Bezoekersaantal Horecava stabiel

16 januari 2015
Bezoekersaantal Horecava stabiel

Ondernemingslust en investeringsbereidheid, dat typeerde de 59e editie van de Horecava, dé vakbeurs voor horecaprofessionals. Uit onderzoek onder
bezoekers blijkt dat het optimisme in de markt zichtbaar is. Zestig procent van de bezoekers wil naar aanleiding van zijn beursbezoek zaken doen met exposanten. Er is ruim vijf procent meer directeuren/eigenaren en inkopers gekomen in vergelijking met de vorige editie. Daarnaast illustreerden ruim 150 innovaties, een groei van bijna dertig procent, de vindingrijkheid van de branche. Daarmee kunnen exposanten én beursorganisatie tevreden terugkijken op een succesvolle beurs. De Horecava werd gehouden van 12 tot en met 15 januari in Amsterdam RAI.

*Stabiel*
Terwijl het aantal bezoekers stabiel is, is het aantal bezoekende bedrijven toegenomen met acht procent. In totaal bezochten 55.570 horecaprofessionals de Horecava. Beursmanager Luuk Scholte van Amsterdam RAI: “Dit jaar hadden we nieuwe initiatieven om de passie voor het culinaire vak terug te laten komen. Bezoekers hebben aangegeven dit zeer te waarderen.”

*Kennis*
Met ruim 530 deelnemers van alle grote en kleine merken was Horecava 2015 een afspiegeling van de branche. Naast een uitgebreid aanbod aan noviteiten en primeurs, bood Horecava ook een breed platform voor hoogwaardige kennisoverdracht. Een belangrijke bijdrage werd daarin geleverd door het InnovationLAB. Op dit paviljoen kon de horecaprofessional kennis opdoen over nieuwe ontwikkelingen en innoverende producten.

*Wedstrijden*
De Horecava stond zoals gebruikelijk bol van de wedstrijden. Met het computerprogramma IBM’s Chef Watson won IBM Corporation, i.s.m. Bon Appetit - Institute of Culinary Education (US), de Horecava Innovation Award 2015. De publieksprijs ging naar Nextdeli uit Soest voor hun snack Bacon Bullet. Een overzicht van de winnaars van de diverse wedstrijden vindt u op www.horecava.nl/pers.

*Horecava 2016*
De volgende Horecava vindt plaats van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari 2016 in Amsterdam RAI. De Horecava beleeft volgend jaar haar 60e editie.
______________________________________________________________

Overig nieuws