Biologisch friethuis opent eerste vestiging in Haarlem

5 januari 2010 |
Biologisch friethuis opent eerste vestiging in Haarlem<

Op 1 januari is biologisch friethuis FRIETHOES officieel geopend. Op de Kruisweg in Haarlem, op een steenworp afstand van Haarlem CS, heeft bedenker en eigenaar Joost Hoes zijn eerste vestiging geopend. Friethoes is een formule waar men friet kan eten welke is bereid op biologisch verantwoorde wijze.

Na jaren lange ervaring als chef-kok in toprestaurants en culinaire hotspots vond Hoes dat het tijd werd voor een friethuis waar men een “verantwoord frietje” kan eten. In een tijd waarin mensen zich steeds meer bewust zijn van lichaam en geest past deze formule helemaal in deze tijdsgeest.

Biologisch
FRIETHOES staat ver van de welbekende snackbar. De friet zal, wanneer de oogst het toelaat, gemaakt worden van biologisch geteelde aardappelen. Ze worden op ambachtelijke wijze gewassen, geschild en voorgebakken. Dit voorbakken en het uiteindelijke afbakken gebeurt in en speciale mix van duurzame en natuurlijke oliën. Daarnaast worden de sauzen zelfgemaakt en geproduceerd van biologische ingrediënten.

Het logo is ontworpen door Joost Swarte. Swarte is een bekende Haarlemmer en het meest bekend geworden door zijn talloze tekeningen, postzegels, posters, ansichtkaarten, LP- en CD-hoesjes en door zijn ontwerpen voor omslagen van bladen (zoals voor het Nederlandse weekblad Vrij Nederland, het Belgische weekblad Humo en het Italiaanse architectuurmagazine Abitare).

Ambities
De ambities van FRIETHOES zijn groter dan deze eerste vestiging. Volgens Hoes is de vraag naar deze formule groter dan alleen Haarlem en ook voor bedrijven is het bijzonder interessant. Zo zal FRIETHOES eind januari op de Modefabriek, een internationaal mode evenement in de RAI in Amsterdam, een deel van de catering verzorgen.

De RestaurantKrant, Lunchroom, Sanny Visser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: