Bierfabriek Amsterdam naar grotere locatie

11 oktober 2016 | Jorien Slager

Bierfabriek Amsterdam, het trendsettende horecaconcept van een microbrouwerij in een restaurant, is verhuisd naar een groter pand. Na vijf jaar op Rokin 75 in Amsterdam te hebben gezeten, heeft Bierfabriek vorige week de laatste zakken doppinda’s verhuisd naar de nieuwe locatie van voormalig Brasserie Harkema aan de Nes 67. Zaterdag 8 oktober jl. opende Bierfabriek Amsterdam de deuren van de nieuwe locatie en ontving ze haar eerste gasten voor huisgebrouwen bier en smakelijke Franse biologische boerderijkippetjes.

Microbouwerij in restaurant
Bierfabriek werd voor het eerst gelanceerd in 2011 in Amsterdam. Een trendsettend horecaconcept van een microbrouwerij in een restaurant. Middenin het restaurant worden de bieren ROSSO (een robijnrode ale) en NERO (een donkere porter) ambachtelijk gebrouwen. Ook wordt er speciaal voor Bierfabriek een ongefilterde pilsener gebrouwen: de PUUR. De bieren worden exclusief geserveerd in het restaurant. De trots van het eenvoudige maar met zorg samengestelde menu is het Franse biologische boerderijkippetje. 24 uur lang wordt het kippetje gemarineerd in olijfolie en verse kruiden, alvorens gegrild te worden boven de houtskool BBQ. Naast deze specialiteit worden er ook andere bourgondische voor- en hoofdgerechten geserveerd. Alles bereid met pure producten. Doppinda’s worden standaard bij de biertjes geserveerd.

Uitbreiding van het restaurant en brouwcapaciteit
Na vijf succesvolle jaren aan Rokin 75, is Bierfabriek Amsterdam nu verhuisd naar het pand van voormalig Brasserie Harkema. Andrea Possa, mede-eigenaar van Bierfabriek, over de nieuwe locatie: “Het nieuwe pand aan Nes 67 biedt dankzij haar grote oppervlakte de mogelijkheid het concept van Bierfabriek uit te breiden. Er zijn meer zitplekken dan voorheen, waardoor nog meer gasten kunnen genieten van de huisgebrouwen bieren en Franse boerderijkippetjes. De ‘oude’ brouwerij is vervangen door een grotere brouwerij met meer brouwcapaciteit. Dit betekent dat er naast de ROSSO en NERO nu ook een seizoensbier gebrouwen gaat worden.

Stoer industrieel interieur
Brasserie Harkema zette dertien jaar geleden een nieuwe standaard voor de Amsterdamse horeca met goed eten en drinken voor een goede prijs in een stijlvolle omgeving. Deze traditie zet Bierfabriek Amsterdam voort in een nieuw, stoer industrieel interieur, ontworpen door architect Orio Tonini in samenwerking met We can work it hout.

Naast de twee huidige locaties in Amsterdam en Delft werken de eigenaren van Bierfabriek aan twee nieuwe locaties. Dit jaar opent de derde locatie. De vierde vestiging van Bierfabriek staat op de planning voor 2017.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Coronacrisis
Assortiment Coffeelicious verkrijgbaar bij Jumbo

Door het coronavirus moesten alle horecazaken de deuren sluiten. Veel ondernemers verzinnen de meest creatieve manieren om toch hun afnemers te voorzien van de diensten en producten die zij aanbieden. Coffeelicious is daar één van, want haar assortiment is verkrijgbaar bij de Jumbo....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: