Bakkersvak breidt in 2018 uit met ijs

31 oktober 2017 | Roy Spijker

De vakbeurs Bakkersvak breidt haar beursprofiel per direct uit met het segment ‘IJs’. Daarmee vergroot de vakbeurs haar aanbod met 20 procent. Prominente marktspelers als Carpigiani Ambachtelijk Benelux, Ice Concepts Benelux, Bakeplus, Laan Heilo en Dawn Foods Benelux ondersteunen de uitbreiding. Ook voegt de organisatie in samenwerking met Carpigiani Ambachtelijk Benelux een wedstrijdelement toe, namelijk de voorrondes van de Gelato World Tour voor Nederlandse ijsbereiders. In 2018 vindt de zevende editie van Bakkersvak plaats op 4 en 5 maart en wordt voor het eerst georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem.

Organisator Easyfairs laat weten dat de ijsuitbreiding een logische stap is in de ontwikkeling van Bakkersvak. “Uit onze bezoekersstatistieken blijkt dat een aantal ambachtelijke ijsbereiders hun weg naar Bakkersvak al weten te vinden. Nu het segment ‘IJs’ ook daadwerkelijk onderdeel uit maakt van het beursprofiel, verwachten we dat dit aantal verder zal toenemen. Bovendien sluit dit aan bij de trend dat de grenzen tussen brood & banket, chocolade en ijs steeds meer vervagen”, zegt Corine Visser, Event Manager bij Easyfairs. 

Nieuwe locatie
Na zes edities in het Autotron in Rosmalen wordt Bakkersvak in 2018 georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem waar de nationale ambachtelijke bakkerijbeurs in een nieuw jasje wordt gepresenteerd. Zo vindt de beurs plaats in één hal met meer ruimte en overzicht. Daarnaast ligt Gorinchem centraal in het land en is de locatie van Evenementenhal (direct aan de A15) eenvoudig te bereiken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: