Beste spare ribs van Nederland

3 juni 2014 |
Beste spare ribs van Nederland<

Waar vind je de beste spare ribs van Nederland? Het is er immers weer de tijd voor; lekker met de handen eten op het terras, onder het genot van een fris biertje. De Spare Ribs Trophy 2014 is
gewonnen door Keurslagerij & Catering William Hermanussen uit Overasselt. Op 2 juni ontving William deze felbegeerde Trophy, van de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie, in het bijzijn van zijn vrouw en team. Slager Hermanussen is hiermee de trotse winnaar van deze wedstrijd om de lekkerste spareribs.

Uitreiking
William Hermanussen ontving de Trophy tijdens de feestelijke uitreiking op het KNS Inspiratiecongres uit handen van juryvoorzitter en chef-kok Julius Jaspers. De tweede prijs is voor de Haagse Slagerij P. J. van den Broek. De derde prijs is gewonnen door Kwaliteitsslagerij Simon van Schaik in Leiden, die vorig jaar ook de top 3 behaalde van de Spare Ribs Trophy.

Voorrondes
Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop, waarbij dit jaar ook punten voor smaak en uiterlijk werden gegeven aan de mysterieaankoop, hebben de spareribs van Keurslagerij & Catering William Hermanussen de eerste plaats behaald. De jury, die bestond uit Rinus de Rijder (docent bij SVO), Marco van Strien (Keurslager in 's Gravenmoer, winnaar van de Spare Ribs Trophy 2013) en juryvoorzitter Julius Jaspers, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het 'uiterlijk'.

Julius Jaspers
Juryvoorzitter Julius Jaspers is een fervent liefhebber van barbecueën en eigenaar van restaurant Julius Bar & Grill. Daarnaast is Julius nu te zien op tv bij Masterchef. "Een goede allround sparerib, sappig en smaakvol, het wordt vast een favoriet van vele liefhebbers. Deze sparerib is buitengewoon goed verzorgd en is een mooi slagersproduct", aldus Julius over de winnende spareribs.

Top 10
Slager Hermanussen heeft al twee keer eerder de top 10 bereikt van de Spare Ribs Trophy: "Dolblij zijn we met de eerste plaats in de Spare Ribs Trophy. We geloven in ons product en streven er altijd naar om met de beste grondstoffen de mooiste specialiteiten maken. Bij het bereiden en ontwikkelen van onze spareribs luisteren we naar onze klanten en we hebben goed opgelet wat de jury aangaf in het rapport."

Uitreiking
Tijdens de feestelijke uitreiking, die onderdeel was van het KNS Inspiratiecongres in Spant! in Bussum, ontvingen alle overige finalisten hun oorkonde.

De overige finalisten:
Keurslager Horst Marco Jurriëns Epe
Keurslager Frank en Marleen van der Zande Frank van der Zande Halsteren
G. Kluijtmans Keurslager Gerald Kluijtmans Sint-Oedenrode
Slagerij Henco Ramon Roffelsen Leiden
Slagerij C. Verhoef Cor en Gerwin Verhoef Almere Haven
Slagerij van Tilburg & Zn. John van Tilburg Sliedrecht
De Groene Weg Theo Pronk Theo Pronk Rotterdam

De Spare Ribs Trophy is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. In augustus gaat de strijd om de Lekkerste Bal Gehakt en de Lekkerste Gehaktvariant van start.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: