Bijzonder evenement van ijsmaker en restaurateur

23 mei 2016
Bijzonder evenement van ijsmaker en restaurateur

Een bijzonder evenement van een van de beste ijsmakers van Nederland en een creatieve restaurateur gaat in Utrecht plaatsvinden op 17 en
18 juni. Maak je op voor een speciale ijsbelevenis!

*Het verhaal van de foodies!*
Hun vriendschap gaat door de maag en net als twee kleine kinderen dagen Raoul en Roberto elkaar graag uit. Ik zie ze dan gebogen over een pan of bij een plant staan fantaseren, helemaal in hun eigen fantastische wereld.

Het idee ontstond om samen te koken. Niet voor de handel, maar gek, anders en vooral heel speciaal. Soms lekte er iets uit, vroeg iemand waar ze over aan het smoezen waren en beloofden zij die foodie ook deelgenoot van het resultaat te maken.
Toen ze zich realiseerden dat geen van beiden een huis had dat groot genoeg was voor deze droom, besloten ze nog verder te fantaseren. Waar kon deze droom wel gerealiseerd worden? “Tivoli!” riepen de mannen in koor. Roberto omdat hij er, net vers uit Italië, zijn eerste concert van Candy Dulfer bijwoonde, Raoul omdat hij er nog niet genoeg gefeest had. Maar dat gaat zomaar niet. Het enige échte Tivoli is voor deze twee aangenomen-Utrechters, het oude Tivoli en dat is geen horeca meer. De nieuwe bewoners moesten gevonden, benaderd en overtuigd worden.



*IJs van de bovenste plank*
Maar met aardse zaken houden beide heren zich niet zo bezig. Roberto maakt ijs, zoals dat in Nederland nog niet eerder gemaakt is, Raoul kookt er de sterren van de Utrechtse hemel bij. Hun fantasie werkt aanstekelijk en mensen werken er graag aan mee. Een BU’er, reageerde enthousiast toen we hem via zijn agent vroegen of hij zijn medewerking wilde verlenen.
De fantasie krijgt inmiddels contouren, 17 en 18 juni wordt hij werkelijkheid. Een 7-gangen diner waarin bij iedere gang een ingrediënt door ijs is vervangen, geserveerd met een bijpassende wijn. Kaarten zijn alleen verkrijgbaar via "http://www.restaurant-cestca.nl/ijsdiner/":http://www.restaurant-cestca.nl/ijsdiner/

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws