Betaalbaar eten bij Mon Plat du Jour

12 juli 2016 | Thijs Jacobs

Kon je maar elke dag uit eten… Maar tenzij je een tamelijk riant inkomen hebt, zit dat er voor velen niet in. Maar voor wie wat vaker weg wil blijven uit de keuken, is er nu Mon Plat du Jour. Bij de drie restaurants van Mon Plat du Jour eet je authentieke gerechten uit verschillende landen voor een wel zeer schappelijke prijs: een driegangen menu kost € 16,50 en een fles wijn trekt de bediening voor je open voor 13 euro. Geen grote honger? De gerechten zijn ook los te bestellen, een hoofdgerecht kost dan € 9,50. Mon Plat du Jour hanteert een avontuurlijke kaart, van Franse stoofschotels tot Thaise curries en Braziliaanse Moqueca of Portugese Bacalhau. De restaurants van Mon Plat du Jour zijn gevestigd in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag.

Uit de familiekeuken
Shrimp Masala, een Franse cassoulet, roast leg of lamb of een Portugese visschotel (deze gerechten worden nog aangepast aan de nieuwe kaart), het zijn maar wat voorbeelden van gerechten die bij Mon Plat du Jour op de kaart staan. Elke dag kun je kiezen uit twee hoofdgerechten, een vis- of vleesgerecht, die meestal hun oorsprong in een ver en warm land vinden. Het zijn het soort gerechten die families daar op zondag eten, maaltijden die een langere bereidingstijd kennen maar geschikt zijn voor grote groepen. En dat maakt dat Mon Plat du Jour de prijzen laag kan houden: niet alleen is de keuze beperkt, het zijn gerechten die geschikt zijn om in een centrale keuken te worden bereid volgens het principe cook & chill, waarbij de gerechten zo snel worden gekoeld dat ze optimaal hun smaak behouden. In de keukens van de drie restaurants wordt vervolgens de laatste hand gelegd aan de gerechten. De restaurants zijn eenvoudig maar gezellig, en in Rotterdam en Den Haag is het zelfs mogelijk om op het terras te eten.  

Hoe het werkt
Naast de twee hoofdgerechten, die elke dag anders zijn, is er een vegetarisch gerecht te bestellen en een klassieke entrecote (€ 12,50). Elke maand verandert de kaart en komen er nieuwe gerechten op het menu. Het voorgerecht is wel elke dag van de week hetzelfde, maar wordt per week gewisseld. Het bestaat uit een klein maar spannend gerecht, geflankeerd door een kopje soep. Er zijn altijd twee desserts om uit te kiezen, de nagerechten kosten ook € 3,50. Een menu wordt daarmee in totaal nooit duurder dan            € 16,50, tenzij je de entrecote bestelt. Zelfs met een wijntje erbij, hoeft de rekening niet boven de twintig euro uit te komen, een karaf met huiswijn is er vanaf 4 euro en een fles wijn kost 13 euro.

Lang gekoesterde droom
Eigenaar en bedenker Paul Nitschmann woonde lange tijd in mediterrane landen als Portugal en Frankrijk, waar het veel gebruikelijker is om regelmatig buiten de deur te eten. Maar de prijzen in restaurants liggen in deze landen dan ook een stuk lager. Om Nederlanders ook de gelegenheid te bieden om de potten en pannen wat vaker in de kast te laten, bedacht hij Mon Plat du Jour en laat daarmee een lang gekoesterde droom uitkomen. In een centrale keuken bereidt hij samen met een chef smakelijke gerechten uit de mediterrane of uit exotische oorden als India, Thailand of Brazilië. Paul: “als ik in Nederland bij familie op bezoek was, schrok ik van de prijzen in restaurants. Doordat wij weinig keus bieden en met een centrale keuken werken, kunnen wij de prijzen laag houden. Maar het moet uiteraard wel smaken, dus hebben we gekozen voor authentieke gerechten die goed in grotere hoeveelheden te bereiden zijn en soms zelfs lekkerder zijn als ze niet direct worden geserveerd. Voor wie toch trek heeft in een mooi stuk vlees bieden we een mooie entrecote.” De lage prijzen maken Mon Plat du Jour met name ook geschikt voor families en groepen. Paul: “je komt bij ons nooit voor grote verrassingen te staan als je moet afrekenen, je kunt het nooit veel duurder maken dan 20 euro per persoon.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: