BBB 2011: voor �chte horecaondernemers

28 januari 2011 |
<

Échte horeca-ondernemers kunnen van 31 januari t/m 3 februari hun hart ophalen tijdens de 57e editie van de horecavakbeurs BBB in MECC Maastricht. De volle beursvloer en uitgebreide programmering beloven vier inspirerende dagen.

Openingsprogramma ‘Dromen Durven Doen Delen’
Gastheer, vakman en Meest Markante Ondernemer 2010-2011 Ad Janssen, presenteert op de eerste beursdag de opening van de BBB. Hij deelt zijn visie over ‘Dromen Durven Doen Delen’ met het publiek. Te gast zijn Aysel Erbudak (directeur Slotervaart Ziekenhuis Groep), Mascha van Till-Timiniau (directeur Walibi World Flevoland), Tineke Verburg (omroepster en televisiepresentatrice) en Robert Verhoeven (Hotelzapper). Met dank aan Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een openingsprogramma dat op het BBB Themaplein zal plaatsvinden, met een uitgebreide mix van informatie, inspiratie en confrontatie.

BBB Themaplein
Bezoekers kunnen op het BBB Themaplein terecht voor branchegerelateerde informatie. Gedurende de vier beursdagen worden hier workshops, discussies, presentaties gegeven. Tijdens de dagelijks terugkerende paneldiscussie gaan vertegenwoordigers van de deelgebieden markt, trends, sales en personeel met elkaar in discussie over het thema van de dag. Op maandag is dit ‘van bulk naar bijzonder, op dinsdag ‘dag van de waar(d)heid’, woensdag ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’ en donderdag ‘Studentendag’.

BBBierplein
Liefhebbers van speciaalbieren kunnen terecht op het BBBierplein. Grote en kleine brouwers uit binnen- en buitenland tonen hun beste en meest opvallende bieren. De brouwerijen die de BBB bezoekers kennis laten maken met hun producten zijn: Brasserie Lefebvre, Brouwerij Schneider, Brouwerij Huyghe, Brouwerij de Vliegende Valk, Brasserie de Silly, Brouwerij Kronenbourg 1664, Heineken Brouwerijen, Affligem Brouwerij, Brand Bierbrouwerij, De Halve Maan, Alken-Maes Brouwerijen, Brouwerij Bavik, Brauerei Veltints. Brouwerij Van Honsebrouck en Lindeboom Bierbrouwerij.

Columbus Plein
Op het Columbus Plein, in het leven geroepen door MECC Maastricht, Horeca Projectburo Mise en Place, Deli XL, Ecolab, Leventi en Gulpener Bierbrouwerij, trekken opmerkelijke concepten de aandacht. Naast de finalisten van de Columbus Trofee bemannen diverse bedrijven er een innovatieve stand. De Columbus Trofee, initiatief van MECC Maastricht en Horeca Projectburo Mise en Place, is een aanmoedigingsprijs voor horecaleveranciers die op geheel eigen, en daardoor vaak onconventionele wijze succesvol zijn. De prijs wordt op maandag 31 januari voor de achtste keer uitgereikt. Disqovery, Hampi Products, Lily’s Cupcakes en Freshweb.nl zijn nog in de race.

Nationaal Kampioenschap Biertappen
Voor het eerst sinds lange tijd is er weer een officiële finale van het Nationaal Kampioenschap Biertappen. Op woensdag 2 februari gaan rond de 50 deelnemers de strijd met elkaar aan voor deze felbegeerde titel. Vakmanschap en passie komen samen in deze enerverende strijd.

Wedstrijden Stichting Europa Culinair
Voor het 32e jaar op rij organiseert Stichting Europa Culinair (SEC) het Grand Concours Culinaire International Maastricht. Duurzaamheid en streekproducten krijgen dit jaar extra aandacht tijdens de kook- en serveerwedstrijden. Nieuw is de wedstrijd Culinair Italië op dinsdag 1 februari. Tijdens deze wijn-spijswedstrijd gaan vijf koppels, bestaande uit een kok en een gastheer of gastvrouw, de strijd met elkaar aan. De winnaars krijgen een zesdaagse reis naar Italië en een opleiding aan het Italian Culinary Institute for Foreigners in Costigliole d’Asti aangeboden.

Kijk voor het volledige beursprogramma en overige actuele informatie op "www.bbbmaastricht.nl":http://www.bbbmaastricht.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: