Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

19 maart 2019 | Yonne van Geene

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks genieten van lunch, diner en borrel.

In de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf vinden maandelijks de IJhallen plaats. In de centrale loods herrijst een acht meter hoog pand waarin wordt gewerkt aan een bijzonder restaurant. De ondernemers Reinout Ezinga, Sikko de Jong, Tim Jongens, Herman Klukkert en Arne Kleijn creëren samen met de ontwerpers Adam Marshall en Teske Clijsen van Koelhuis Frigo een uitnodigende, levendige plek. Authentieke industriële elementen worden gecombineerd met felle kleuren, planten en bijzondere objecten. Het gehele pand wordt bekleed met koudgewalst staal dat handmatig met een gasbrander is bewerkt voor een unieke uitstraling.

De ruimte wordt flexibel ingedeeld en biedt daarmee alle mogelijkheden voor meetings, presentaties en feesten van 5 tot 500 personen. De locatie kenmerkt zich door een uitstekende bereikbaarheid en parkeergelegenheid.

Eigenzinnige gerechten

In de keuken zwaait chefkok en culinair adviseur Herman Klukkert straks de scepter. “De menukaart van IJver wordt een frisse mix van de Nederlands en de Franse keuken. We gaan koken met ingrediënten van Hollandse bodem, met een knipoog naar het eigenzinnige van Amsterdam. Bier is een belangrijk product bij IJver. Niet alleen op de drankkaart, maar ook in de keuken. We maken bier-spijscombinaties en koken met bier; denk aan een haantje gestoofd in Weizenbier, een frisse, hoppige dressing van IPA met jonge peulvruchten en een slush puppy van kriekenbier”, aldus Klukkert.

Het robuuste karakter van de NDSM komt in de gerechten terug. De keuken wordt uitgerust met een 3 laags houtskoolgrill die wordt gestookt met mangrove houtskool. “Dit zorgt voor een subtiele, karaktervolle smaak. Met volle, authentieke smaken, een stoere presentatie en herkenbare producten, willen wij een brede doelgroep trekken. De menukaart wordt regelmatig gewisseld met het seizoen als uitgangspunt en een belangrijke rol voor alles wat op het land, in de lucht en in de zee leeft.”

Daarnaast gaat IJver zich onderscheiden met bijzondere borrelhappen; van authentieke curry worst tot jerk chicken en van huisgemaakte piccalilly met oude kaas tot aan charcuterie van Hollandse bodem. Tevens biedt IJver een selectie aan ingelegde, ingemaakte en geconserveerde groenten en fruit. “Niet alleen om de Amsterdamse traditie van inleggen hoog te houden, maar ook om optimaal gebruik te maken van wat het seizoen te bieden heeft.”

Bier & wijn

IJver krijgt 34 tappunten, serveert biercocktails en heeft circa honderd verschillende bieren op fles. Ook de wijnliefhebber komt aan zijn trekken met een prachtig assortiment wijnen van een lokale wijnleverancier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans opent in Amsterdam-Noord

De NDSM-werf in Amsterdam-Noord is hot en happening. De voormalige scheepswerf ontwikkelt zich tot een bruisend stadsdeel met woningen, creatieve bedrijven, kantoren, onderwijsinstellingen, voorzieningen en winkels. En vanaf 29 april ook een Bagels & Beans. Een oase van rust tussen alle bedrijvi...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Lunchbezorging gaat echt flink groeien"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Duurzaamheid KHN
BookDinners en Dutch Cuisine gaan samenwerken

BookDinners, het reserveringsplatform van onder andere KHN, gaat samenwerken met Dutch Cuisine. Dutch Cuisine heeft als doel om de Nederlandse eetcultuur en gezonder eten te bevorderen, net als het gebruik van natuurlijke ingredienten en eerlijke kwaliteit van voeding. Dutch Cuisine is vanaf nu meer...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Italiaanse macho

"A gin-tonic for me, a Baileys for my wife. And more champagne!", riep mijn Italiaanse gast uit terwijl ik zijn jas aannam. Ze waren flink te laat en hadden het Nederlandse echtpaar dat hen had uitgenodigd ondertussen al een uur laten wachten. Daar was wat irritatie ontstaan. Ze wilden ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: