is vega een bijzaak, terwijl je er hartstikke leuke dingen mee kunt doen. Het is een belangrijke markt; mensen eten bewuster en het aantal flexitariërs is enorm toegenomen”, aldus de chef-kok. Zo staat op het lunchmenu een gepofte bietjessalade met pruim, Hollandse geiten- en schapenkaas, veenbessen en walnoot en op de dinerkaart geroosterde bloemkool met aardpeer, gerookte amandel, brokkelkaas en prei-as olie.

Elegant interieur
Het interieur is ontwikkeld in samenwerking met Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek. Het monumentale karakter werd gekoesterd en aangevuld met een modern, elegant interieur. De authentieke gewelven waren een inspiratie voor de ronde vormen in het ontwerp. De blauwe kleur van de drie tegeltableaus van de Nederlandse kunstenaar Jan Toorop komen terug in het meubilair. De grote eilandbar met koperen schubben nodigt uit voor borrelen en biedt deels ruimte voor eten aan de bar. De combinatie van hoge en lage zitjes en ronde en vierkante tafels zorgt voor een dynamisch karakter. In het voorjaar wordt het nieuwe terras van Bistro Berlage gelanceerd als onderdeel van het nieuwe Beursplein.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Oslo het duurst, Amsterdam goedkoop

Oslo is de duurste stad van Europa om een terras te pakken. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in de Noorse hoofdstad is € 53,71. Dit is ruim drie keer zo duur als Budapest, waar je € 15,94 kwijt bent voor een rondje (2 espresso, 2 fris, 2 halve liters bier en 2 ros&ea...

Interview Longread
Interview: lunchcafé waar je kunt douchen

Lunchrooms bevinden zich in de meeste gevallen in (stads)centra en stemmen daar het aanbod op af. Winkelend publiek, vriendinnengroepen en schoolgaande jeugd zijn er kind aan huis, maar je zult er zelden een trucker zien. Bij Lunchcafé Jut & Jul is het juist andersom, de truckers kunnen h...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: