Bezoekersaantal Horecava stabiel

16 januari 2015 |
Bezoekersaantal Horecava stabiel<

Ondernemingslust en investeringsbereidheid, dat typeerde de 59e editie van de Horecava, dé vakbeurs voor horecaprofessionals. Uit onderzoek onder
bezoekers blijkt dat het optimisme in de markt zichtbaar is. Zestig procent van de bezoekers wil naar aanleiding van zijn beursbezoek zaken doen met exposanten. Er is ruim vijf procent meer directeuren/eigenaren en inkopers gekomen in vergelijking met de vorige editie. Daarnaast illustreerden ruim 150 innovaties, een groei van bijna dertig procent, de vindingrijkheid van de branche. Daarmee kunnen exposanten én beursorganisatie tevreden terugkijken op een succesvolle beurs. De Horecava werd gehouden van 12 tot en met 15 januari in Amsterdam RAI.

Stabiel
Terwijl het aantal bezoekers stabiel is, is het aantal bezoekende bedrijven toegenomen met acht procent. In totaal bezochten 55.570 horecaprofessionals de Horecava. Beursmanager Luuk Scholte van Amsterdam RAI: “Dit jaar hadden we nieuwe initiatieven om de passie voor het culinaire vak terug te laten komen. Bezoekers hebben aangegeven dit zeer te waarderen.”

Kennis
Met ruim 530 deelnemers van alle grote en kleine merken was Horecava 2015 een afspiegeling van de branche. Naast een uitgebreid aanbod aan noviteiten en primeurs, bood Horecava ook een breed platform voor hoogwaardige kennisoverdracht. Een belangrijke bijdrage werd daarin geleverd door het InnovationLAB. Op dit paviljoen kon de horecaprofessional kennis opdoen over nieuwe ontwikkelingen en innoverende producten.

Wedstrijden
De Horecava stond zoals gebruikelijk bol van de wedstrijden. Met het computerprogramma IBM’s Chef Watson won IBM Corporation, i.s.m. Bon Appetit - Institute of Culinary Education (US), de Horecava Innovation Award 2015. De publieksprijs ging naar Nextdeli uit Soest voor hun snack Bacon Bullet. Een overzicht van de winnaars van de diverse wedstrijden vindt u op www.horecava.nl/pers.

Horecava 2016
De volgende Horecava vindt plaats van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari 2016 in Amsterdam RAI. De Horecava beleeft volgend jaar haar 60e editie.
______________________________________________________________

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: