Betaalbaar eten bij Mon Plat du Jour

12 juli 2016 | Thijs Jacobs

Kon je maar elke dag uit eten… Maar tenzij je een tamelijk riant inkomen hebt, zit dat er voor velen niet in. Maar voor wie wat vaker weg wil blijven uit de keuken, is er nu Mon Plat du Jour. Bij de drie restaurants van Mon Plat du Jour eet je authentieke gerechten uit verschillende landen voor een wel zeer schappelijke prijs: een driegangen menu kost € 16,50 en een fles wijn trekt de bediening voor je open voor 13 euro. Geen grote honger? De gerechten zijn ook los te bestellen, een hoofdgerecht kost dan € 9,50. Mon Plat du Jour hanteert een avontuurlijke kaart, van Franse stoofschotels tot Thaise curries en Braziliaanse Moqueca of Portugese Bacalhau. De restaurants van Mon Plat du Jour zijn gevestigd in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag.

Uit de familiekeuken
Shrimp Masala, een Franse cassoulet, roast leg of lamb of een Portugese visschotel (deze gerechten worden nog aangepast aan de nieuwe kaart), het zijn maar wat voorbeelden van gerechten die bij Mon Plat du Jour op de kaart staan. Elke dag kun je kiezen uit twee hoofdgerechten, een vis- of vleesgerecht, die meestal hun oorsprong in een ver en warm land vinden. Het zijn het soort gerechten die families daar op zondag eten, maaltijden die een langere bereidingstijd kennen maar geschikt zijn voor grote groepen. En dat maakt dat Mon Plat du Jour de prijzen laag kan houden: niet alleen is de keuze beperkt, het zijn gerechten die geschikt zijn om in een centrale keuken te worden bereid volgens het principe cook & chill, waarbij de gerechten zo snel worden gekoeld dat ze optimaal hun smaak behouden. In de keukens van de drie restaurants wordt vervolgens de laatste hand gelegd aan de gerechten. De restaurants zijn eenvoudig maar gezellig, en in Rotterdam en Den Haag is het zelfs mogelijk om op het terras te eten.  

Hoe het werkt
Naast de twee hoofdgerechten, die elke dag anders zijn, is er een vegetarisch gerecht te bestellen en een klassieke entrecote (€ 12,50). Elke maand verandert de kaart en komen er nieuwe gerechten op het menu. Het voorgerecht is wel elke dag van de week hetzelfde, maar wordt per week gewisseld. Het bestaat uit een klein maar spannend gerecht, geflankeerd door een kopje soep. Er zijn altijd twee desserts om uit te kiezen, de nagerechten kosten ook € 3,50. Een menu wordt daarmee in totaal nooit duurder dan            € 16,50, tenzij je de entrecote bestelt. Zelfs met een wijntje erbij, hoeft de rekening niet boven de twintig euro uit te komen, een karaf met huiswijn is er vanaf 4 euro en een fles wijn kost 13 euro.

Lang gekoesterde droom
Eigenaar en bedenker Paul Nitschmann woonde lange tijd in mediterrane landen als Portugal en Frankrijk, waar het veel gebruikelijker is om regelmatig buiten de deur te eten. Maar de prijzen in restaurants liggen in deze landen dan ook een stuk lager. Om Nederlanders ook de gelegenheid te bieden om de potten en pannen wat vaker in de kast te laten, bedacht hij Mon Plat du Jour en laat daarmee een lang gekoesterde droom uitkomen. In een centrale keuken bereidt hij samen met een chef smakelijke gerechten uit de mediterrane of uit exotische oorden als India, Thailand of Brazilië. Paul: “als ik in Nederland bij familie op bezoek was, schrok ik van de prijzen in restaurants. Doordat wij weinig keus bieden en met een centrale keuken werken, kunnen wij de prijzen laag houden. Maar het moet uiteraard wel smaken, dus hebben we gekozen voor authentieke gerechten die goed in grotere hoeveelheden te bereiden zijn en soms zelfs lekkerder zijn als ze niet direct worden geserveerd. Voor wie toch trek heeft in een mooi stuk vlees bieden we een mooie entrecote.” De lage prijzen maken Mon Plat du Jour met name ook geschikt voor families en groepen. Paul: “je komt bij ons nooit voor grote verrassingen te staan als je moet afrekenen, je kunt het nooit veel duurder maken dan 20 euro per persoon.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: