Beurs van Berlage Amsterdam krijgt nieuw horecaconcept

16 oktober 2017 | Thijs Jacobs

In oktober 2017 sluiten de deuren van het huidige Grand Café van de Beurs van Berlage aan het Beursplein in Amsterdam om plaats te maken voor een nieuw horecaconcept. Vanaf december 2017 kunnen gasten op deze iconische locatie kennis maken met Bistro Berlage, een eigentijds en elegant restaurant waarin klassieke elementen behouden blijven. In het menu komt deze combinatie van klassiek en eigentijds terug in gerechten die associëren met de unieke geschiedenis van het beursgebouw en haar plaats in Amsterdam.

“Op deze monumentale plek in het bruisende hart van Amsterdam is het zonde om niet ook in de avond open te zijn. Wij hebben de herinrichting van het Beursplein aangegrepen om een geheel nieuw concept op deze prachtige plek te lanceren, waarbij gasten ook in de avonduren van harte welkom zijn”, aldus Marcel Schonenberg, Algemeen Directeur Beurs van Berlage.
 

Amsterdamse en Nederlandse invloeden


Het team onder leiding van chef-kok Herb van Drongelen en manager Diederik Luijt ontwikkelt momenteel het menu en legt de laatste hand aan de details van de Bistro. Van Drongelen, voorheen chef-kok bij onder andere de Ysbreeker en het Hyatt Regency in Birmingham, begint met Bistro Berlage aan een nieuw culinair avontuur in Amsterdam. Luijt heeft zijn historie liggen in onder andere Koninklijk Theater Carré en het DeLaMar Theater.
 

Elegant interieur


Het interieur is ontwikkeld in samenwerking met Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek. Het monumentale pand wordt uiteraard in ere gelaten, het interieur wordt getransformeerd tot een warme, sfeervolle ruimte met een grote eilandbar waaraan gasten kunnen borrelen. De combinatie van hoge en lage zitjes zorgt voor een dynamisch karakter. In het voorjaar wordt het nieuwe terras van Bistro Berlage gelanceerd als onderdeel van het nieuwe Beursplein.

Op een iconische plek in de hoofdstad worden straks eigentijdse en klassieke gerechten geserveerd met een eigen signatuur waarin het DNA van de Beurs, en haar rijke geschiedenis in het Amsterdamse, samenkomen. Denk hierbij aan harderfilet met een mousseline van peterseliewortel, spinazie en een saus van Zeeuwse mosselen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: