Beurs van Berlage Amsterdam krijgt nieuw horecaconcept

16 oktober 2017 | Thijs Jacobs

In oktober 2017 sluiten de deuren van het huidige Grand Café van de Beurs van Berlage aan het Beursplein in Amsterdam om plaats te maken voor een nieuw horecaconcept. Vanaf december 2017 kunnen gasten op deze iconische locatie kennis maken met Bistro Berlage, een eigentijds en elegant restaurant waarin klassieke elementen behouden blijven. In het menu komt deze combinatie van klassiek en eigentijds terug in gerechten die associëren met de unieke geschiedenis van het beursgebouw en haar plaats in Amsterdam.

“Op deze monumentale plek in het bruisende hart van Amsterdam is het zonde om niet ook in de avond open te zijn. Wij hebben de herinrichting van het Beursplein aangegrepen om een geheel nieuw concept op deze prachtige plek te lanceren, waarbij gasten ook in de avonduren van harte welkom zijn”, aldus Marcel Schonenberg, Algemeen Directeur Beurs van Berlage.
 

Amsterdamse en Nederlandse invloeden


Het team onder leiding van chef-kok Herb van Drongelen en manager Diederik Luijt ontwikkelt momenteel het menu en legt de laatste hand aan de details van de Bistro. Van Drongelen, voorheen chef-kok bij onder andere de Ysbreeker en het Hyatt Regency in Birmingham, begint met Bistro Berlage aan een nieuw culinair avontuur in Amsterdam. Luijt heeft zijn historie liggen in onder andere Koninklijk Theater Carré en het DeLaMar Theater.
 

Elegant interieur


Het interieur is ontwikkeld in samenwerking met Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek. Het monumentale pand wordt uiteraard in ere gelaten, het interieur wordt getransformeerd tot een warme, sfeervolle ruimte met een grote eilandbar waaraan gasten kunnen borrelen. De combinatie van hoge en lage zitjes zorgt voor een dynamisch karakter. In het voorjaar wordt het nieuwe terras van Bistro Berlage gelanceerd als onderdeel van het nieuwe Beursplein.

Op een iconische plek in de hoofdstad worden straks eigentijdse en klassieke gerechten geserveerd met een eigen signatuur waarin het DNA van de Beurs, en haar rijke geschiedenis in het Amsterdamse, samenkomen. Denk hierbij aan harderfilet met een mousseline van peterseliewortel, spinazie en een saus van Zeeuwse mosselen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: